PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690477}
4,8 19 tys. ocen
4,8 10 1 18818
4,4 16 krytyków
Pani z przedszkola
powrót do forum filmu Pani z przedszkola

trailer przed igrzyskami puścili tego gniota... co za debile dają na to kasę by robić taki syf

Shoother

Puścili syf przed syfem, więc wszystko się zgadza.

użytkownik usunięty
mckk

Lepiej bym tego nie ujął.

Shoother

gniot to twoje imie

arek2010

sam reżyser tego gniotu kazał ci to napisać - współczuje

Shoother

'Dobra polska komedia' od czasu wypuszczenia seksmisji to oksymoron. No chyba, że kogoś bawią prostackie filmy lubaszenki albo ckliwe romanse o wieśniaczce w mieście, mieszczance na wsi (niepotrzebne skreślić). Nie wiem czy tej dam szansę nawet gdybym chciał. Problem w tym, że zawiodłem się tyle razy i nie chcę już dokładać do tego interesu zwanego polską kinematografią. Po tylu próbach należałoby przyznać się do porażki i odpuścić temat komedii na jakieś 15-20 lat żeby widz przełknął gorycz i zapomniano o obecnej twarzy polskiego filmu, twarzy usmarowanej po uszy gównem.

ocenił(a) film na 3
siku2000

"Rezerwat" był całkiem niezły.

siku2000

"Dzień świra" też badziewie?
osobiście bardzo lubię też "prostacki" "Chłopaki nie płaczą". Czy może raczej kampowy ? ')

clavier

ale w sumie, to zgadzam się z twoją opinią... niestety.

clavier

"Dzień Świra" nie jest komedią, jest to dramat stylizowany na komedię.

siku2000

Owszem jest komedią, ale komedia może zawierać elementy dramatu. Zresztą nie o to chodzi, żeby rozkminiać gatunki, powszechnie funkcjonuje jako komedia i warto o nim wspomnieć narzekając na polską, słaba kinematografię komediową. Koterski zrobił parę niezłych filmów śmieszno-gorzkich.