PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690477}
4,8 19 tys. ocen
4,8 10 1 18818
4,4 16 krytyków
Pani z przedszkola
powrót do forum filmu Pani z przedszkola

Uwielbiam to, pod każdym polskim filmem chmara negatywnych komentarzy, ocena zaniżona jak to tylko możliwe, a z każdym nowym filmem to samo. Skoro tak nie możecie ścierpieć polskiego kina, to zmieńcie repertuar. Czujecie się teraz superkrytykami? Film całkiem niezły, pomijając fakt, że jak większość polskich filmów (:D) ma niezrozumiałe zakończenie ;)

silencio_homicida

To wcale nie jest tak, że nie możemy ścierpieć polskiego kina. My nie możemy ścierpieć złego kina.

ocenił(a) film na 1
silencio_homicida

Tak, najlepiej wszystko zwalić na polskie malkontenctwo, ja chciałam być zadowolona z tego filmu, wysiedziałam do samego końca, do końca miałam nadzieję. Zostałam jednak brutalnie potraktowana przez ten bezsensowny film. On jest po prostu zły. Nie jest tak, że ma jakieś przywary typowe dla polskiego kina, np. komedii romantycznych produkcji polskiej i dlatego jest zły. Nie, on jest tak po prostu zły.

ocenił(a) film na 1
silencio_homicida

silencio_homicida ogladales go chociaz? Film jest tragiczny. Tak samo jak przedmowczyni zastanawialem sie caly czas nad wyjsciem, ale dotrwalem do konca, czego zaluje, bo gdybym wyszedl stracilbym tylko pieniadze, a tak stracilem i pieniadze i czas. Najwiekszy porazka jaka na oczy widzialem. Az po wyjsciu z kina sprawdzilem na filmweb czy to napewno jest komedia bo pol kina przez caly film nawet raz nie "smiechlo". Porazka!

ocenił(a) film na 7
kamilmalek33

Ok! Przyjmuje wszystkie argumenty, ale nie gadajcie że zasługuje na 1! Sama szłam z mieszanymi uczuciami, ale dałam mu szansę i... był po prostu w porządku! Fakt, że był niepotrzebnie zagmatwany, ale jeżeli nie podchodzić do niego w kategoriach gatunkowych - nie traktować od początku do końca jako komedii, to można coś w nim odnaleźć. :) Są gorsze produkcje !

ocenił(a) film na 9
silencio_homicida

A jakie argumenty, że tak zapytam z ciekawości? W powyższych komentarzach nie ma żadnych, są tylko ewentualnie opinie i ocena. Nic więcej - ani jednego argumentu na to, że film jest zły. Zresztą podobnie ma się rzecz z Twoją oceną - "ma niezrozumiałe zakończenie, jest niepotrzebnie zagmatwany, są gorsze produkcje" i jedynie "był po prostu w porządku". To skąd się wzięła 7 (dobry)? Zgadzam się z Tobą w jednej kwestii - nie każdemu musi film się podobać, jesteśmy ludźmi i każdy z nas lubi (i ma do tego pełne prawo) coś innego, ale co jak co, ten film nie zasługuje na 1.

ocenił(a) film na 7
macorgan

w sumie nie wiem skąd ta 7, masz rację zmienię tą ocenę. A Tak poważnie, oceniam filmy pod wpływem emocji i pewnie dostał 7 bo miałam dobry humor, bo widziałam go w kinie, a nie przed telewizorem, bo to był fajny dzień... składa się na to wiele czynników. Miał w sobie coś co mnie wciągnęło, aczkolwiek wydaje mi się, że gdybym oglądała go z innym podejściem to oceniłabym go surowiej. Bo faktycznie nie rozumiem po co te cycki, teksty o swędzeniu cipki i wgl wkurza mnie taka wulgarność. I dla mnie ten film się po prostu urwał, żadnego zwrotu akcji, czy punktu kulminacyjnego. Nie mowiąc o tym, że rzadko kiedy otwarte zakońćzenia wychodzą na dobre filmowi, to tutaj wgl nie było zakończenia.

ocenił(a) film na 7
silencio_homicida

Swoją drogą Amelka66 fejkkonto. Nie kumam, po powstaniu filmu wrogowie reżysera kumulują się na stronkach zeby zepsuć opinie o jego filmie? Przecież to niczego nei zmieni.

silencio_homicida

Nie rozumiem jak komentarze mogą zepsuć opinię o filmie? Przecież każdy ma swój rozum i gust i jeśli komuś film się podobał, tak jak np. tobie, to żadne negatywne opinie moje czy czyjekolwiek nie sprawią, że zmienisz zdanie. Nie jestem wrogiem tego reżysera, nie znam innych jego filmów, po prostu wyraziłam swoje odczucia po tym filmie. Nie moja wina, że wzbudził we mnie aż tak negatywne...

ocenił(a) film na 7
Amelka66

i specjalnie po to założyłaś dwa 2 dni temu konto zeby to napisać? Tak, ale ktoś kto czyta takie opinie przed obejrzeniem filmu, moze sie zniechecic. Ja prawie się zniechęciłam, aczkolwiek kino w moim mieście nie daje dużego wyboru i nie mialam wyjścia :d

ocenił(a) film na 1
silencio_homicida

Polskie kino ostatnio jest bardzo dobre ('Jack Strong', 'ŻóŁty Rower', 'Wałęsa', 'Bogowie', 'Miasto 44'...), wiec nie jestem jego przeciwnikiem. Ten film jednak to jakies nieporozumienie... (ale to tylko moje zdanie) :P

ocenił(a) film na 7
christian_filmweb

Miasto 44 podobno do bani, jeszcze nie widziałam, ale do tych co piszesz to jeszcze szczególnie Żółty Szalik polecam. Ciekawa skąd ta fascynacja żółym ;) no ale kurcze aż 1? chyba tylko jeden film ocenilam tak radykalnie. Oj, polski :D

silencio_homicida

Mnie już zwiastun zraził do filmu (żenada jakaś!) i wiem że do kina na niego nie pójdę. Szkoda czasu i pieniędzy...
Polskie kino lubię ale na prawdę musi mieć "to coś", a ta produkcja tylko od siebie odpycha.

ocenił(a) film na 7
takken___

mnie też zwiastun zraził, acz film mi się podobał :)