ok więc czy to kolejne niedociągnięcie czy umknęło mi dlaczego młody przez 17 minut filmu nie ma żadnego wypadku i nagle znikąd w 17 minucie ma blizne na twarzy? xd Wiem, że podłożyli mu nogę w autobusie i sie wywrócił, jednakże po tym incydencie tej blizny nie ma xd
Po przeczytaniu tego komentarza zacząłem się przyglądać dokładniej, pewnie nie zawsze mogłem zauważyć ale:
Rana na brodzie pojawia się nagle tuż po upadku na Placu zabaw i zniszczeniu dyni, ale nie może być skutkiem tego upadku gdyż w tej scenie broda nie ma zadrapania, poza tym chłopak uderza broda o ziemię prawa stroną twarzy (brody) a rana jest potem na lewej.
Znika tuż po śnie, w którym chłopca atakuje matka (gdy dzieciak się budzi i przytula do mamy, broda jest ok).
Potem zadrapanie (mniejsze) pojawia się w scenie, w której ojciec każe chłopcu zakopać dynie. Ponownie znika w scenie kolacji halloweenowej.
Początkowo myślałem, że ma to znaczenie i sceny są niechronologiczne. Ale przypuszczam, że to zwykle niechlujstwo, ot chłopak zdarł sobie brodę, film jest kręcony jak wiadomo scenami nie po kolei i jak wypadło tak jest. Wiem, że to głupie wytłumaczenie, ale fabuła innego mi nie podpowiada.