Jestem przerażona czytając niektóre opinie!!!
Jak można porównywać homoseksualizm do pedofilii i zoofilii???
Naprawde zastanówcie sie 2 razy zanim skrzywdzicie innych taką zacofaną i nieprawdziwą opinią!
Homoseksualizm to nie choroba!!!
Przyjmijcie to do wiadomości!!!
Zapraszam na bloga
" widać dużo do roboty nie miałaś z tą pracą, jeśli za każdym razem udawało ci się usiąść do internetu w dzień "
Przeciez ja nie skonczylam studiow w tym roku !!!!!!!!
" i jednocześnie nie chodziłaś do pracymi natomiast niewiele pozostaje czasu bo i pracuje i mam pracochłonną magisterkę"
A skad wiesz ze nie chodzilam?
Znasz mnie ?
Pracowalam popoludniami do i w weekendy!
Co do pracy to musialam zbadac leki pod roznymi wzgledami wiec to nie bylo hop siup
Czekam na odpowiedz na pytanie o duchach .....................
i zastanawia mnie cos ty tak zlagodnial
,,Przeciez ja nie skonczylam studiow w tym roku !!!!!!!!"
ja ... czy ty naprawdę jesteś aż tak tępa, nigdzie tego nie napisałem że w tym roku, chodziło mi o okres gdy ją pisałaś
,,i zastanawia mnie cos ty tak zlagodnial"
udało mi się zakończyć pewien etap pracy (wywiad terenowy) jeszcze przed mrozami, więc mniej nerwów...
Lepiej pogadajmy o czyms i niepiszmy juz nic do tego chama, ktory mota sie na wszystkie strony.
Pozdrawiam
Nie akceptuje homoseksualistów, pale papierosy, pije wódkę a nie drinki, jestem romantyczny jak worek kartofli, gruby, uwielbiam dzinsy typu teksas i zwykłe koszulki z bazarku za 5zł, nie mam włosów na "irokeza", jeżdżę polonezem na gaz, uwielbiam domowe jedzenie, słucham rocka i metalu. Nie lubię Angoli ani Niemców, słabo znam angielski, nigdy nie leciałem samolotem. Mam Neostradę, mieszkam na wsi. Nie lubię przebywać w supermarkecie.
Czyli jestem... dokończ.
szczerym gościem. Szacunek, tak trzymaj, to że zakłamani homoseksualiści wyzywają ludzi im przeciwnych od wieśniaków tylko świadczy o ich kulturze i tolerancji, a chcą by ich tolerować.
szczerym gościem. Szacunek, tak trzymaj, to że zakłamani homoseksualiści wyzywają ludzi im przeciwnych od wieśniaków tylko świadczy o ich kulturze i tolerancji, a chcą by ich tolerować.
Czlowieku a gdzie ja kogokolwiek wyzywa od wiesniakow ?
A co do wyksztalcenia to jestem po farmacji .....
Czekam na Twoja laskawa odpowiedz w sprawie duchow !
Znow udajesz ze pytania nie widzisz?
" Duchy nie istnieja? "
No zadalam mu to pytanie chyba z 5 razy i nie odpowiada,
udaje ze nie widzi, bo nawet nie wie co powiedziec :|
Twoje pytanie jest na poziomie ,,Strefy 11". Pan muszka zapowiadał kolejny odcinek jako wielkie halo i za każdym razem niczego nie dowiedziono i nie udowodniono istnienia tego zjawiska, za każdym razem!!!
Założyciel fundacji ,,James Randi Educational Foundation" zapłaci 1 mln dolarów każdemu, kto zdoła pokazać dowód jakiegokolwiek paranormalnego zjawiska. Jakoś nikomu się nie udało, a garstka która się tam zgłosiła, zostało im dowiedzione że są oszustami. Jesteś taka paranormalna, masz kontakty z duchami, to zgłoś się do niego z tekstem: ,,panie, uwierz w ducha". ,,Żenująca" to okazałaś się być ty zamieszczając taką wypowiedź: ,,Ja w nie wierze bo sama bylam z kilkoma osobami tego swiadkiem!". Wypisujesz że ja jestem żenujący, żałosny, a nie masz żadnych konkretnych odpowiedzi potwierdzających twoje zdanie. Jedynie powołujesz się na innych że mówią o mnie to samo, oni tak samo jak ty szybko się uciszyli, potrafili jedynie nazwać mnie idiotą, a brak im jakichkolwiek inteligentnych odpowiedzi i argumentów potwierdzjących ich tezy, nie napisali nic. Natomiast ci co coś napisali, odpowiedziałem im:
1.rafal (gadał o związku homoseksualizmu ludzkiego z ,,homoseksualizmem w przyrodzie", odpowiedziałem na czym to polega w przyrodzie i że służy to zupełnie czemu innemu niż ludziom) ucichł
2.blade (niewiele napisał o swoim kościele, ale moja odpowedź go zamknęła, nie ma rgumentów zaprzeczających memu zdaniu) ucichł.
Więc nie ośmieszaj się na przyszłość, bo okazujesz się tępakiem do potęgi n-tej, znaczy nieokreślonej gdyż z każdą kolejną twoją wypowiedzią (bo nie jest to odpowiedź na moje zarzuty) potęga ,,n" wzrasta. Zarzucałaś mi coś o prawie, ja mam jakiekolwiek pojęcie na ten temat w związku z EGiB, ty już nie odpowiedziałaś na to, a pytasz mnie o duchy? pisałaś, że nie musisz chodzić do kościoła i czytać Biblii, że sama możesz się modlić, ale do kogo? napewno nie do tego Boga z Biblli, nie oszukuj się, przecież księża są jego sługami i głoszą jego słowo, i są przeciw związkom homoseksualnym, acha no tak zapomniałem, ,,wyprzedzę twoją odpowiedź" ty modlisz się do Ellen DeGeneres, lesbijki która zagrała Boga. Innym razem oburzasz się na kogoś że pisze o gejach, którzy w dupy się walą, przeciez to szczera prawda. Widzę kolejny raz prawda w oczy kole. Tak czy inaczej mają ciało mężczyzny, a ty się oburzając widać nie masz pojęcia o potrzebach męskiego ciała (potrzebie wydalania spermy), czym udowadniasz że mój zarzut był trafny, że to ty robisz za kobietę w waszym związku. Jeśli nie ruchają się w dupę, nie robią sobie lachy, to powiedz mi do ... w jaki sposób pozbywają się spermy? walą konia, no nie przecież takich nazywacie zboczkami?
Odpowiedz raz konkretnie na moje zarzuty podając argumenty, napisz na stronę, a nie linijkę, gdzie dodajesz trzecie słowo prócz tych na ,,ż": ,,cham".
I jeśli kościelniacy są tacy pewni swoich racji to niech chociaż odpowiedzą wyczerpująco na zaledwie dwa pytania:
1. Dlaczego buduje się tak wysokie wieże kościelne i jaki jest tego sens?
2. Co robi ksiądz ze swoją spermą (uproszczę, przeciez jest mężczyzną, więc jak wydala spermę)?
czekam na odpowiedzi
"1.rafal (gadał o związku homoseksualizmu ludzkiego z ,,homoseksualizmem w przyrodzie", odpowiedziałem na czym to polega w przyrodzie i że służy to zupełnie czemu innemu niż ludziom) ucichł "
Wiadomix! Wszystkich nas tu pozamiatales, nasz bosie, miszczu i zeusie erystyki! Szermujesz slowem niczym pulkownik Wolodyjowski szermuje swa szabla i ogolnie w caloksztalcie, sir jestes tutaj niezrownany i najprzemadrzejszy ze wszystkich nas - glupich, zacofanych miernot. Dememcja82, nasz tutaj profesorze doktorze, potrojny magistrze i rektorze uniwerstytetu galaktycznego wszechswiata, oswiecaj nas dalej i uracz swa wspaniala nauka, blagamy!
Generalnie, szefie wszystkich szefow wszystkie Twoje odpowiedzi sa tak tragicznie nietrafione, nietrzymajace sie kupy i wewnetrznie sprzeczne, ze po prostu nie ma sensu z Toba prowadzic dyskusji. Jestes rozpaczliwy, moj biedny przyjacielu i ludzie Cie olewaja, poniewaz zwyczajnie brak im slow i rece im opadaja az do samej ziemi, a nie dlatego, ze kogos pogiales i zadales ostateczny cios samuraja. Capisci?
Tak wiec: nie, nikogo nie uciszyles i nie, nie studiujesz na polibudzie. Nie wierze nawet, ze zdalbys mature od tow. Romana.
Mam nadzieje, ze kumasz baze, mlodziencze.
natomiast Mika a:
"duchy nie istnieja?" to bylo pytanie retoryczne.
oczywiscie, ze NIE INSTNIEJA.
To, ze Ty widzialas, czy tez Twoje kolezanki widzialy, a nawet ze widzialyscie wszystkie razem, nazywa sie fachowo "dowodem z doswiadczenia", czyli dowodem bez zadnej wartosci.
Dziękujemy za piękny wierszyk i wypowiedź Panie oczytany poeto, ale nadal nie podałeś żadnych argumentów (udowodniłem, że myliłeś się z tym porównaniem do przyrody, nie potrafisz się do tego przyznać? może tobie brak smaokrytyki). Gratulę wiedzy, ale udowadniasz brak ineligencji nazywając mnie zarozumiałym i mówiąc jednocześnie: ,,nie ma sensu z Toba prowadzic dyskusji...". Uwaga odnośnie Polibudy, niestety nie trafiłeś. Studiuję i to w Gmachu Głównym. Jakiś dowód? zadaj pytanie, proszę bardzo. Brawa za racjonalne myślenie odnośnie sfery duchowej.
I TO W GMACHU GLOWNYM!!!!! łłaaaaałłłł.... czapki z glow, ladies and gents, nasz laureat nagrody nobla studiuje w gmachu glownym..
Jestes wobec tego jedynie potwierdzeniem jakze popularnej po upadku komunizmu teorii wzglednosci, ze poziom studentow jest dzisiaj coz, hmm.. niezbyt satysfakcjonujacy?
"udowodniłem, że myliłeś się z tym porównaniem do przyrody"
Owszem, stwierdzajac ze samica hieny ma penisa i uzywa go do rozmnazania sie. Tak wiec z tego co rozumiem, to taka hiena rownie dobrze moze sobie sama "wsadzic" i w zwiazku z tym zajsc w ciaze z sama soba, czy tak? Zachwycajace! Alez ten swiat przyrody jest niesamowity! Faktycznie - roznimy sie od zwierzat diametralnie, u nas baba potrzebuje jednak chlopa, jak nic!
W zwiazku z powyzszym nie specjalnie wiem, przeciwko czemu niby mialbym wysuwac kontrargumenty? Moze przeciwko zmieniajacym plec zabom w apekcie homoseksualizmu? Sorry dzizus, ale tej teorii akurat nie pojmuje, tak samo, jak nie pojmuje teorii kwantowej.
jednakze pozdrawiam.
ach.. pisales cos jeszcze o separacji homoseksualistow i w zwiazku z tym ich wyginieciu. Otoz moze i wyginela by ta konkretna grupa odseparowanych homoseksualistow, jednakze sam homoseksualizm dalej byl by popierany przez geny w populacji heteroseksualnej i szybko proporcje wrocily by do normalnosci. Tak wiec kolejny raz - pudlo, Jimmy. Ale probuj dalej ;-))
Widzę, nie masz pojęcia nawet jakie kierunki są w Gmachu Głównym lub czym wogóle jest Gmach Główny PW, a mądrzysz się niesamowicie, i zarzucasz mi że nie studiuje na Polibudzie, na jakiej podstawie to oceniłeś? dziękuję że chciałbyś wręczyć mi nobla, ale bym podziękował wolę pozostać w cieniu. Poziom studentów po upadku komunizmu, więc ty ile masz, min. 42 lata? Ja o czym innym a ty znów popis swojego ,,flow' dajesz aby pokazać jakże obszerną wiedzę masz, podałem konkretnie o co chodzi (jaki jest tego cel) w przyrodzie przy tych zmianach i nie ma to nic wspólnego z homoseksualistami. Właśnie przeciwko temu, a nie 10 zdań lania wody o przyrodzie.
Dobrze, juz nie placz.
Interesuje mnie taka oto nastepujaca kwestia:
Czy samice hieny uzywaja swoich "meskich narzadow" do zapladniania innych samic, tudziez nawet samych siebie?
Jak cię interesuje to poczytaj sobie w internecie lub pooglądaj filmy przyrodnicze, nie zapładniają samców. Za dużo ,,Juniora się naooglądałeś", że też masz takie zachcianki, zachodzić w ciążę.
brak mi slow i rece mi opadaja.
a wiesz ty co? idz ty juz ode mnie! wiesz jak sie odpedza kury? a kysz! a kysz!!
N A R A
brak mi slow i rece mi opadaja.
a wiesz ty co? idz ty juz ode mnie! wiesz jak sie odpedza kury? a kysz! a kysz!!
N A R A
On tego robic nie umie.
Ale ludzie osamotnieni lapia i czepiaja sie wszystkiego i wszystkich, nawet psiej kupy ........
Co za duet? Mika i Rafal, jak Pinky i Brain. Pinky przytakuje móźdżkowi. Przykro mi z powodu że musisz psie kupy zbierać, myślałem, że po farmacji lepszą robotę dostaniesz, ale jeśli ten wpływ leków badasz sprawdzając psie kupy to tylko współczuć, powodzenia może dostaniesz awans na końskie kupy...
Co za duet? Mika i Rafal, jak Pinky i Brain. Pinky przytakuje móźdżkowi. Przykro mi z powodu że musisz psie kupy zbierać, myślałem, że po farmacji lepszą robotę dostaniesz, ale jeśli ten wpływ leków badasz sprawdzając psie kupy to tylko współczuć, powodzenia może dostaniesz awans na końskie kupy...
Wiem że brak ci słów, nie masz odpowiedzi, tylko wywody i wierszyki piszesz. Nie masz nic do roboty, że jedziesz na dizsiejszych studentów czterdziestoparolatku? brak żony i dzieci, to w ten sposób musisz się dowartościować, Niewiele wiesz o roli, bo nie słyszałem takiego odzewu do kur, może za twoich czasów.
I znow mnie zniszczyles i pogioles, nasz kapitanie i demonie erystyki. Ogolnie rzecz biorac jestes bystry jak woda w klozecie - nadal mi nie odpowiedziales na pytanie, czy samice hien sa w stanie zaplodnic druga samice?!?!?!?!?!?! NO CZEKAM I CZEKAM! Ale to mi brak slow ;-))) oczywiscie, ze mi...
rzecz jasna..
"Jestes wobec tego jedynie potwierdzeniem jakze popularnej po upadku komunizmu teorii wzglednosci, ze poziom studentow jest dzisiaj coz, hmm.. niezbyt satysfakcjonujacy?"
Oh muszę się znowu włączyć. To widzę, że w czasie PRLu były jakieś niezwykłe osiągnięcia Polskich studentów? Rozumiem tych na stypendium w Moskwie?
Rozumiem wspierasz demona i jego teorie homoseksualizmu jako choroby psychicznej. Poza tym - lap ironie, oki? ;-)
"Rozumiem wspierasz demona i jego teorie homoseksualizmu jako choroby psychiczne"
Nie no tego akurat nie popieram, sam zresztą o tym pisałem.
Ironia, ironią, ale w sumie to nie śmieszne bo nam rozwalili naukę na 50 lat. :/
" natomiast Mika a:
"duchy nie istnieja?" to bylo pytanie retoryczne.
oczywiscie, ze NIE INSTNIEJA.
To, ze Ty widzialas, czy tez Twoje kolezanki widzialy, a nawet ze widzialyscie wszystkie razem, nazywa sie fachowo "dowodem z doswiadczenia", czyli dowodem bez zadnej wartosci. "
Nie musisz mi wierzyc.
Nie tylko ja to widzialam.
Oprocz mnie bylo tam 30 osob :)
Ale mowi sie ze dopoki ktos czegos nie zobaczy to nie uwierzy :)
Masz do tego calkowite prawo:)
Ja widzialam ( nie bylam ani pijana ani nacpana ) i wierze :)
A co do tego co napisales
" Wiadomix! Wszystkich nas tu pozamiatales, nasz bosie, miszczu i zeusie erystyki! Szermujesz slowem niczym pulkownik Wolodyjowski szermuje swa szabla i ogolnie w caloksztalcie, sir jestes tutaj niezrownany i najprzemadrzejszy ze wszystkich nas - glupich, zacofanych miernot. Dememcja82, nasz tutaj profesorze doktorze, potrojny magistrze i rektorze uniwerstytetu galaktycznego wszechswiata, oswiecaj nas dalej i uracz swa wspaniala nauka, blagamy!
Generalnie, szefie wszystkich szefow wszystkie Twoje odpowiedzi sa tak tragicznie nietrafione, nietrzymajace sie kupy i wewnetrznie sprzeczne, ze po prostu nie ma sensu z Toba prowadzic dyskusji. Jestes rozpaczliwy, moj biedny przyjacielu i ludzie Cie olewaja, poniewaz zwyczajnie brak im slow i rece im opadaja az do samej ziemi, a nie dlatego, ze kogos pogiales i zadales ostateczny cios samuraja. Capisci? "
To dawno sie tak nie usmialam jak dzisiaj :D
Tekst jest fenomenalny.
I mam rade.
Daj sobie z nim spokoj bo on jest jakis niezrownowazony.
Pozdrawiam :)
Żenująca" to okazałaś się być ty zamieszczając taką wypowiedź: ,,Ja w nie wierze bo sama bylam z kilkoma osobami tego swiadkiem!"
Nie nie jeste zenujaca bo bylam tego swiadkiem,
bylam na seansie na ktorym nie tylko ja widzialam postacie !
" Jesteś taka paranormalna, masz kontakty z duchami "
Ja nie jestem paranormalna. Ja bylam tego swiadkiem !
" Wypisujesz że ja jestem żenujący, żałosny, a nie masz żadnych konkretnych odpowiedzi potwierdzających twoje zdanie. "
Mam konkretne odpowiedzi.
Wystarczy popatrzec co wypisujesz.
Piszesz o doprawianiu penisow, obrazasz mnie na kazdym kroku, a mnie w ogole nie znasz! To wystarczy, bo zachowujesz sie jak 10 latek pozbawiony rozumu !
" oni tak samo jak ty szybko się uciszyli"
A gdzie ja sie czlowieku uciszylam ?
Chyba musisz przejsc sie do okulisty !
" Więc nie ośmieszaj się na przyszłość, bo okazujesz się tępakiem do potęgi n-tej, znaczy nieokreślonej gdyż z każdą kolejną twoją wypowiedzią (bo nie jest to odpowiedź na moje zarzuty) potęga ,,n" wzrasta. "
Mam dalej pisac o twoim chmstwie i zenadzie ?
" Zarzucałaś mi coś o prawie "
Czlowieku cos ty sobie znowu wymyslil :|
O jakim prawie ci cos zarzucalam?
Czlowieku opanuj sie bo ty widzisz rzeczy ktorych nie ma !
" pisałaś, że nie musisz chodzić do kościoła i czytać Biblii, że sama możesz się modlić, ale do kogo?"
Do Boga !
" napewno nie do tego Boga z Biblli, nie oszukuj się "
Ty mi nie bedziesz mowil do kogo sie modle i czy sie oszukuje czy nie bo nie jestes w mojej glowie.
I przestan sie madrzyc i ludziom wmawiac cos jak byl bys wrozka - bo nia nie jestes i nigdy nie bedziesz !
" przecież księża są jego sługami i głoszą jego słowo, i są przeciw związkom homoseksualnym "
Tak?
To czemu znam ksiezy ( osobiscie ) ktorzy nie tepia tego ?
" ty modlisz się do Ellen DeGeneres, lesbijki która zagrała Boga "
Czlowieku !
W takim razie ty modlisz sie do swojej dziewczyny ( o ile taka masz )
Nie wiedzialam ze jesli ktos kogos lubi to sie do niego modli :|
Bardzo inteligentna wypowiedz nie ma co .....
" Innym razem oburzasz się na kogoś że pisze o gejach, którzy w dupy się walą, przeciez to szczera prawda."
Obrazam sie ?
A ja kogokolwiek znam osobiscie ze mam sie obrazac?
Napisalam ze nie skomentuje tego, bo mozna to bylo napisac w inny , przyzwoity sposob albo pominac!
" Widzę kolejny raz prawda w oczy kole. "
Ty jestes normalny?
Jaka prawda?
Przeciez ja nie jestem facetem!
" Tak czy inaczej mają ciało mężczyzny, a ty się oburzając widać nie masz pojęcia o potrzebach męskiego ciała (potrzebie wydalania spermy), czym udowadniasz że mój zarzut był trafny, że to ty robisz za kobietę w waszym związku. "
Czlowieku o potrzebach mezczyzn ucza w szkole podstawowej wiec przestan pierniczyc takie glupoty!
W zwiazku les nie potrzeba faceta i nikt go nie gra!
Bo lesbijkom podobaja sie kobiety !
Przygotuj sie porzadnie a nie pisz co uslyszysz na podworku....
"Jeśli nie ruchają się w dupę, nie robią sobie lachy, to powiedz mi do ... w jaki sposób pozbywają się spermy? walą konia, no nie przecież takich nazywacie zboczkami? "
Przeciez kazdy facet to robi !
I co w tym zboczonego ?
"I jeśli kościelniacy są tacy pewni swoich racji to niech chociaż odpowiedzą wyczerpująco na zaledwie dwa pytania:
1. Dlaczego buduje się tak wysokie wieże kościelne i jaki jest tego sens? "
Skoro pisze ze nie musze chodzic do kosciola zeby sie pomodlic, to chyba logiczne ze uwazam koscioly ( jako budynki ) za zbedne.
Ok niech beda np na wsi 2 a nie 10!
" 2. Co robi ksiądz ze swoją spermą (uproszczę, przeciez jest mężczyzną, więc jak wydala spermę)?
czekam na odpowiedzi "
Upraszczac nic nie usisz bo kazdy wie kim jest ksiadz ......
Przeciez nie wydala przez gardlo ....
Ksiadz jest tak samo facetem jak i ty.
I tak samo musi sobie " ulzyc "
Wiec nie wiem co w tym takiego zaskakujacego.
Na koniec.
To byl moj ostatni post do Ciebie
bo glupszym trzeba ustepowac.
Proponuje jeszcze raz przeczytac swoja wypowiedz
w ktorej przeskakujesz jak z kwiatka na kwiatek, na rozne tematy
i to nie trzyma sie senu. ( A tak innych tepisz za niepoprawna pisownie
i po tym oceniaszich inteligencje )
Moze czas wrocic do szkoly?
Bo studia sa tylko w twojej wyobrazni.
Nie pozdrawiam, nie zycze szczescia w zyciu ani rozumu, bo dla Ciebie na to wszytko jest juz za pozno............
"W zwiazku les nie potrzeba faceta i nikt go nie gra!
Bo lesbijkom podobaja sie kobiety !"
To w sumie dziwne bo znam kilka takich par i zawsze jedna strona jest bardziej "męska", decydująca, dominująca etc.
"Skoro pisze ze nie musze chodzic do kosciola zeby sie pomodlic, to chyba logiczne ze uwazam koscioly ( jako budynki ) za zbedne.
Ok niech beda np na wsi 2 a nie 10!"
Rozumiem, że jak nie masz samochodu to stacje benzynowe też będzie trzeba zamknąć? Szczerze mówiąc jestem osobą niewierzącą, ale nie przeszkadzają mi kościoły. Kościół buduje moralność i etykę wśród ludzi młodych, a starym daje ostoję i ochronę w ostatnich latach życia.
"Kościół buduje moralność i etykę"
Dyskutowal bym, ale to by byl kompletny off topic. Polecam zatem ksiazke Richarda Dawkinsa "Bog urojony", a konkretnie rozdzial "Korzenie moralnosci: dlaczego ludzie sa dobrzy?".
pozdrawiam.
No i co Mika?
1.zarzucałaś mi że nie odpowiadam na twoje pytanie, udowodniłem że robisz to samo (nadla czekam na twoje odpowiedzi, na chocby wypowiedź z 12 października 2007 19:30)
2.zarzucałaś mi że obrażam, udowodniłem że robisz to samo (i jesteś w tym lepsza wyzywając czyjąś rodzinę)
3.zarzucałas mi że śledzę twoje wypowiedzi, udowodniłem że robisz to samo (wrzucasz link do mojej wypowiedzi z innego tematu)
4.zarzucałaś mi że się gubię w swoich wypowiedziach, udowodniłem że robisz to samo (najpierw pytasz gdzie o tym ze mna rozmawiałaś, gdy tobie wskarzę, wtedy już mówisz że mi odpowiedziałaś na to, a więc jednak o tym rozmawiałaś)
Miażdżę cię jak kwa,kwa drugiego kwa,kwa (na niego pewnie głosowałaś bo jest gejem) w piątek, bądź godnym przeciwnikiem, i daj konkretną ripostę jak wczoraj trzeci Kwa,Kwa...Kwas.
o wieśniakach nie widziałem ale generalnie patrząc na ten temat widze ze jak ktoś sie z wami kłóci, jak ktoś ma inne zdanie inne poglądy i orientacje to od razu jest żenujący beznadziejny i w ogóle...
PS jesteś po farmacji i nie potrafisz sie wyleczyć z własnej choroby? buaha ale to taki kierunek :P co sie robi aspirynę, uczy o kwiatuszkach robi zielnik :P a niestety życiowe problemy pozostają nierozwiązane :D trzeba było zapytać na wykładzie... "jak walczyć z homoseksualizmem" ;) może by ci wykładowca odpowiedział pod warunkiem że nie jest gejem bo obawiam sie że wasz odłam jest wszędzie :P
no jak byś dopisał że używasz środki nawilżające z carefoura z "1" to bym Ci bez wahania powiedział kim jesteś... a po Twoim opisie mogę powiedzieć że jesteś normalnym człowiekiem... o ile żadnej pasji nie pominąłeś :P bo wystarczy jedno słowo dodać "pociąg do chłopców" i od razu w moich oczach stajesz sie kimś innym... kimś... no może budzącym odrazę to górnolotne określenie... ale niesmacznym odmieńcem :P ja wiedząc ze ktoś jest gejem... nie potrafiłbym mu chyba ręki podać... nie potrafiłbym gadać... bo juz na wstępie jest dla mnie przekreślony :D... afeeeeeee!!! byki :P
jak to nie jest choroba? to jak z narkomanem... on sam nie widzi tego że jest chory... i Wy tez tego nie widzicie? skoro tak sie odwołujesz do Boga do religii do kościoła... czy w biblii jest choćby słowo do Adama: "Idź znajdź sobie chłopca, i uczyń go sobie poddanym i posłusznym.. kochajcie sie wzajemnie i nie zapomnijcie o stosowaniu lubrykantów ze sklepiku parafialnego..."? nie!!! on mówił weź Kobietę... idźcie zaludnijcie Ziemie i uczyńcie ją sobie poddaną... i nie pije tu wcale do tego że ludzkość w takim razie opiera sie na kazirodztwie :P chodzi mi o samą zasadę.. że jak związek do damsko-męski... a nie damsko-damski albo /o dżizys.../ męsko-męski to ani nie jest naturalne ani normalne ani smaczne... tylko ktoś kto tkwi w czyimś dupalu i go to cieszy to do niego nie dochodzi że to jest qrna chory szczep ludzkości który powinien zostać wyplewiony już dawno i niby was jest stosunkowo niewiele.. to i tak robicie wszystko by było o was głośno... niepotrzebnie bo tak jak byście sobie bzikowali po chatach a na chodniku zachowywali się jak przystało na człowieka... to nie miałbym żadnego ale ;)...
bestia666azazyl
Zalamalam sie tym co napisales
" tylko ktoś kto tkwi w czyimś dupalu "
No tak , ale jak facet z kobieta uprawia seks analny to jest ok?
" chory szczep ludzkości który powinien zostać wyplewiony już dawno "
Wyplenic to mozna robale a nie ludzi.
No chyba ze jest sie Hitlerem a ty widze masz takie zapedy...
" niepotrzebnie bo tak jak byście sobie bzikowali po chatach a na chodniku zachowywali się jak przystało na człowieka "
Przystalo na czlowieka?
A jak baba z facetem sie liza na ulicy to jest ok?
Coz za hipokryzja. :|
-analny to nie grzech... ;) generalnie chodzi tu o zasadę której zdaje sie nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć... zabawy damsko-męskie a zabawy męsko-męskie (albo damsko-damskie) to dwa światy jeden normalny a drugi zdegenerowany zgadnij który jest dla mnie który ;)
-a do Hitlera proszę mnie nie porównywać... bo to bardzo górnolotne ;)i obraźliwe PS wyplenienie było tu w kontekście nie mówię o unicestwieniu tylko leczeniu... i wcale mnie nie urzekł ten link co ktoś dał z "homikami" którzy chcieli zerwać z homo bo czuli sie nie akceptowani...!! jak ktoś by chciał to by sie zmienił.. a jak nie chce to dalej będzie tkwił w tym gównie!! a jeszcze w komentarzach pod spodem było "jak można się dać tak skrzywdzić" buahaha ja bym tam napisał (ale mi brakło słów...) "czemu nie dałeś sobie pomóc"..
-nie jestem zwolennikiem bezwstydnego zachowywania się w miejscach publicznych co sie tyczy również lizania... wiadomo pocałunki czy coś... jakieś przytulanie... ale ludzie!! co z prywatnością? i tu sie z Tobą muszę zgodzić :).. a co zaskoczona? :P proszę skopiuj mi zdanie w którym powiedziałem że jak k+m liżą się na ulicy to jest w porządku? skoro mnie nie znasz to nie spekuluj po prostu odpowiadaj na to co zawarłem w tekście :D a nie dopowiadaj czegoś za mnie choć dzięki za prube supportu(moja dziewczyna tez ma tez takie samo zdanie) tylko wiesz... pomyśl że grupa studentów zobaczy parę ch+dz całująca sie na ulicy... a zobaczy ch+ch.. i zaczną sie okrzyki będzie agresja... to jest właśnie to... bo was ludzie nie akceptują takich jakimi jesteście i na siłę tego nikt nie zrobi al afiszowanie sie z miłością chora i brudna na ulicach nic nie da i tylko pogorszy sprawę
-mam jeszcze jedno pytanie :P tak sie tylko zastanawiałem czy ty jesteś homo czy tylko tak bardzo Ci na ich losie zależy że sie tak w to angażujesz? => czysta ciekawość... pzdr
jeszcze jak by ładne te lesby były to by pewnie nic nie było :D:D... ale 2 chłopy to zaraz by sie "cioty!! pedały!!" posypało (a nie?) no cóż... ziemia dla ziemian, księżyc dla księży ale przykro mi dla gejów brakło miejsca :D:D czas na terapie!!! masową terapie :)
PS bo homoseksualizm to choroba umysłu nie ciała wcale nie mówię że gej jest złym człowiekiem!! tylko że ma nasrane w głowie i mam nadzieje że Mika i inni wielcy obrońcy spraw "ślizgaczy" wreszcie zrozumieją i skończą jakieś głupie komenty w stylu "ty jesteś jak Hitler..." ja tak nie mówię nie uważam... gej bez gejostwa swojego może być całkiem normalnym człowiekiem!! ale nim się go nie pozbędzie... dla mnie.. człowiekiem nie do zaakceptowania takim jakim jest:)
czas na terapie!!! masową terapie :)
Czlowieku !
Nie czas na terapie!
Nie zmuszaj ludzi do zmiany skoro tego nie chca!
To tak jakbym ja Cie wyslala na terapie bo jestes hetero i chciala z Ciebie zrobic homo.
Przeciez to zalosne :|
Postaw sie w takiej sytuacji.
Zmienil bys orientacje?
Nie! Bo tego nie chcesz.
" gej bez gejostwa swojego może być całkiem normalnym człowiekiem!! ale nim się go nie pozbędzie... dla mnie.. człowiekiem nie do zaakceptowania takim jakim jest:) "
A co jak np twoj najlepszy kumpel bylby gejem ? ( tak gdybam )
i zerwal bys z nim kontakty tylko dlatego ze sypia z innymi chlopakami ?
A co bedzie jak za pare lat twje dziecko przyjdzie i powie kocham faceta?
Wygnasz je z domu i sie do niego nie bedziesz przyznawal ?
no nie wiem... skoro trzepanie gruchy z gazetą w ręce nie pomagało, testosteron nie skutkuje (bo niby jak ma skutkować hehe głupi lekarz :P)... nie mam pojęcia nie wiem w ogóle czy znane są sposoby na leczenie tego schorzenia umysłowego... ale skoro człowiekowi da się zrobić pranie mózgu i wmówić mu ze jest np myszą.... to tym bardziej można mu wmówić że nie podnieca go facet tylko seksowna kobieta... przecież nie każemy poobcinać pał wszystkim gejom... bo to i tak nie zmieni ich mentalności... generalnie powiem tak... no można by to leczyć ale nie wiem jak nie jestem lekarzem tylko geografem... poza tym mi nie tyle zależy na wyleczeniu was z gejostwa ale z afiszowania /tych co sie afiszują! żeby nie było ż egeneralizuję/ i to mi starczy w zupełności... tak wiec ruchajcie sobie co wy tam chcecie byle nie na forum publicznym... no i proszę was dajcie sobie siana z ta parada równości bo im bardziej chcecie być równi z hetero... tym bardziej te parady pokazują na ile nie ma tej równości! poza tym od zarania dziejów było że to zdecydowana większość pokazuje mniejszości jakieś trendy... co nie znaczy ze nie ma prawa do odłamów... tylko trzeba sie zawsze liczyć z możliwością niezaakceptowania przez większość.. i tak jest właśnie z "homikami" i robią to co robią z własnego wyboru, a potem chcą bym nagle ja hetero przywitał ich na ulicy chlebem i solą... "o witam was czcigodni geje jak mi miło że wyszliście na ulice demonstrować swoje prawo do bycia innym.." blahhhh niedługo należy sie zatem spodziewać za oknem marszu anonimowych nekrofili, makrofili, koprofili, zoofili, pedofili, hydrofili i pewnie wielu innych zwyrodnialców bo wszak oni też są jak by nie patrzeć innej orientacji :> mysle że teraz wypowiedziałem sie nad wyraz wyraźnie i dosadnie... i to nie podlega dyskusji :P będzie spokój na ulicach... to będzie dobrze ;)
Otoz ogolnie, kolego geografie wybacz, ale Twoj post to jeden wielki stek zalosnych bzdur, ze sie tak "wyraznie i dosadnie" wypowiem. Po pierwsze - nie majac jakichkolwiek kompetencji lekarskich, do czego nota bene otwarcie sie przyznajesz (a wiec przewaga tupetu nad rozumem), stwierdzasz a priori, ze homoseksualizm to schorzenie umyslowe. Gosciu - po prostu smiech na sali! Zadna rozsadna osoba nie potraktuje Twojej opinii powaznie - zadna! Poklask uzyskasz jedynie u zacietrzewionych, radykalnych, ortodoksyjnych dziadow, ktorym mozg juz dawno zgnil pod wplywem toksycznych, dziewietnastowiecznych stereotypow i uprzedzen oraz u takiej demencji82, o ktorej wszyscy churkiem moga stwierdzic, ze jest idiota. Nic tylko pogratulowac, kapitanie.
Po drugie, wiedz, ze Twojej "opinii" przecza wszelkie uznawane dzisiaj prace naukowe jakie powstaly na temat homoseksualizmu. A wiec coz za oportunista z Ciebie, bracie! Gratuluje odwagi ;-)) Ale wystarczy chocby zajrzec na wikipedie zeby zobaczyc, jak bardzo oderwane od rzeczywistosci sa Twoje poglady. Nikt nie bedzie Ci leczyc ludzi z homoseksualizmu, poniewaz nie ma zadnych, ale to zadnych przeslanek ku temu, ze powinno sie z tego w ogole leczyc. Oczywiscie powtorzysz zapewne za bobasem, ze naukowcy na calym swiecie stali sie ofiarami propagandy lub tez zostali przekupieni przez... hmmmm.... no wlasnie przez kogo? Towarzysz pailee zapewne by stwierdzil, ze przez producentow Chucka i Larrego oraz lewicowe srodowiska inteligenckie ;-) No comment.
Pytanie: jak mozna wobec tak wielkiej sily dowodow empirycznych nadal tkwic w sredniowiecznym przekonaniu, ze homoseksualizm to... "schorzenie umyslowe"?! ;-)))
...no, ale jedziemy dalej,
"skoro człowiekowi da się zrobić pranie mózgu i wmówić mu ze jest np myszą.... to tym bardziej można mu wmówić że nie podnieca go facet tylko seksowna kobieta..."
Widzisz, po pierwsze, przyjacielu - "wmowic", a "sprawic"... Hmmmm?... Zapalila sie zaroweczka?... Czy czlowiek, ktoremu wmowiono, ze jest mysza, rzeczywiscie nia jest?... Czy rosnie mu szare futerko i zaczyna piszczec? Analogicznie, czy jak wmowisz choremu na raka, ze jest zdrowy, to rzeczywiscie wyzdrowieje? Co? Jak sadzisz?..
Poza tym, coz za egoistyczny, faszystowski poglad z Twojej strony: "zrobmy homoseksualistom sieczke z mozgow, byle by tylko nas nie gorszyli na ulicach, bo przeciez jak to tak mozna publicznie?!"
Rozpacz, kolego rozpacz!
Ale o dziwo, potem gadasz "z sensem", stwierdzajac co nastepuje: "przecież nie każemy poobcinać pał wszystkim gejom... bo to i tak nie zmieni ich mentalności..."
Brawo, gratuluje "zdrowego rozsadku".
Po chwili zreszta, uswiadamiajac sobie w jak wielkim bledzie jestes spuszczasz nieco z tonu stwierdzajac, ze to jednak nie z samego homoseksualizmu, ale tylko z "afiszowania sie nim" chcesz ludzi w cudowny sposob uleczac. Coz, powodzenia, kapitanie aczkolwiek na pewno nic nie wskorasz gloszac tylko swoje idiotyczny poglad, ze homo, to choroba psychiczna, bo w ten sposob jedynie podburzasz srodowiska gejowskie.
"im bardziej chcecie być równi z hetero... tym bardziej te parady pokazują na ile nie ma tej równości!"
Jestes w bardzo nielicznym gronie ludzi, ktorzy tak uwazaja. Ogolnie to zyjesz w swoim wlasnym swiecie, doktorze geografie. A propos, byles kiedys na zachodzie? Bo tam sprawy maja sie zupelnie inaczej. Pisalem juz o tym dosc rozwlekle w watku "jestescie smieszni", a i tu tez pare slow na ten temat powiedzialem wiec nie bede sie powtarzac.
"poza tym od zarania dziejów było że to zdecydowana większość pokazuje mniejszości jakieś trendy..."
Homoseksualizm to nie trend w modzie, tylko orientacja seksualna, ktora masz od urodzenia, a ktora ujawnia sie w okresie dojrzewania. Ponadto, demokracja, jak zapewne wiesz, to nie ustroj idealny, miedzy innymi wlasnie dlatego, ze wiekszosc dyktuje co ma robic mniejszosc, co czesto nie konczy sie tylko na milym "pokazywaniu tredow", ale tez i na brutalnej dyskryminacji i tlamszeniu. Spojrz chocby na historie chrzescijanstwa i to w jaki sposob oni "pokazywali swoje tredy innym" ;-)) (smieje sie nie z historii, tylko z absurdalnosci Twoich orzeczen) To, ze wiekszosc jest wieksza nie oznacza, ze z racji swej liczebnej przewagi jest rowniez madrzejsza. Ba! Historia pokazala juz nie raz, ze jest zupelnie na odwrot i ze ludzie, ktorzy sa brani za totalnych odmiencow z pogladami nie do zaakceptowania, okazuja sie pozniej geniuszami. Chyba nie zaprzeczysz, doktorze?
"i tak jest właśnie z "homikami" i robią to co robią z własnego wyboru,"
Czy wybrales swoja orientacje seksualna w okresie prenatalnym? Przyszedl pan doktor i zapytal maly plodzik, "czy wolalbys ruchac dziewczynki, czy raczej chlopczykow?" Tak? :-)
"niedługo należy sie zatem spodziewać za oknem marszu anonimowych nekrofili, makrofili, koprofili, zoofili, pedofili, hydrofili i pewnie wielu innych zwyrodnialców bo wszak oni też są jak by nie patrzeć innej orientacji"
Po pierwsze nie "anonimowych", bo z momentem wyjscia na ulice i pokazania sie swiatu przestajesz byc anonimowy, a po drugie... glupis, oj glupis i to strasznie.. Orientacje seksualne sa trzy: hetero, homo i bi. Jak zapewne nie zauwazyles, nie mowi sie: zoo-seksualizm, czy pedo-seksualizm, tylko zoo-filia, pedo-filia, itd. Tyle w tym temacie.
"będzie spokój na ulicach... to będzie dobrze"
Nie bedzie "spokoju na ulicach", dopoki za przeproszeniem nie bedzie takich glabow jak Ty.
Pozdrawiam.
PS nie jestem homoseksualista (dziwne co?) wiec nie musisz mowic do mnie na "WY".
"Towarzysz pailee zapewne by stwierdzil, ze przez producentow Chucka i Larrego oraz lewicowe srodowiska inteligenckie ;-) No comment."
Jakoś pamiętam, że nigdy mi nie odp na moją wypowiedź. Ale gdzie indziej sobie ironizujesz. Ciekawe. Czyli twierdzisz, że nie istnieje"
propaganda = polityczna poprawność, producent filmu nie ma wpływu na treść, i nadal uważasz, że aktor i reżyser to jedyni ludzie odpowiedzialni za powstanie i wymowę filmu. Kurcze myślę, że powinieneś wypowiadać się na szerszym forum. Teoretycy filmu byliby pod wrażeniem.
"Analogicznie, czy jak wmowisz choremu na raka, ze jest zdrowy, to rzeczywiscie wyzdrowieje? Co? Jak sadzisz?.. "
Stosując Twoją metodę: są znane przypadki gdzie osoby wyleczono z raka poprzez zastosowanie właśnie terapii, w których poprawa samopoczucia i przez to walka organizmu samego pacjenta miały istotne znaczenie.
"A propos, byles kiedys na zachodzie? Bo tam sprawy maja sie zupelnie inaczej."
Co przez to rozumiesz? :) tak się składa, że z uwagi na moją pracę muszę niestety dużo latać po całym świecie (nie cierpię latać), zwłaszcza po tzw. "Zachodzie". Rozumiem, że Tobie zdarzyła się taka podróż więc cóż takiego zaobserwowałeś. No i oczywiście co masz na myśli przez :"Zachód".
"Homoseksualizm to nie trend w modzie, tylko orientacja seksualna, ktora masz od urodzenia"
Wielu chłopców ma doświadczenia homoseksualne w trakcie okresu dojrzewania ale mimo to pozostają heteroseksualistami w życiu dorosłym. Co dowodzi, że np. publikowanie ulotek "Nie bój się zostać gejem" itp, w gimnazjach i liceach jest szkodliwe. Odsyłam do jakichkolwiek prac seksuologów.
Ponadto, demokracja, jak zapewne wiesz, to nie ustroj idealny"
Co innego socjalizm tam jest na odwrót: "Rządy mniejszości wobec większości"
"miedzy innymi wlasnie dlatego, ze wiekszosc dyktuje co ma robic mniejszosc"
No to chyba sprawiedliwie prawda?
"nie konczy sie tylko na milym "pokazywaniu tredow", ale tez i na brutalnej dyskryminacji i tlamszeniu."
Czyli??
"Spojrz chocby na historie chrzescijanstwa i to w jaki sposob oni "pokazywali swoje tredy innym""
Wcześniej chrześcijan mordowano, przypominam. A jeśli chodzi o wojny religijne, to były to przecież odłamy wewnątrz religii chrześcijańskiej.
"To, ze wiekszosc jest wieksza nie oznacza, ze z racji swej liczebnej przewagi jest rowniez madrzejsza."
Ale jako, że jest jej więcej ma więcej głosów.
Oczywista, towarzyszu pailee, ze propaganda nie istnieje! A gdziez tam! Widziales kiedys propagande? Bo ja nie. Kto Ci takich bzdur do glowy nawciskal? Tozto paranoja, cholpie paranoja!!! ;-)))
"Stosując Twoją metodę: są znane przypadki gdzie osoby wyleczono z raka poprzez zastosowanie właśnie terapii, w których poprawa samopoczucia i przez to walka organizmu samego pacjenta miały istotne znaczenie."
Jasne, a stosujac Twoja metode: znane sa tez przypadki, ze czlowiek wylecial przez okno z 7 pietra i wyszedl z tego bez ani jednego zlamania. Chocby w bloku obok mojej chaty. Cool, nie? ;-)
Dobrze, ze powiedziales jedynie "istotne znaczenie", bo to z miejsca obala Twoj niedorzeczny argument. Gratuluje jednakze braci w wierze, tow. Demona i tow. Bestie. Zance grono sobie dobrales do obrony. Jak rozumiem, delikatnie sklaniasz sie ku teorii, ze homoseksualizm to choroba psychiczna i mozna sie jej pozbyc za pomoca "terapii". A moze mozna zwalczyc swa orientacje pobudzajac "organizm do walki poprzez poprawe samopoczucia"? Stad tez moje pytanie: czy czytales dokladnie te prace seksuologow, ktore mi polecasz?
"Wielu chłopców ma doświadczenia homoseksualne w trakcie okresu dojrzewania ale mimo to pozostają heteroseksualistami w życiu dorosłym. Co dowodzi, że np. publikowanie ulotek "Nie bój się zostać gejem" itp, w gimnazjach i liceach jest szkodliwe."
Wybacz, ale nie dostrzegam ciagu przyczynowo-skutokowego miedzy jednym zdaniem, a drugim. Tak czy inaczej, rozumiem co starasz sie powiedziec i polecam zapoznac sie z pracami Alfreda Kinseya na temat orientacji seksualnej czlowieka. Alfred Kinsey wykazal, ze wiekszosc z nas ma, mowiac po waszemu, "sklonnosci". Prawie nikt nie jest calkowicie homo, albo calkowicie hetero. Totez nie nalezy sie martwic, ze jakiekolwiek homoseksualne doswiadczenia w zyciu zdeklarowanego (tak, zdeklarowanego, a pozniej "naprostowanego" przez "kulture") heteroseksualisty sa przejawem patologii. Gdybys natomiast wykazal, ze u dzieci heteroseksualnych, ktore pod wplywem tych nikczemnych ulotek mialy doswiadczenia homoseksualne, w pozniejszym zyciu W ZWIAZKU Z TA WLASNIE STRASZNA TRAUMA, pojawily sie jakies PRAWDZIWE patologie, posiadajace swoje oznaczenie alfanumeryczne ICD-10, to wtedy pewnie przyznal bym Ci odrobine racji ;-)
"Co innego socjalizm tam jest na odwrót: "Rządy mniejszości wobec większości""
Oczywista, niech zyje komuna oraz disco polo!
""miedzy innymi wlasnie dlatego, ze wiekszosc dyktuje co ma robic mniejszosc"
No to chyba sprawiedliwie prawda?"
Nie rob z siebie idioty. Jest roznica miedzy wladza wiekszosci, a dyktatura wiekszosci. Lapiesz aluzje?
"Wcześniej chrześcijan mordowano, przypominam. A jeśli chodzi o wojny religijne, to były to przecież odłamy wewnątrz religii chrześcijańskiej."
Prosze Cie.. A co to ma w ogole do rzeczy?
"Ale jako, że jest jej więcej ma więcej głosów."
mhm. aaaand?....
"Wybacz, ale nie dostrzegam ciagu przyczynowo-skutokowego miedzy jednym zdaniem, a drugim. Tak czy inaczej, rozumiem co starasz sie powiedziec etc."
Widzę, że nie rozumiesz. Jeśli chłopiec w okresie dojrzewania, nie znający prac A.Kinseya ma jakieś doświadczenia homoseksualne, co jak zaznaczyłem zdarza się, to po przeczytaniu ulotki może nabrać zdania, że jest homoseksualistą. Taka ulotka uniemożliwia mu obiektywne podjęcie decyzji, udało Ci się zrozumieć?
"Jak rozumiem, delikatnie sklaniasz sie ku teorii, ze homoseksualizm to choroba psychiczna i mozna sie jej pozbyc za pomoca "terapii""
Jak napisałem we wcześniejszych postach nic podobnego nie twierdzę.
"Nie rob z siebie idioty. Jest roznica miedzy wladza wiekszosci, a dyktatura wiekszosci."
Drogi kolego, dyktatura to władza jednostki lub wąskiej grupy osób nie wyłonionej w wolnych wyborach i pozostającej poza kontrolą społeczną. Znowu posługujesz się sformułowaniami, które tak naprawdę nic nie znaczą.
"Prosze Cie.. A co to ma w ogole do rzeczy"
To, że Twój przykład był bez sensu.
"mhm. aaaand?"
No w związku z tym większość narzuca swój wybór. Wiesz jak działają wybory demokratyczne? Czy też nie wiesz skąd się bierze fakt dlaczego ktoś sprawuje władzę.
Nie karze chlopcom czytac prac Kinseya, tylko Tobie, bo najwyrazniej ich nie znasz.
Swoja droga, edukacja seksualna juz od pierwszych klas szkoly podstawowej zminimalizowala by ryzyko wystapienia jakichkolwiek nieporzadanych efektow roznoszenia tego typu ulotek. Najpewniej jednak orientacja seksualna jest czyms w przewazajacym stopniu niezaleznym od "zdania" naszego hipotetycznego chlopca. Jesli beda go silnie podniecac dziewczyny, to nie sadze azeby jakakolwiek ulotka byla wstanie go przekonac, ze jest homoseksualista. Jesli natomiast chlopiec w skali Kinseya bylby gdzies blizej srodka i do tego mial juz za soba doswiadczenia homoseksualne, to wtedy taka ulotka powinna spotkac sie z poprawka ze strony otrzymanej juz w szkole elementarnej wiedzy na temat seksualnosci czlowieka. Wowczas nie stwierdzil by, ze jest homoseksualista, tylko ze jest biseksualista i w istocie rzeczy tak by wlasnie bylo. Jesli natomiast heteroseksualny chlopiec mialby doswiadczenia homoseksualne, to najpewniej i tak nie kojarzyl by ich z czyms przyjemnym i taka ulotka nie wiele by w jego zyciu zmienila. Moze i stwierdzil by, ze jest homoseksualista, ale to by byl efekt braku elementarnej wiedzy wlasnie, ktora szkola powinna mu dostarczyc. Cokolwiek namiesza w glowie "chlopca", bedzie miec swoje zrodlo w jego niewiedzy.
Tak wiec to nie ulotki sa zle, tylko brak edukacji seksualnej w szkolach, ktora moim zdaniem krzywdzi posrednio i bezposrednio bardzo wiele osob. Zamiast edukacji seksualnej mamy dzisiaj religie, ktora mowi jasno, ze homoseksualizm jest wielkim grzechem, choroba i czym tam jeszcze. To jest dopiero tragedia, a nie jakies tam ulotki.
"Znowu posługujesz się sformułowaniami, które tak naprawdę nic nie znaczą."
Niestety termin dyktatury wiekszosci wprowadzil juz ze sto lat temu niejaki John Stuart Mill. Wiem, ze jesli czegos nie ma w SJP, to dla Ciebie to nic nie znaczy, jednakze polecam odrobine poszerzyc horyzonty i poczytac chociazby wspomnianego pana.
"Wiesz jak działają wybory demokratyczne? Czy też nie wiesz skąd się bierze fakt dlaczego ktoś sprawuje władzę. "
Nie wiem, ale zapewne mi zaraz wytlumaczysz.
BESTIA czekam na odpowiedz na te pytania .....
A co jak np twoj najlepszy kumpel bylby gejem ? ( tak gdybam )
i zerwal bys z nim kontakty tylko dlatego ze sypia z innymi chlopakami ?
A co bedzie jak za pare lat twje dziecko przyjdzie i powie kocham faceta?
Wygnasz je z domu i sie do niego nie bedziesz przyznawal ?
modle sie jak tylko umiem by tak nbie było... napewno na kumpla bym nieco inaczej patrzył choć nie zerwał bym raczej więzi... skoro nagle bym sie dowiedział znaczy sie że nie afiszowął się on tym wczesniej :P... a wiec nie przeszkadzało mi to... sercu nie żal czego oczy nie widziały... a co z dzieckiem... skoro to sie ponoć dziedziczy na w mojej rodzinie nie ma gejów... moge spać spokojnie... (Mika... sama to powiedziałaś... odnośnie dziedziczenia a ja wierze w to bo od gejów sa tu jak widać inni specjaliści... chyba Ty... a może sie myle? bo juz dużo postów padło w tym temacie :P
-PS miło że poczekałaś i sie doczekałaś... generalnie WY możecie mnie nawywać głąbem i tak dalej... itak sobie z tego nic nie robie nie musze czytać głupich prac o pedziach żeby wiedzieć co mnie odpycha i do czego czuję odrazę... widzisz tu jakas barykade? po jednej stoimy my... po drugiej Wy... i nie wymiesza sie to wszystko jak byście tego chcieli... zawsze wiekszość bedzie uważała swoją racje mniejszość swoją nikt sie nie dogada bo po co ktoś ma ustepowac? PS wiem.. na zachodzie homo inaczej traktują... i od samej parady wielkiej gejów mi sie bełtac chce na sama myśl o chłopczykach w różowych stringach krecących dupami na wózkach jadących po ulicy... wpożo ziomki... podziwiam za odwage macie ciekawe rozrywki :P... ale to nie dla mnie!!
-zaraz zaraz.... ktoś tu mówił o większości i mniejszości... która to miała rację - może żadna? tak to jest z dwoma sprzecznymi racjami
-ja nadal nie otrzymałem odp na pytanie czy w BIBLII było coś o gejach...? były? bozia to pochwalała? nie sądze :) (to do Ciebie Mika bo sie upominasz a sama nie odpowiadasz :P)
-masz racje nie znam sie na tym z biologicznego pkt widzneia... ale mam prawo do swojej laickiej opini... i powiedzenia co mi nie pasi co mi sie nie podoba... co uważam za niesłuszne... nie tylko naukowcy mają głos na tym nienaukowym forum!! :D pzdr PS wcale sie nie zdziwiłem że nie jesteś gejem :P wkońcu nie każdy chłop piszący na necie top gej... ufffffff na szczescie :d i nadal w to wierze ;) PS a mam odraze do tego bo koles z metromixu o ksywie introligator mnie nekał na gg... :| wypisywał sprośne ścierwa... napisąłem do knajpy a tu szok :>... introligator stoi tam za barem normalnie mnie szlag trafił <lol2> a knajpa sie okazała gejowska... mozna zobaczyć na necie.. bardzo prosze ;)... tylko uwazajcie zeby was jakiś introligator nie zechciał oprawić... no tak to jest... z łapanki chciał kogoś zagadać z Krk... jeszcze jakieś pytania? i jak ja mam mieć dobre mniemama o gejach skoro koleś z gejowskiej knajpy proponował mi to i owo... i mówił co lubi... i ciągle takie wiadomości mimo blokowania nowych zmienianych nr? hehe a swojego nie mogłem zmienić...
"nie musze czytać głupich prac o pedziach żeby wiedzieć co mnie odpycha"
Spoko, mozesz sobie miec swoje fobie i swoje zdanie. Jedni sie boja dentystow, inni sie boja kotow, jeszcze inni, np aulofobi boja sie instrumentow muzycznych, ktore kojarza sie im z penisami.
Ty sie boisz homoseksualistow - okey...
Ale pamietaj, ze w momencie kiedy rzucasz teze, ze homoseksualizm jest "choroba psychiczna", czy tez "schorzeniem umyslowym", to jednak wypadalo by, azebys choc kilka z tych "glupich prac" sobie przyswoil, wszak swoimi osadami kwestionujesz wlasnie ich tresc i ich "laicyzm" wcale nie jest usprawiedliwieniem, a wrecz przeciwnie, tylko Cie pograza.
Jesli ktos jest chory psychicznie, to idzie do psychologa/psychiatry, a nie do Ciebie, prawda? No wiec teraz moze odpowiedz sobie na pytanie: dlaczego?
Ogolnie, Twoje zdanie o homoseksualistach bierze sie z nieracjonalnych pobudek - jestes homofobem.
pozdrawiam i zycze zdrowia.
"pozdrawiam i zycze zdrowia"
dobre, dobre, to mi wyszlo.. male sprostowanko:
wszak swoimi osadami kwestionujesz wlasnie ich (w sensie prac naukowych) tresc i ich (w sensie twoich osadow, a nie prac naukowych) "laicyzm" wcale nie jest usprawiedliwieniem, a wrecz przeciwnie, tylko Cie pograza.
pozdrawiam i pozdrawiam.