PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298834}

Państwo młodzi: Chuck i Larry

I Now Pronounce You Chuck and Larry
2007
6,6 42 tys. ocen
6,6 10 1 41852
5,9 8 krytyków
Państwo młodzi: Chuck i Larry
powrót do forum filmu Państwo młodzi: Chuck i Larry

Jestem przerażona czytając niektóre opinie!!!
Jak można porównywać homoseksualizm do pedofilii i zoofilii???
Naprawde zastanówcie sie 2 razy zanim skrzywdzicie innych taką zacofaną i nieprawdziwą opinią!
Homoseksualizm to nie choroba!!!
Przyjmijcie to do wiadomości!!!

Zapraszam na bloga

_Mika_a

Przeczytalam caly watek i z przykroscia stwierdzam,ze to twoje wypowiedzi sa na poziomie 15latki,choc z wypowiedziami demona82 sie nie zgadzam.Niestety kazdy wiek ma swoje prawa i kazde dziecko musi sie wyszczekac zanim nabierze rozumu,respektu dla starszych i oglady.pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Bagatela_2

Kazdy moze miec wlasne zdanie.

A 15-latka na pewno nie jestem i to nie ja obrazam wszystkich dookola
tylko za to ze ma inne zdanie .................

Pzdr

ocenił(a) film na 10
deamon82

Wyciagasz najmniej istotne szczegoly moich wypowiedzi ( i nie tylko moich ) , bo nie umiesz na proste pytania odpowiadac, nie umiesz wybrnac z tego w co sie wpakowales twoimi idiotycznymi wypowiedziami i to jest zalosne....

ocenił(a) film na 10
deamon82

Nie no rece mi opadaja jak to czytam.
Czy ja dzieci krzywdze ? Czy je molestuje ? NIE !

I przestan juz chrzanic!
Wiekszosc osob sie z tym rodzi.
Jedni maja to od dziecka inni uswiadamiaja to sobie z czasem i tego nie da sie zmienic !!!!

Odpowiedz mi teraz na proste pytanie?
Czy ty jestes w stanie zmienic swoja orientacje i przerzucic sie na Panow?
Krotka pilka....... NIE! Bo tego nie chcesz, nie czujesz do nich pociagu i nie bedziesz niczego robil na sile !
I tak samo jest ze mna.
Nie bede zmieniala orientacji bo tak Ci sie podoba !
Nie bede udawala cudownego zwiazku z facetem
a po katach plakala!

Nie zmarnuje sobie zycia po to zeby byc nieszczesliwa, bo mam je tylko jedno !

Wiec sie zastanow nad tym co napisalam i moze w koncu skumasz ze kazdy ma prawo do szczescia, nie tylko heterycy ........

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

1.,,Wiekszosc osob sie z tym rodzi."
nie rozśmieszaj mnie takimi tekstami, urodzić to się może hermafrodyt, a nie bobas z pociągiem do tej samej płci
2.,,Czy ty jestes w stanie zmienic swoja orientacje i przerzucic sie na Panow?"
czy ja tobie każe zmieniać orientację? zacytuj gdzie tak napisałem, jestem przeciw paradom i wielkiemu halo z powodu tej odmienności, żyj sobie z partnerem tej samej płci, tylko nie eksponuj tego na ulicy

ocenił(a) film na 10
deamon82

" nie rozśmieszaj mnie takimi tekstami, urodzić to się może hermafrodyt, a nie bobas z pociągiem do tej samej płci "

Zanim wezmiesz udzial w dyskusji na taki temat to sie przygotuj a nie chrzan takich bzdur !

"czy ja tobie każe zmieniać orientację? zacytuj gdzie tak napisałem, jestem przeciw paradom i wielkiemu halo z powodu tej odmienności, żyj sobie z partnerem tej samej płci, tylko nie eksponuj tego na ulicy"

Czy ty naprawde nie umiesz odpowiedziec na proste pytania ktore ci sie zadaje?
Czy ty zawsze kazesz pokazywac gdzie to napisales?
Marna obrona.

I jak bys uwaznie czytal to bys wiedzial ze ja nie pochwalam Parad !!!!!!!

Ty juz nie wiesz jak sie bronic to wypisujesz takie bzdury ze rece opadaja !

Czekam az odpowiesz mi na proste pytanie..........

Czy jestes w stanie zmienic swoja orientacje ?

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

Nieodpowiedziałaś na moje pytania, i iwdać niezbyt umiesz się wykazać inteligencją jeśli nie umiesz wysnuć wniosków że nie zmienię swojej orientacji. Nie muszę niczym bronić bo nie masz nawet mocnych argumentów za twoim zdaniem.

ocenił(a) film na 10
deamon82

A gdzie ty mnie o cos pytales ??????

To wlasnie ty nie masz mocnych argumentow. Zaczynasz dyskusje o zacofaniu a potem co ?
O 100 innych sprawach piszesz tylko nie o tym, a twoja obrona jest atak i obrazanie innych.

Dorosnij czlowieku !

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

Dorosłem parę ładnych lat temu i zacząłem wszystko brac na logikę, jesli ty wierzysz w piekła, nieba, to ty nadal jesteś pod wpływem konserwatystów i nie potrafisz racjonalnie tego pojąć.
,,A gdzie ty mnie o cos pytales ??????"
nie no jak widze twoje odpowiedzi to mi powinny ręce opaść, bo albo masz sklerozę albo naprawdę jesteś strasznie niekumata
,,O 100 innych sprawach"
wymień te sprawy, proszę bardzo, bo pisalem właśnie o sprawach związanych z zacofaniem, a więc wiara w Boga i ślepe zapatrzenie w Kościół, więc wymień te pozostałe 98 niezwiązanych z zacofaniem

ocenił(a) film na 10
deamon82

Czlowieku czy ty do cholery mozesz mi pokazac gdzie i o co pytales ?
A nie znowu zbaczac z tematu i mnie obrazac ?

"wymień te sprawy, proszę bardzo, bo pisalem właśnie o sprawach związanych z zacofaniem, a więc wiara w Boga i ślepe zapatrzenie w Kościół, więc wymień te pozostałe 98 niezwiązanych z zacofaniem"

Nie kolego najpierw zaczales od wiary , potem przeszedles do kosciola, Boga, homosksualizmu, genetyki, pedofilii itd.

Wiec nie mow ze piszesz o jednym, bo nawet nie potrafisz sensownie odpowiedziec na posty skierowane do Ciebie, bo z kazdej wypowiedzi wybierasz to co chcesz , zaczynasz pisac o czym innym a najwazniejszych spraw dziwnym trafem nie widzisz :|

PS> Wiesz co Ci najlepiej wychodzi ?

OBRAZANIE INNYCH !

I ty piszesz ze dorosles dawno temu ....
Smiechu warte.

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

,,Czlowieku czy ty do cholery mozesz mi pokazac gdzie i o co pytales ?"
np. o księdza w waszej parafii

wymieniłaś tematy które tu były poruszane więc wypowiadałem się na ich temat, ten wątek nie jest jedynie o zacofaniu, i ktoi tu się czepia?

,,OBRAZANIE INNYCH !"
jak któs stoi po stronie lesbijek i gejów czyli twojej i mnie obraża (np.rafal) to już wszystko w porządku, jest mądry i wogóle ok, śmieszna jesteś

,,I ty piszesz ze dorosles dawno temu ...."
właśnie po twoim zachowaniu widać, że albo jesteś mało spostrzegawcza albo zarozumiała, więc kto tu niedorósł?

ocenił(a) film na 10
deamon82

" np. o księdza w waszej parafii "

Przeciez ci odpowiedzialam na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

" jak któs stoi po stronie lesbijek i gejów czyli twojej i mnie obraża (np.rafal) to już wszystko w porządku, jest mądry i wogóle ok, śmieszna jesteś "

Wybacz ale dyskutujac z Toba oceniam Ciebie !
A nie Rafala !
Na Twoje wypowiedzi patrze a nie na jego !

" właśnie po twoim zachowaniu widać, że albo jesteś mało spostrzegawcza albo zarozumiała, więc kto tu niedorósł? "

Ja pisze jedno a ty oczywiscie piszesz o czym innym.
Szkoda slow ............

PS. Krytykujesz innych za pisownie a powiedz mi od
kiedy niedorósł pisze sie razem ? :|

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

,,Przeciez ci odpowiedzialam na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
odpowiedziałaś na połowę pytania, więc tak nie wykrzykuj

,,Wybacz ale dyskutujac z Toba oceniam Ciebie !
A nie Rafala !
Na Twoje wypowiedzi patrze a nie na jego"
dyskutujesz nie tylko ze mną jak widzę, więc nie pisz takich pierduł, bo wychwalasz tego ,,mądrego rafałka"

,,PS. Krytykujesz innych za pisownie a powiedz mi od
kiedy niedorósł pisze sie razem ? "
błąd spowodowany szybkim pisaniem na klawiaturze, spacja nie załapała, aniestety postów nie mozna edytować później jakbys wiedziała pani mądralska, nie potrafisz przyznać się do swoich błędów

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

Bzdury? napisałem samą prawdę
ręcę opadają? to ich nie podnoś tam gdzie nie trzeba

deamon82

Demon82, stwierdzam jednomyslnie, iz jestes jak do tej pory najwiekszym idiota, jakiego dane mi bylo widziec na portalu internetowym filmweb.pl.

wspolczuje ci z calego serca

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

Facet sie mota, kreci i jeszcze mowi ze jest dorosly :|

Nie tylko ty mu wspolczujesz ;)

Pozdrawiam :)

_Mika_a

Sadzac po jego dziewietnastowiecznych pogladach, "82" przy jego ksywce to nie data urodzin tylko aktualny wiek ;-)

Dokladnie wtedy wlasnie uwazano, ze homoseksualizm jest "degeneracja mozgowa" i "leczono" te jakze ciezka przypadlosc m.in. elektrowstrzasami.

pzdr

ocenił(a) film na 9
Rafal_38

Dziewietnastowieczne to są twoje poglądy na wiarę, może przekaż to wszystko Tadeuszowi i zgłoście mnie do spalenia na stosie.

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

Hmm
Ja to sie zastanawiam czy jemy by sie taka terapia nie przydala ....

ocenił(a) film na 9
Rafal_38

Dziękuję, serce to ty masz, ale ja współczuję tobie z powodu twojego braku mózgu i wielkiej kultury wypowiedzi.

ocenił(a) film na 10
deamon82

To co umiesz robic najlepiej .....
Bronisz sie obrazajac innych.
Zalosne

ocenił(a) film na 9
_Mika_a

ciągle wyskakujesz z tym samym, widzę niewiele masz do powiedzenia

ocenił(a) film na 10
_Mika_a

zgadzam sie.... bo ludziom (przynajmniej normalnym... do których ja sie zaliczam gdyż nie jestem homofobem) nie tyle przeszkadza odmienność jako taka... bo za taka należy uznać homoseksualizm... (i nie mówicie mi że nie bo jak byście homotubisie na to patrzyli... to i tak hetero dominują a wy tworzycie jakiś dziwny nurt) i do czego zmierzam... o ile geje i lesby są to mam tego świadomość o ile mają wolność wyboru pożycia... szanuje i toleruje to nie rozumiem czemu toto wybiega na ulice drąc sie "hetero-fuj, homo-cacy"... heeeee? może mi ktoś to wyjaśni bo oni jako mniejszość widzą tylko swoje prawo do afiszu nie biorąc pod uwagę MOJEGO prawa do nie oglądania i nie słyszenia takich bzdetów na ulicy oraz do bycia hetero...!! to jak ja mam ich za to szanować skoro oni mnie maja za nic... i za kogoś od nich gorszego bo mającego inne zdanie o chłopcach niż oni? i o to tylko sie wkurzam... i to mnie boli ;) ale wiem jedno przynajmniej dupa mnie nie boli i mam czyste sumienie i fajna dziewczynę... jedyne co mi pozostaje to miłego seansu wam życzę pt "chuck i larry" tam przynajmniej można sie pośmiać z tej odmienności :D a tak ponadto mądrości życiowej wam życzę a w dyskusje natemat kościoła i kształtowania orientacji sie nie mieszam... bo to indywidualna sprawa o czym jeden z głupich człowieczków zapewne nie wie.... i najchętniej by spalił wszystkie kościoły... a może to on jest zacofany... a nie cały świat jak to był uprzejmy stwierdzić "między słowami" ;)

\m/d(<@>_<@>)b\m/

ocenił(a) film na 10
bestia666azazyl

" szanuje i toleruje to nie rozumiem czemu toto wybiega na ulice drąc sie "hetero-fuj, homo-cacy"... heeeee? może mi ktoś to wyjaśni bo oni jako mniejszość widzą tylko swoje prawo do afiszu nie biorąc pod uwagę MOJEGO prawa do nie oglądania i nie słyszenia takich bzdetów na ulicy oraz do bycia hetero...!! to jak ja mam ich za to szanować skoro oni mnie maja za nic... i za kogoś od nich gorszego bo mającego inne zdanie o chłopcach niż oni? "

Moze sie nie wypowiadaj za wszystkich, bo nie kazdy homoseksualista taki jest.

Nie kazdy marzy o paradach i manifestacjach.

A poza tym kto Ci kaze to ogladac ?
NIKT!

Tak samo ktos moze miec do Ciebie Ale ze pojdziesz na pochod 1 majowy.
Moze tez ktos nie chce tego ogladac.

Ja jak czegos nie chce widziec to po prostu tam nie ide, i to cala filozofia.

Ja nie popieram tych parad i w zyciu na taka nie pojde, ale skoro ktos sobie cos takiego wymyslil i chce ryzykowac wlasnym zyciem to juz jego sprawa.
Szkoda ze przez te parady cierpia inni homoseksualisci ktorym sie od razu przypina taka latke.

PS. Co do Twojego szacunku i tolerancji to nie jestem do tgo przekonana.
Osoba szanujaca, innych nie nazywa " homotubisiami".

A ten tekst

" ale wiem jedno przynajmniej dupa mnie nie boli i mam czyste sumienie"

jest zenujacy.

ocenił(a) film na 10
_Mika_a

o dupie nie skłamałem ;)... faktycznie mnie nie boli... a co do parad... przez Krk kiedys zrobili pochód... byłem na mieście wtedy bo mam do tego prawo (chyba że mi homo nawet i to prawo zabrali w ich mniemamiu?) i niestety widziałem to mimowolnie... moze niedługo zorganizuja marsz zoofili? przecież oni też kochaja na swój sposób? mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi... niech se tam ludzie robią co chcą (zgodnie z prawem... i tą adnotacja wykluczam pedofilie i inne zboczeństwa które powinny byc naprawde tepione i piętnowane!!!!) byle sie nie wpierniczali z ich przekonaniami na siłe do mojego ogródka... pozatym ja nie odnosze tego do wszystkich ludzi homo... poprostu daje Ci tylko wyraz tego... jaki obraz wam... tworza pikietujący homo na ulicach... potem ktoś usłyszy słowo "gej" i odrazu ma przed oczami taka parade... a nie to że ktoś ma prawo kochac kogo chce... mam nadzieje że sie zrozumieliśmy pozatym nie mam zamiaru nikogo obrażać czy urażac po protu nie toleruje takich manifestacji i tyle i ciesze sie że w tej kwesti mnie popierasz :)... a to ze ta mniejsześć (część tych osób) nie potrafi zrozumieć ze nikt ich na siłe nie bedzie popierał... to ich sprawa a manifestacje tylko zaostrzaja konflikt homo-hetero.... jak to mówią starzy górale... nie grzeb w gównie bo będzie bardziej śmierdziało :) to tyle co mam do powiedzenia..

PS no tak miłość nie wybiera ;P

bestia666azazyl

Homoseksualizm nie jest odmiennoscia. W przyrodzie zawsze bylo i bedzie norma, ze w kazdym gatunku ssakow, ptakow, owadow, ryb, pajakow, czy nie zyjacych juz dinozaurow istnieje odsetek osobnikow homoseksualnych. Nie wiem wiec, czemu nagle u ludzi jest to "nienormalne"? Argument pt. "a co gdyby nagle wszyscy zostali gejami?" (ktorego nie przytaczasz, ale ktory wydaje sie jedyny sensowny) jest kompletna bzdura, poniewaz NIGDY WSZYSCY GEJAMI NIE ZOSTANA. Ow "feralny" gen - jako jedna z prawdopodbnych przyczyn homoseksualizmu - jest w ewolucji czestokroc faworyzowany, jednakze napotyka oczywiste problemy z replikacja, wiec nie ma sie co przejmowac i trzeba sobie uswiadomic, ze po prostu taki jest swiat. O ile nagle, po paru miliardach lat istnienia zycia nie dokona sie na ziemi jakis wielki "przewrot orientacyjny", homoseksualisci nie beda mieli znaczacego wplywu na tzw. "przetrawnie gatunku". Bardziej powinnismy sie martwic sie o wojny, epidemie, kataklizmy, czy naloty kosmitow niewatpliwie zamieszkujacych nasza galaktyke.

"nie rozumiem czemu toto wybiega na ulice drąc sie "hetero-fuj, homo-cacy"... heeeee?"

Wiesz, Twoj problem z homoseksualistami jest dosyc oderwany od rzeczywistosci. Tak samo jak Demon82 uznaje kazdego homo-sapiens majacego odmienne od niego poglady za mohera i wyznawce rydzyka, tak Ty wykreowales sobie jakis pewien nierealistyczny obraz gejow i lezbijek w swojej glowie i na podstawie tegoz blednego obrazu ich krytykujesz. Prawda jest natomiast taka, ze nie krytykujesz ludzi-homoseksualistow faktycznie istniejacych na kuli ziemskiej, tylko krytykujesz jakies prywmitywne, banalne i niedorzeczne stworki mieszkajace w Twoim umsyle, ktore Ci pokrzykuja pod nosem (nad nosem? a moze na ramieniu?), ze "hetero jest fuj, a homo jest cacy". I jesli nie zrozumiales (co jest prawdopodbne), to powiem jeszcze tak: pokaz mi jeden przyklad konkretnie takich zachowan... I tak bedzie to tylko jeden przyklad, ale na Boga, znajdz choc jeden, a bede dla Ciebie bardziej milosciwy.

"MOJEGO prawa do nie oglądania i nie słyszenia takich bzdetów"

Wiec z niego skorzystaj - nie ogladaj i nie sluchaj. Istnieje takze konstytucyjne prawo do zrzeszania sie, organizowania manifestacji i do wolnosci slowa; istnieje tez ogolne prawo regulujace wszystkie pozostale, ktore brzmi primum non nocere (przede wszystkim nie szkodzic). Jak dotad zaden naukowiec, badacz, ekspert czy znawca tematu (z wylaczeniem ksiezy), nie odkryl szkodliwego wplywu manifestacji homoseksualistow ani na ludzi, ani na zwierzeta. Powszechny poglad o dzieciach, ktore w zwiazku z zobaczeniem gejow na ulicy doznaja traumy i rowniez zmieniaja orientacje na homo, jest niedorzeczny i w zasadzie w ogole nie brany pod uwage, bo po pierwsze primo owa trauma nie nastepuje, po drugie primo homoseksualizm nie "powstaje" w wyniku "traumy", bo w wyniku traumy powstaja patologie, a nie orientacje i po trzecie primo ultimo nawet jesli tak sie stanie (choc to wowczas nie bedzie wynik "traumy", bo ta nie nastepuje, tylko zwyczajnego uswiadomienia) to nie bedzie to nic zlego i bedzie znaczylo tyle tylko, ze predzej czy pozniej i tak by do tej przemiany (uswiadomienia) doszlo.

Zygmund Freud twierdzil (i jakos nikt jeszcze tego nie obalil), ze czlowiek rodzi sie biseksualny i za to, ze homoseksualizm napawa Cie obrzydzeniem powinienes obwiniac czynniki kulturowe. Istnieje/istnialo na swiecie wiele spoleczenstw (choc przykladow teraz nie pamietam), w ktorych znaczna czesc ludzi jest biseksualna. Z tego punktu widzenia kazda orientacje w jednym kierunku mozna by uznac za pewnego rodzaju odejscie od normy (choc to oczywiscie piramidalna bzdura, jesli by to rozumiec doslownie).

"a w dyskusje natemat kościoła i kształtowania orientacji sie nie mieszam."

Jasne, poniewaz z tej perspektywy od razu widac, ze Twoj poglad "o chlopcach" chwieje sie juz przy samych fundametach. Trzeba myslec postepowo i skonczyc sie "wkurzac", "laskawie akceptowac", wydzielac rownosc pt. "my sie obnosimy ze swoja seksualnoscia, a wy nie" i zaczac myslec o tym jak o czyms naturalnym. Wowczas skoncza sie lamety i protesty, choc parady i tak pozostana, bo ich cel jest zupelnie inny - zrzeszanie ludzi o tej samej orientacji.

Swoja droga, Mika a - czemu uwazasz parady za glupote? Zaskakuje mnie taki poglad akurat u Ciebie.

pozdrawiam

PS moj post moze wydac sie pisany nieco wbrew zasadzie "ad rem", jesli by go odniesc tylko do tego co napisal bestia666azazyl. Tlumacze wiec, ze moja intencja bylo raczej ogolne ujecie sprawy i poruszenie wszystkich kwestii jakie sie w tym watku pojawily.

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

" Swoja droga, Mika a - czemu uwazasz parady za glupote? Zaskakuje mnie taki poglad akurat u Ciebie. "

Jak dla mnie , jest to swiadome narazanie sie na niebezpieczenstwo
bo wiadomo jak sprawa tolerancji wyglada w Polsce ( a wlasciwie jej brak ) .
Pamietam jak kilka lat temu Pan Biedroń zorganizowal taka akcje, ze homoseksualisci pokazywali sie na plakatach.
I jakie byly tego efetkty ?
Jden chlopak zostal pobity, drugi musial sie wyprowadzic ze swojej miejscwosci bo zaczal byc przesladowany ( cos tam jeszcze bylo , ale nie pamietam )

Co do parad.
Mialam kilku znajomych ktorzy poszli na takie parady i wyladowali w szpitalu, bo zostali pobici przez niezrownowazonych homofobow :/

Ja osobiscie nigdy nie pojde na takowa, bo sie po prostu boje.

Poza tym prawda jest taka ze taką parada nic sie nie zdziala, a mozna zyskac nienawisc innych ludzi, ktorzy widzac cos takiego oceniaja wszystkich homoseksualistach jedna miara :|

Ale jesli ktos czuje potrzebe isc na taka parade to niech idzie.
Ja nikomu nie bronie ;)

_Mika_a

Po pierwsze - prostest (bo parada to co innego, przeciez juz pisalem) jest sposobem walki i nie uwazam, azeby bylo to glupota. Gdyby przed wieloma laty kobiety nie wywalczyly sobie rownych praw w spoleczenstwie, dzisiaj byc moze nawet nie miala bys mozliwosci zabrania glosu w tej dyskusji. Poza tym - ktokolwiek idzie protestowac - idzie walczyc i musi liczyc sie z tym, ze jakis troglodyta moze porachowac mu kosci.

I po drugie. Pozwole sobie stwierdzic, ze przyjmujesz bledny tok myslenia. Nie zamyka sie centrow handlowych, bo jakis kieszonkowiec moze Ci ukrasc kase, nie konczy sie mistrzostw swiata w pilce noznej, bo jakis huligan moze kogos niezle pokiereszowac i w koncu, nie zaprzestaje sie chodzenia (a w efekcie organizowania) parad rownosci, bo gdzies jakichs kilku idiotow moze wjechac w nia z palami. To by bylo wowczas ich wielkie zwyciestwo i Ty nie uczestniczac w takich pochodach (tylko z tego wlasnie powodu) dajesz im wygrac. Okej - glupim sie ustepuje, ale nie jesli nastepstwem tego bedzie danie im wladzy nad soba.

"Ale jesli ktos czuje potrzebe isc na taka parade to niech idzie."

Polecam ten artykul:

http://homiki.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1217

Chodzenie na parady to w duzej liczbie przypadkow nie jakas tam "fanaberia" tylko sposob na to, zeby paradoksalnie poczuc sie wartosciowym czlowiekiem, jakby sie bylo heteroseksualista.

pozdrawiam

Rafal_38

"a mozna zyskac nienawisc innych ludzi, ktorzy widzac cos takiego oceniaja wszystkich homoseksualistach jedna miara :|"

A o tym juz pisalem w watku pt. "Jestescie smieszni".

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

" Po pierwsze - prostest (bo parada to co innego, przeciez juz pisalem) jest sposobem walki i nie uwazam, azeby bylo to glupota. Gdyby przed wieloma laty kobiety nie wywalczyly sobie rownych praw w spoleczenstwie, dzisiaj byc moze nawet nie miala bys mozliwosci zabrania glosu w tej dyskusji. Poza tym - ktokolwiek idzie protestowac - idzie walczyc i musi liczyc sie z tym, ze jakis troglodyta moze porachowac mu kosci. "

Ja pisze o paradzie a nie protescie.
I dobrze znam znaczenia obydwu slow.....
A glupota dla mnie jest narazanie sie na niebezpieczenstwo.
Ja jestem mloda i zycie mi mile i nie chce umrzec za przejscie np po rynku w Krakowie.

To moje zdanie i tyle.
Ja sie boje chodzic na cos takiego.

" bo gdzies jakichs kilku idiotow moze wjechac w nia z palami. "

No wlasnie w tym problem ze tacy idioci zjawiaja sie na kazdej paradzie :/

" Chodzenie na parady to w duzej liczbie przypadkow nie jakas tam "fanaberia" tylko sposob na to, zeby paradoksalnie poczuc sie wartosciowym czlowiekiem, jakby sie bylo heteroseksualista. "

Wiesz co troche to glupie co napisales, bo ja nie musze chodzic na parady zeby czuc sie dowartosciowana i to przez osoby ktorych zdanie i opinia nie ma dla mnie zadnego znaczenia bo ich nie znam!

_Mika_a

Widzisz, albo nie przeczytalas artykulu, ktory Ci polecilem, albo po prostu nie zrozumialas. Istnieje wiele osob, ktore maja problem z akceptacja wlasnej seksualnosci (jest ich tysiace, jak nie wiecej) i to wlasnie parady im w tym pomagaja. To, ze Ty sie czujesz swietnie jako lesbijka, akurat wiem, jednakze nie rozumiem do konca co chcesz powiedziec przez to:

"bo ja nie musze chodzic na parady zeby czuc sie dowartosciowana"

Jestes wobec tego lepsza od tych, ktorzy musza chodzic?

Acha - i nie piszesz "tylko o paradach", bo dalas jasno do zrozumienia, ze poruszasz tez kwestie protestow, piszac:

"Poza tym prawda jest taka ze taką parada nic sie nie zdziala, a mozna zyskac nienawisc innych ludzi, ktorzy widzac cos takiego oceniaja wszystkich homoseksualistach jedna miara :|"

Parada nie ma na celu zdzialania czegokolwiek w odniesieniu do heteroseksualnej czesci ludzkosci. To wlasnie protesty sa po to, azeby cos wywalczyc. Parady natomiast sa skierowane scicte do osob homoseksualnych.

Mysle, ze wszystko jest jasne.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

"Widzisz, albo nie przeczytalas artykulu, ktory Ci polecilem"

Przyznaje bez bicia ze nie przeczytalam go przed napisaniem mojej odpowiedzi.

" To, ze Ty sie czujesz swietnie jako lesbijka, akurat wiem "

A kto powiedzialze tak sie czuje.
Zaakceptowalam to juz dawno temu ale
nie jestem szczesliwa jak musze przed niektorymi osobami klamac i taic moja orientacje.
Gdybym powiedziala o tym np w aptece w ktorej pracowalam to by mnie wywalili na zbity pysk. I to jest chore :/

" Jestes wobec tego lepsza od tych, ktorzy musza chodzic? "

Nie jestem od nikogo lepsza :)
I zle to zrozumiales bo nie mialam tego na mysli.
Ja nie czuje potrzeby zeby isc na takowa parade bo po niejnie bede czula sie w zaden sposob dowartosciowana.

_Mika_a

Coz, jak uwazasz. Oprocz terapii, parady - jak sama nazwa wskazuje - sluza przede wszystkim dobrej zabawie. Osobiscie moge powiedziec tylko tyle, ze slyszalem wiele relacji z takich imprez i generalnie wszyscy sa zachwyceni, nawet Ci co byli wczesniej nastawieni bardzo sceptycznie. A po mordzie to mozna dostac i bez parady. Taki jest swiat.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

" Coz, jak uwazasz. Oprocz terapii, parady - jak sama nazwa wskazuje - sluza przede wszystkim dobrej zabawie. Osobiscie moge powiedziec tylko tyle, ze slyszalem wiele relacji z takich imprez i generalnie wszyscy sa zachwyceni, nawet Ci co byli wczesniej nastawieni bardzo sceptycznie. A po mordzie to mozna dostac i bez parady. Taki jest swiat. "

No moze i jest fajnie ale na razie nie jestem do tego przekonana.
Kto wie moze za kilka lat na taka pojde i zmienie zdanie :)
le na razie mam takowe .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
deamon82

Hieny maja jeden organ - zenski. Ich lechtaczka jest po prostu znacznie powiekszona i przypomina penisa. Zapewniam Cie jednak, ze do zaplodnienia nie jest potrzebny fallus, tylko sperma, a tej samice hien niestety nie posiadaja. Twoje zmieniajace plec zaby natomiast to w przyrodzie rzadkosc w porownaniu z powszechnoscia homoseksualizmu wiec argument niecelny i w zasadzie nie do konca rozumiem, co chciales poprzez te zaby powiedziec

"bo w przyrodzie tylko po to sie to zmienia by dać potomstwo, a homoseksualiści nie dają potomstwa."

Tak jak juz pisalem, o to ze zabraknie ludzi na ziemi z powodu homoseksualistow akurat bac sie nie trzeba. W przyrodzie chodzi o jedno - zeby zreplikowal sie gen, a dokladniej fenotyp korzystny dla przetrwania gatunku. A jak pisalem kilka postow nizej, udowodnione jest, ze homoseksualisci odgrywaja znaczaca role w przekazywaniu takiegoz fenotypu.

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

no Rafał.. nie udawaj że nie rozumiesz o co chodzi... patrząc na odpowiedzi Twoje zdajesz sie być inteligentny... a takiej wypowiedzi nie zrozumiałeś to ja Ci to zinterpretuje /mam nadzieje że nie mniej trafnie jak by to zrobił autor postu/ choć wiem że autor postu pisząc "bo w przyrodzie tylko po to sie to zmienia by dać potomstwo, a homoseksualiści nie dają potomstwa." nieco się sam zagubił we własnych myślach... bo fakt w przypadku homo... zmianie nie ulega płeć tylko obiekt pożądania (choć teraz to i to jest możliwe :| o zgrozo :P) natomiast myślę że mogło to raczej chodzić o to że skoro w świecie nawet głupie żaby umiejące tylko kumkać i poskakać na sobie... potrafią zmienić płeć tylko po to by dać potomstwo... bo to jest zapisane w instynkcie każdego zwierzęcia... PODTRZYMANIE GATUNKU... a człowiek to też zwierze tylko w trakcie rozwoju cywilizacji coraz bardziej co poniektórym do łba uderzało... i tak jedni kochają sie z gównami inni z psami inni z cholera wie czym jeszcze... to jest po prostu nienormalne!!! Jeżeli gej jest taki naturalny to pomyśl tylko jeden z drugim i dziesiątym chłopczykiem... co by było gdybyście tylko wy byli... po jednym pokoleniu byście powiedzieli papa ;) i to powinno myślę... najbardziej dać do myślenia jeśli jeszcze ktoś sie nie przekonał co tak naprawdę jest normalne... to w tym zdaniu ma odpowiedź :)i niech mi ktoś to podważy... no ja wiem że Schwarzenegger w jednej z komedii zaszedł w ciążę.. ale panowie... jesteśmy w prawdziwym świecie... gdzie mężczyźni powinni kochać kobiety a one dawać im dzieci czyż nie? :D

A czy to normalne jest by chłop z chłopem sie lizali na ulicy jak to czynią w pobliżu klubu "7" i wielu innych... koło których czasami mimowolnie trzeba przejść... (nawet wracając z uczelni) /są w Krakowie kluby i w każdym innym mieście/ tylko czemu te świniaki na ulice wypełzają zamiast gzić sie w piwnicach pod kamienicami gdzie maja swoje loże muzyczkę i tony lubrykatów heh... na to pytanie też chętnie usłyszę odpowiedź :) a pytanie brzmiało "CZEMU"... ;)

pozdrawiam... i powtarzam jeszcze raz!!! nie chciałbym żeby moje dziecko kiedyś zobaczyło coś takiego... czy to na manifestacji czy to przy klubie... i co to jest grzech? po prostu nie chce... i mam też do tego prawo :P więc "wolnoć Tomku i Tomku w swoim domku" :P i abym was nie widział świntuchy heh ;)

bestia666azazyl

Zrozumialem i do problemu podtrzymania gatunku odnioslem sie juz nota bene zanim ow kolega napisal w ogole swoj post. Tak czy owak, powtorze jeszcze raz: homoseksualisci nie sa w stanie przekazac swojego homoseksualizmu innym ludziom. To jest po prostu nie mozliwe, chyba, ze wbrew sobie zaczeli by zapladniac kobiety. W przyrodzie liczba osobnikow homoseksualnych jest stabilna i to samo tyczy sie ludzi, bo czemu mialo by byc inaczej? A zatem, homoseksualisci nie stanowia zagrozenia dla ludzkosci i wszystkie pytania o to "co by bylo gdyby" sa pytaniami zle postawionymi, poniewaz "nigdy tak nie bedzie".

O ile koprofilia (kochanie sie z gownami), czy zoofilia to oczywiste zaburzenia, o tyle homoseksualizm juz nie. Tzn. mozesz sobie myslec, ze tak jest, ale znakomita wiekszosc naukowcow na planecie Ziemia sie w tym z toba nie zgodzi, a oni jak zgaduje studiowali ten problem nieco dluzej i doglebniej od Ciebie.

"a czy to normalne jest by chłop z chłopem sie lizali na ulicy jak to czynią w pobliżu klubu "7" i wielu innych"

Coz, maja do tego prawo, Ty natomiast masz prawo nie chcec, ale nie masz prawa im zabronic ;-) Przykro mi. Choc pewnie jakby sie lizala baba z baba to bys tak nie narzekal, nie?... ;-))

ocenił(a) film na 10
Rafal_38

stary.... zależy jaka :d widziałem 2 obleśne baby liżące sie tez przy tej "7"... :D i nie powiem żeby było to podniecające... a wręcz ohydne... aż miałem wrażenie że te babska są ze sobą bo żaden chłop /nawet makrofil :P/ nie chciałby z nimi być...
PS i pozwolę sobie jeszcze jedno światło rzucić na sprawę... nie uważasz że ludzie czasami po prostu próbują z tą samą płcią spróbować... bo bycie hetero było dla nich przykre /rozpad związku ważnego czy coś.../

no i widzisz... na tym polega konflikt... bo oni robią swoje, ja uważam swoje i nigdy sie nie zrozumiemy... NIGDY!

ocenił(a) film na 9
Rafal_38

Równowaga? nie chcę by moje czy inne dzieci patrzyły na liżących się gejów i lesbijek, bo w ten sposób właśnie małemu dziecka przestawia się psycha i tez tego później próbuje, anie jak tu jedna napisała ,,że homoseksualistą się rodzi", to właśnie przez jakieś doznania zmienia się orienatcję, i gdyby ich odseparować to jestem pewien że zmalała by ich liczebność, więc nie mów o żadnej równowadze w przyrodzie.

ocenił(a) film na 10
deamon82

no demon82 tu pieknie powiedziałeś.... własnie miałem cos podobnego pisac ale widze ze już zistałem wyręczony :D... tez pisąłem o dzieciakach... dzieci uczą sie na przykładach!! a wy dając im zły przykład narażacie ich na póxniejsze ewentualne próby... a potem zwalacie to na genetyke? hehe

to ja przepraszam ale mam pytanie do osób które uruchamiają tu genetykę /Rafał bodajże/! Skoro tego się nie nabywa ponoć :D i to przeniosło sie w genach... to który z rodziców badanego geja był gejem? I w jaki sposób mieli oni to ich potomstwo...? heh chyba przeczycie samym sobie zwłaszcza że trochę wcześniej było coś o tym że spanie z Kobietą jest dla geja upokarzające i niesmaczne toż to mi wygląda na działanie nie tyle zwierzęce... co podobne do działania Obcego z filmów Ridleya... który składa "jaja" w kobiecie aby podtrzymać ten swój dziwny gatunek... ehhh jesteście żałośni! a gdyby gejostwo było naturalne to potrafiło by utrzymać swój gatunek nie zależnie... w przeciwnym razie jestem zmuszony twierdzić że związki hetero są normalne... zapewniające ciągłość gatunku, a te gejowskie stanowią tylko chory odłam od reszty społeczeństwa... czyż nie mam racji? no obalenie mój argument... proszę.... no proszę Ty... ty byku jeden :D nie bój sie :D tu nie bija chłopczyków :P pzdr!

ocenił(a) film na 9
bestia666azazyl

Niestety nie odpowiedzą tobie, bo nie mają mocnych argumentów, jedyne co potrafią to wyzwać nas od idiotów, homofobów lub napisać słowo na ,,ż" jak ,,żenada, żałosne" i to są ich odpowiedzi, a żadnych konkretów. Jednak są tymi którym coś poprzestawiało się w główkach w dzieciństwie wskutek jakichś wrażeń, dlatego też jestem przeciw adopcjom dzieci przez homoseksualistów.

ocenił(a) film na 10
deamon82

tak tylko czekam i czekam... :P na tą ripostę :D... "2 godziny później"... a ja dalej czekam :P eeeee tam co sie dzieje wszystkie homo poszły się ślizgać na skórze? ciekawe czy robią dobrze swoim znajomym czy przypadkowym ludziom na dyskotece... powiem tyle... bez waszego odłamu nie było by HIV na taka skale... no proszę proszę... jak widać możecie się poszczycić niezłym osiągnięciem w dorobku.. :P a jak macie jakieś pytania do mnie w tej kwestii może lepiej spytajcie Fredyego z Queen... on wam powie czym sie takie zabawy kończą :D... powiedzmy że on w tej kwestii ma lepszą wiedzę niż ja... i doświadczenie... i chwała bogu za to :D...

pozdrowienia dla wszystkich magików którzy potrafią zaczarować "3 literki" w "cztery literki"

mabia_2

Który to wiek ? Już odpowiadam - XXI xD .......

____10

Bardzo ciekawa dyskusja sie nam zrodziła hehe :D
Chciałbym ustalić jedną sprawę.
Chodzi mi o instytucję kościoła.
Kościół to nie księża tylko ludzie-wierni.
Po drugie Demon82 chyba nigdy nie czytałeś Bibli ani żadnych ksiąg z Nowego Testamentu. Jestem człowiekiem wierzącym od nie dawna pełnoletnim
i uwarzam że Bóg dał nam wolną wole i i każdy może sobie być gejem czy lesbijką czy ateistą a po drugie żyjemy w Demokracji przynajmniej tak mi sie wydaje i dopóki człowiek nie obraża drugiego czy jego uczuć wszystko jest wpożądku. Pytałeś przedtem o cuda, proroków, otóż jest ich wiele jak np: Osoba Jana Pawła II i to powinno ci wystarczyć.
A i jeszcze tak na koniec co jest złego w "zacofaniu" ?? każdy może być jaki chce, a ty nie masz na to żadnego wpływu a po drugie co cię to obchodzi?

ocenił(a) film na 7
Rdk89

Właśnie przeczytałem cały wątek, Wniosek!!! Kiedyś ktoś powiedział "mądry człowiek wie, co mówi, głupi mówi, co wie" demon82 ty należysz do tych drugich! Żenada.

ocenił(a) film na 9
susel_p

do susel
nie masz żadnych argumentów, tylko odrazu jedziesz po mnie, więc czym się różnisz?

ocenił(a) film na 7
deamon82

Wiesz co jest argumentem przemawiającym za tym, że to, co napisał jest prawdziwe? Wszystko co napisałeś w tym wątku. Jeśli chcesz jakikolwiek argument, przeczytaj obojętnie który swój post w tym temacie. Ja - przyznam się - nie dałem rady dojść daleko w czytaniu tego badziewia, bo Twoja linia obrony jest po prostu żałosna, a tak wierutnych bzdur już dawno nie słyszałem... Ty myślisz, że potrafisz się bronić i wyciągać logiczne argumenty, podczas, gdy gówno potrafisz... Przeskakujesz z tematu na temat, jak nie wiesz co powiedzieć, piszesz - udowodnij gdzie tak napisałem; używasz najbardziej prymitywnego argumentu - argumentum ad personam - poszukaj, pomyśl... I radzę Ci się więcej nie odzywać na jakichkolwiek forach z takimi bezsensownymi poglądami przy kompletnym braku sensownych argumentów...

Pozdrawiam, hodak ;) oby jak najmniej ludzi było na tym świecie ;))

ocenił(a) film na 9
Rdk89

,,Kościół to nie księża tylko ludzie-wierni."
typowe teksty wpajane małym dzieciom na zacofanych wioskach, jak byś tak bardzo znał to pojęcie to bys wiedział że ma ono wiele znaczeń

,,Po drugie Demon82 chyba nigdy nie czytałeś Bibli"
to dlatego że ja czytałem właśnie przestałem wierzyć w te bzdury. Wiarę wymyślono po to by człowiek miał nadzieję że życie na żiemii się nie kończy, że jest coś pozatym. Ustanowiono grzechy by panował pokój na Ziemii, by ludzi trochę nastrzaszyć i karać za złe uczynki. Tak naprawdę to wszystko istnieje tylko w naszej wyobraźni, zacznij myśleć racjonalnie. Usiądź kiedy i przemyśl to co jest w Biblii oraz jak wyglądałoby życie pozagrobowe. Powołujesz się na Biblię, wystarczy dowolny przykład, twój Noe. Miał nawrócić wszystkich ludzi na Ziemii na dobra drogę, w przeciwnym wypadku Bóg zaleję Ziemię. Mial komórkę, znał wszystkie języki? jak niby miał to zrobić? jak wprowadził wszystkie zwierzęta na swoją arkę? ludność powstawała na nowo z rodziny Noego? - kazirodztwo, więc czemu nie zostali ukarani, przecież to grzech. Cała Biblia jest legendą gdzie historyjki są większymi bajakmi niż inne legendy. I czemu wszystko dzialo się w Izraelu? sami to opisali by rządzić Światem, skąd później ich tak wiele było u władzy w innych krajach i nadal jest? są narodem wybranym, i co już przestali być? czemu Bó im dizsiaj nie pomoże w wojnie na Bliskim Wschodzie, czemu nie ma cucu, nie wybierze jakiegoś przywódcy? bo dziś nie ma aż takiej tępoty by w to uwierzyć, ale widzę że ty nadal wierzysz.

,,i uwarzam że Bóg dał nam wolną wole i i każdy może sobie być gejem czy lesbijką"
to czemu księża tego nie popierają? przecież są sługami bożymi, pełnią jego wolę, głoszą jego słowo, jakoś nie słyszę by Bóg tak zrobił

,,Pytałeś przedtem o cuda, proroków, otóż jest ich wiele jak np: Osoba Jana Pawła II i to powinno ci wystarczyć."
człowiek, któremu udało się porozumieć z różnymi ludami, nawoływać do pokoju, za to go cenię, ale podaj mi jakiś cud

,, ty nie masz na to żadnego wpływu a po drugie co cię to obchodzi?"
nie zadawaj głupich pytań tylko przeczytaj wątek dokładnie, Mabia pytała który to wiek, więc odpowiadam kto jest naprawdę zacofany, bo w homoseksualiźmie nie ma nic nowowczesnego, istniał już w Starożytności

ocenił(a) film na 10
deamon82

Czlowieku dalbys juz spokoj i sie nie pograzal, bo juz ktoras osoba z kolei pisze o twoich idiotycznych wypowiedziach, a
to chyba o czysms swiadczy ......

" nie zadawaj głupich pytań tylko przeczytaj wątek dokładnie"

No i juz go obrazasz takim stwierdzeniem :|

To najlepiej ci wychodzi, bez dwoch zdan ...