wiele ludzi pisze ze film bl nudny badz byla slaba gra aktorska... i o to chodzilo!! rezyser filmu chcial stworzyc cos innego. obsade znalazl na portalu spolecznosciowym myspace. uwazam ze ten film jest dobrym odskokiem od kina wspolczesnego... na dodatek rezyser jest gejem wiec to pewnie tez ma jakis tam wplyw na ten film ;]
Te długie sceny....w nich zawarte jest wszystko. Brawa dla reżysera za to, że potrafił uchwycić te wszystkie momenty. W ten film po prostu trzeba się wczuć. To nie kino dla każdego ;D
Nie wydaje mi się, żeby chodziło o to, że film ma być nudny, a niestety był. Po co ktoś miałby tworzyć film, wiedząc, że będzie nudny. To się mija z celem.
moim zdaniem film jest po prostu świetny. Wolne momenty, uchwycone szczegóły, piękne ujęcia, świetna muzyka, świetna gra aktorska( nie wspominając o czarującym głównym bohaterze), powtarzające się fragmenty filmu. Całość tworzy coś wspaniałego. Jestem pod dużym wrażeniem! :)
Tak jak ktoś wyżej napisał, że to nie jest film dla każdego. Ja na przykład szczerze mówiąc...nudziłam się i nie jestem pewna, czy dobrze odebrałam ten film. W sumie też pomyślałam o tej grze aktorskiej, że jest średnia, ale skoro tak chciał reżyser. No ale z 1 się zgodzę. Na pewno niezłe ujęcia, szczególnie w scenach, jak jeździli na deskorolkach. No nie wiem...ja chyba nie wyczułam tego filmu, stąd 5/10..
Skoro nie dla każdego, to pewno dla 12-letnich dziewczątek spragnionych "czarujących młodych bohaterów" :D Ale i ja się zgodzę, co do pracy kamery - wszystko ładnie zrobione. A dłużyzny pozwalają na nieodzowne przerwy w seansie. Poza tym dość naiwne filmidło.
O rany, co ja za komentarze wystawiałam rok temu, co mnie obchodzą jakieś dwunastolatki.... ;(
O, a co do homoseksualizmu, to możliwe, że przyjaciel głównego bohatera mógł przejawiać homoerotyczne skłonności. Rzuciło mi się w oczy, w scenie kiedy razem jechali samochodem, że długo spoglądał na tegojakmutamgłównegobohatera, ale mogło to być jedynie "podejrzliwe" spojrzenie... choć teraz wydaje mi się, że to jednak specjalny rodzaj przywiązania.