Alternatywne zakończenia części pierwszej PA mogły trochę namieszać w odbiorze drugiej, jednak jako że obejrzałam wszystkie łącznie z tym głównym, zrozumienie akcji nie stanowiło dla mnie większego problemu, ale zastanawia mnie jedno, mianowicie;
Kiedy nawiedzona Kate przychodzi do domu siostry, zabija ją i jej męża, oraz porywa Huntera, jest noc, prawda? Później pojawia się informacja, że córka zabitych po powrocie ze szkoły znajduje ich martwych, a położenie Huntera i Kate nie są znane. Oglądałam po angielsku, więc mogę się w jakiejś sprawie mylić, poprawcie mnie - Ali (czy jak jej tam było?) była w szkole w nocy? Czy może nie wróciła do domu wieczorem?
+ czy powstały alternatywne zakończenia PA 2?
Ali znalazła ich kilka dni poźniej kiedy wróciła z wycieczki szkolnej.
Właśnie skończyłam oglądać, beznadziejny spodziewałam się czegoś lepszego
Poza tym w pierwszej części katie chyba zginęła, została postrzelona przez policjantów po zabiciu swojego chłopaka a tu nagle przychodzi i wszystkich zabija. ona była żywa czy to tylko duch?
jak byś nie wiedziała są 2 zakończenia w tym z neta jest tak jak mówisz ze policja zabija ja, a za to w kinie było ze Katie zabiła Mike i ślad o niej zagnial i domyślam się ze tego samego wieczora poszła do domu siostry zabiła ja i jej męża po czym porwała Huntera.
oglądaj uważnie filmy.
skoro lunie trafiło się tamto alternatywne zakończenie, zrobione wtedy, gdy jeszcze nie spodziewano się drugiej części, nie dziwota że trochę się pomieszało. koniec z policjantami jakiś taki bardziej naciągany był ;)
hmmm. więc to tak. deus ex machina, dziewczynka podczas rozgrywania się takich wydarzeń tak po prostu pojechała sobie na wycieczkę, żeby tylko ktoś potem mógł ich znaleźć.
film prosty, głupiutki i przynudza, ale w dobrym towarzystwie fajnie zgadywać jakie to światło się zapali, jaki garnek spadnie, czy drzwi się otworzą czy nie.
Luna, bo inne zakonczenie ogladałaś ja ogladałam ze nie ma zadnej policji tylko ze ta cała Katie pokazuje takiego Szczymryja do kamery i sie konczy, dlatego to zakonczenie lepiej wiąże sie z dwojką
Hmm.... To mój pierwszy post w filmwebie :)
Dla tych, którzy trochę się pogubili (jak mój chłopak- pierwszą część oglądaliśmy dosyć dawno)
Akcja części drugiej rozgrywa się wcześniej niż akcja części pierwszej.
W pierwszej części Katie wspominała o doświadczeniach z dzieciństwa itp... Ja oglądałam zakończenie, w którym Katie zabija Micah i znika. (Zgadzam się, że różne zakończenia jedynki pomieszać mogą odbiór drugiej części).
Część druga pokazuje, że demon najpierw przyplątał sie do Kristy (jako matki pierworodnego w rodzinie Huntera).
Jej mąż ratuje ją przed opetaniem dosłownie w ostatniej chwili, biorąc pod uwagę to co się działo z Katie w 1-ej części. Ważne jest, to co mówi córce, ze nikt nigdy się o tym nie dowie a wszystko będzie jak dawniej. I tutaj wszystko wraca pozornie do normy, Kristy czuje się lepiej . Ali wyjeżdża na wycieczkę jakiś czas później, nie widzę powodu dlaczego miałaby siedzieć w domu, zwłaszcza po takich przeżyciach ostatniego miesiąca.
Pierwsza część zaczyna się dokładnie wtedy, kiedy Katie wraca od siostry (pod koniec dwójki ją odwiedza i pyta czy się uspokoiło u niej, nie zdradza, że ona sama teraz ma problem). I ten czas od uzdrowienia Kristy od demona do powrotu z wycieczki Ali to czas akcji części pierwszej.
Eh myślę, że gorzej namieszałam niż rozjaśniłam.
Dla mnie 2 była dużo lepsza od 1-ej części. Więcej kamer- widok nie tylko na sypialnie w nocy. Obecność innych osób (niania, Hunter i pies!). Napięcie budowane podobnie, przez pierwsze 45min filmu tylko czeekamyyy, ale właśnie to czekanie powoduje u mnie gęsią skórkę...:) Świetne zakończenie, moim zdaniem dobre połączenie z częścią pierwsza i wyjaśniające, dlaczego demon wrócił (bo urodził się pierworodny).
Jedyne co mnie bardzo drażniło. To, że za mało przeglądali te nagrania z domu. Jakby w moim domu coś się działo, chyba bym od razu przetrzepała monitoring, zwłaszcza jak ktoś mi nie chcę uwierzyć. Niby Ali coś próbowała, ale i tak za mało.
Pozdrawiam wszystkich :D
7/10
Ale dlaczego ten demon sie pojawil? Kristie albo jej maz mieli podpisali jakis pakt z demonem?
Ja pier....
Oglądałeś film, oceniłeś 9/10 i mimo to nie rozumiesz o co chodzi!?
Ręce opadają.