Dlaczego kule w tym filmie nie przebijają blatu drewnianego stołu?
Dlaczego jezdnia ponad, którymi poruszają się grawitacyjne pojazdy są takie pofalowane i dziurawe jak moja droga a osiedlu? Widać to dokładnie po kałużach jak się rozkładają po nierównościach jezdni. Czyżby to to cuda tuska i jego zielona wyspa?
Skoro chcesz przestrzelić 1-2 calowy blat z amunicji pistoletowej o energii 300 J, to faktycznie żyjesz w zielonym świecie cudów, a rzeczywistość musi Cię bardzo dziwić.
Ten blat nie musiał być wcale taki gruby, bo mógł mieć ramkę z drewna dookoła wizualnie dodającą masywność stołu [jestem z zawodu stolarzem heh]. Nie ważne są szczegóły, Twoja wiedza na temat siły pocisku futurystycznej broni i wytrzymałość drewna zapewne z brzozy. Często w kinie nadużywa się tego wg mnie głupiego pomysłu. Bylem w wojsku, strzelałem sam z kałacha i widziałem co inne zabawki potrafią i takie pancerne drewno wydaje mi się śmieszne ;]
tak jasne... bo w skażonym świecie wesoły drwal będzie chodził do lasu po kikuty drzew...
może to był kompozyt z okleina, a może poszli do lasu...
nabój od kałacha ma prawie 6 razy większa energię. weź kij od szczotki i walnij się w dłoń, a potem młotek albo tłuczek do mięsa i przywal 5 razy mocniej...
nie będę pisała co tutaj jest śmieszne
Kompozyt z okleiną czyli płyta wiórowa/mdf okleinowana to miękki badziew w porównaniu z litym drewnem :P
Czy jakbym Cię poprosił stanąć za 2calową deską, a potem zacząłbym do niej strzelać to czułbyś się bezpiecznie? hehe
Ten pistolecik w filmie robił spore dziury w ścianach. A po dokładniejszym przyglądnięciu się wspomnianej scenie można jednak zauważyć, że kule jednak przebijają stół lecz jednak nie trafiają Colina ;]
http://imageshack.us/a/img836/8339/snapshot20121113195223.png
http://imageshack.us/a/img210/5667/snapshot20121113195050.png
Nie obraź się bo wcale nie uważam, że nie znasz się broni ;]
Człowieku, z kompozytów robi się pancerze do czołgów, a nie jakieś płyty wiórowe czy coś.
Strzeliłeś sobie sam gola tymi fotami z filmu - wskazują niezasadność twoich pretensji. Moja bron służbowa (P99 na 9x19 para) nie przebija deski do prasowania z litego drewna. Nie obrażam się bo mam świadomość że ty wiesz jeszcze mniej.
Głównie rozchodziło mi się o to, że w filmach "jeśli chcesz ujść z życiem przed gradem kul to schowaj się za drewnianym stołem, drzwiami itp". No i w tym filmie tak jest.
To w jakich służbach pracujesz używając takiej "zabawki"? A może mafia? ;]
Podczas podstawowego szkolenia uczy się funkcjonariusz służb by podczas spotkania jeśli zacznie się gorączka to maja chować się za stół, blat itp. Obojętne czy pod niego wejdą, czy wywrócą go, czy gibną się z krzesełkiem na plecy by ich zasłonił. Normalny nabój z broni krótkiej nie spenetruje litego drewna(no chyba że to jakiś rewolwerowy np. magnum lub coś takiego do zabijania słoni - te mogą rozwalić nawet silnik w samochodzie).
Jestem łaziebną - mafia ręcznikowa.
Ale wszelkiego rodzaju karabiny maszynowe przebiją takie akcesoria wyposażenia wnętrz?
Nie pytam już o film. Pytam o to czy jak strzelają z karabinów maszynowych w innych filmach to też mam wierzyć w to, że nie przebiją stołu? Czy maszynowy sprzęt z reguł jest mocniejszy?
peemy to ten sam nabój najczęściej, ale dłuższa lufa, wiec może być różnie
karabinki i karabiny powinny przebić
A no peemy widziałem w akcji, śmieszny przytłumiony dźwięk i mało celne. A Ty jesteś dziewczyną?
Właściwie nie ;] Ale sądząc po Twoim opisie masz mnie za pajaca także odpuszczę sobie dalszą rozmowę ;]
Nie wiem czy wiesz ale :] nie oznacza uśmiechu(uśmieszku), ale grymas sceptycyzmu. Uśmiech to :), a ;) to przymrużenie oka.
Nie wiedziałem. Sam uznałem, że to taki szerszy uśmiech :-)
I mam 188cm wzrostu :P A jutro strzelam do stołu jak pożyczysz spluwę do testów
A skąd wiesz, że to było drewno.. to był 22 wiek widziałeś gdzieś w filmie lasy ? Poza tym weź pod uwagę, że pocisk musiał pokonać jeszcze szybę dachową, która sama w sobie powinna być dość mocna. Czepiasz się na siłę, zwłaszcza z tą jezdnią.. może taka jest zasada działania, że musi być pofalowane ?