PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 96 tys. ocen
6,4 10 1 95572
5,0 22 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Dokładnie. Jeszcze nie widzieliście filmu a już wielu z Was zakłada, że będzie słaby. Bo co? Bo to remake? Kurde, pierwszy film był na podstawie książki, drugi też będzie. Skąd wiecie że ta druga interpretacja nie będzie wierniejsza a co za tym idzie lepsza? Macie pretensje że Farrell źle to zagra i macie je na podstawie czego? Trailera? No sorry. Toż to kpina. Poza tym Farrell ma dużo lepszy warsztat aktorski niż Schwarzenegger. Ja czekam z oceną aż film wyjdzie, na podstawie samego trailera mogę wydać jedynie opinie na temat trailera.

ocenił(a) film na 7
Sick_Fantasy

Po prostu ten film nalezy do filmow do ktorych NIE ROBI sie remakow itp ! A widac po opiniach, ze prawdziwi fani tego filmu (jak i gatunku) raczej nie wyobrazaja sobie aby nowa wersja (zwlaszcza z Farrell`em) byla lepsza. Fakt - Farrell ma lepszy warsztat aktorski lecz w tym filmie to nie ma znaczenia i w tej roli to nie jest absolutnie zadna jego zaleta!

ocenił(a) film na 6
HavanaMorcin

Ludzie przesadzają. Po pierwsze to nie remake filmu tylko ponowna adaptacja książki. Można to traktować w ten sposób i jak już pisałem do takich adaptacji nie ma co być uprzedzonym, bo może to być totalnie inne podejście i totalnie inna jakość. Jak zresztą widać po trailerze, tam nawet nie ma mowy po Marsie który był przecież miejscem akcji dużej części poprzedniego filmu. I czy w tym kontekście Władca Pierścieni Jacksona miał by nie powstać tylko dlatego, że powstała dużo wcześniej animowana adaptacja książki? Czy jak Hollywood nie ma teraz prawa zrobić swojego Wiedźmina, do którego podobno się przymierzają, bo my w Polsce zrobiliśmy już ten film? Rozumiesz mój punkt widzenia? Chodzi o to, że w każdym przypadku mamy do czynienia z innym tworem filmowym dla którego inspiracją jest jedynie ta sama książka.

ocenił(a) film na 5
Sick_Fantasy

Przestań pieprzyć jak inni potłuczeni. Nowa wymówka. Inna adaptacja.

Klisza goni tu kliszę. Żenująca podróbka oryginału.

ocenił(a) film na 6
shamar

Już? Lepiej? Wyładowałeś się? To teraz może jakieś argumenty i przykłady na to co napisałeś bo na razie to Ty pieprzysz. Wyjaśniając, jeżeli Twoje kolejne wypowiedzi będą na równie niskim poziomie co powyższa to nie licz na odpowiedź. Ba lepiej ich w ogóle nie pisz. I jeszcze raz tłumacząc jeżeli to do niektórych nadal nie dociera, nie bronie filmu który jeszcze nie powstał, bo może faktycznie będzie słaby, nie widzę też jednak sensu atakować film który ma potencjał (aktorski jak i samej historii) zanim się do nie zobaczy.

ocenił(a) film na 5
Sick_Fantasy

Po 1 - to jest rimejk bo ma tytuł poprzedniego filmu.
Po 2 - nie będzie wierniejsza bo nie ma Marsa.
Po 3 - czytałeś opowiadanie w ogóle?

shamar

a ty czytałeś? bo jeśli tak, to dobrze wiesz że główny bohater nie leci na Marsa w rzeczywistości

ocenił(a) film na 5
bald3

Chyba jednak nie czytałeś. Bo byś wiedział, że Mars tam ejst.