Jak układa się wasza hierarchia trylogii zaczynając od najlepszej? U mnie to wygląda następująco:
1. Pani Zemsta
2. Pan Zemsta
3. Oldboy
Strasznie ciężko jest mi ocenić który film jest lepszy a który gorszy.
Wszystkie cześci trzymają równy poziom.
Niech będzie tak:
1.Pan Zemsta
2.Oldboy
3.Pani Zemsta
1.Oldboy >>> konkretnie i na temat młotek i do przodu :) 15 lat...
2.Pani Zemsta >>> dobre kino , warte uwagi :)
3.Pan Zemsta >>> coś nie wyszło ...
THUNDERX ;
"Strasznie ciężko jest mi ocenić który film jest lepszy a który gorszy.
Wszystkie cześci trzymają równy poziom." - zgadzam się w 100% , choć też wszystkie częsci mają swje słabości logiczne w scenariuszu ; dla mnie klasyfikacja wygląd tak :
1.Pan Zemsta - 8/10 (to ZAKOŃCZENIE)
2.Oldboy ; Pani Zemsta - po 8-/10
o, i Pan wygrywa główną nagrodę - tak samo oceniłem. Taka winna być kolejność. Nie marginalizujcie Pana Zemsty, to wybitne kino.
Licząc...
1. 3 pkt
2. 2 pkt
3. 1 pkt
wychodzi póki co tak:
1. Oldboy 12 pkt
2. Pani Zemsta 11 pkt
3. Pan Zemsta 9 pkt
U mnie od końca idzie:
1. Lady Zemsta
2. Oldboy
3. Pan Zemsta (choć mając być szczerym, to stawiam go na równi z "Oldboyem")
Co nie zmienia faktu, że trylogia jest po prostu fenomenalna.
Zdecydowanie :
1.Oldboy - największe wrażenie na mnie zrobił..
2.Pani Zemsta - prawie na równi z ww.
3.Pan Zemsta - bardzo dobry aczkolwiek wypada słabiej na tle dwóch późniejszych części
1. Pan Zemsta- tragedia antyczna w dzisiejszych realiach i do tego genialny klimat, styl oraz mnóstwo uzasadnionego okrucieństwa.
2. Pani Zemsta- Najlepsza wizualnie część trylogii, pomysłowa i świetnie kończąca całość.
3. Oldboy- W zasadzie niczym nie ustępuje poprzednim, ale minimalnie słabszy jak dla mnie.
Wszystkie dostały ode mnie ocenę 8 więc różnice jakości są malutkie.
1 Pan Zemsta
2 Oldboy
3 Pani Zemsta
bardzo dobra trylogia, wszystkie filmy trzymają poziom
1. Pani Zemsta (bo oprócz fabuły podobają mi się pocztówkowo-cukierkowe zdjęcia - włącznie z ładną bohaterką komponującą się w kadrze, ciekawie to wygląda w połączeniu z brutalnością filmu)
2. Oldboy (za fabułę, która zaczyna układać się w trakcie oglądania jak puzzle - radość z łączenia faktów)
3. Pan Zemsta (bo takie sobie to dla mnie było...)
Jeden z niewielu, który nie ma klapek na oczach. Szczerze spodziewałem się czegoś dobrego po Oldboyu odpalając Pana Zemstę. Niestety dostałem coś, co przypominało raczkowanie reżysera w świecie filmu. Film był dla mnie nudny i co najważniejsze nie trzymający się kupy. Oldboy jednak miał to coś, wspaniałą muzykę, świetny klimat, genialną fabułę i zakończenie, które trzymało mnie w napięciu jeszcze parę dni po obejrzeniu.
Tak samo to widzę :) Pan Zemsta dla mnie spooro gorszy od pozostałych, a Pani Zemsta urzekła mnie cukierkowością i fajnie dobraną muzyką, więc:
Pani Zemsta - 8
Oldboy - 7
Pan Zemsta - 5
1.Oldboy - bezwarunkowo, najmroczniejszy, najbardziej zapadający w pamięć, wizualna maestria
2.Pan zemsta - część pierwsza, wprawka, a jednocześnie mocne wejście, kapitalnie rozegrane partie komiczne i dramatyczne
3.Pani zemsta - najsłabsza, powiedziałbym nawet popłuczyny po dwóch poprzednich, trzyma poziom, ale powiela już podobne schematy i operuje na kliszach poprzednich odsłon. Logiczne zakończenie i domknięcie trylogii. Tylko i aż tyle.
Moje zdanie- nikomu nie oddam i za nic nie zmienię;)
1. Pani Zemsta - jeśli mam oceniać trylogię, to właśnie ten film i motyw zemsty uważam za najlepszy. Dodatkowo przedstawiona historia i kilka szczegółów z nią związanych sprawiło, że Pani Zemsta najbardziej do mnie trafiła i stawiam ją ciut wyżej od Oldboy'a
2. Oldboy - świetna fabuła i wykonanie. Akcja filmu ciekawa, a podczas oglądania coraz ciekawsza.
3. Pan Zemsta - jak dla mnie najsłabszy z tych trzech tytułów. Na pewno trzyma poziom, ale też miał taki klimat, że oglądało mi się go dość ciężko.
1. Oldboy 8/10
2. Pan zemsta 8/10 (ta sama ocena, co Oldboy, ale na pewno gorszy)
3. Pani zemsta 7/10
Czas na małe podsumowanie po latach:
1. 3 pkt
2. 2 pkt
3. 1 pkt
1. Oldboy - 76 pkt
2. Pani Zemsta - 52 pkt
3. Pan Zemsta - 47 pkt
Za kolejne 2 lata może pokuszę się o kolejne.
1. Pani zemsta.
2. Oldboy.
3. Pan zemsta. ( zdecydowanie najgorszy z trylogii )
jak dla mnie to oldboy jest genialny, ogladalem go chyba z 10x
potem pai zemsta choc to juz mniej sie podobalo
no i pan zemsta 3
Oldboy - fabuła, narastające napięcie, miażdżąca intryga
Pan Zemsta - Dwie mszczące się osoby których losy są tak ściśle połączone ze sobą
Pani Zemsta - Za dużo babrania się w emocjach, choć finałowa scena zemsty - doskonała
nie oglądałem pan zemsta i szczerze jak na razie tylko oldboy najwyżej pani zemsta coś koło średniej. no nie wiedziałem, że to jest jakaś trylogia :D Na szczęście ta trylogia jakiejś logiki nie ma. ;) BTW po co dawać osoba x siedzi za to od do, y siedzi za to i za to od do, gdzie ja nie wiedziałem kto jest kim i w zasadzie to większego znaczenia nie miało w fabule... Podsumowując lubię azjatyckie kino, ale ze wskazaniem na japońskie.
1.Pani zemsta(obejrzałam z 10 razy)
2.Oldboy(scena z młotkiem wymiata)
3.Pan zemsta(nie bardzo mi się podobał)