PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62927
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

??

ocenił(a) film na 1

paranormal activity to największe gówno i szajs jaki w życiu widziałam. To była jedna wielka pomyłka. Według mnie ten film w ogóle nie powinien trafić do kin. W ten sposób amerykanie znowu wzbogacą się na czymś co nie jest nic warte. w sumie, jeszcze nigdy tak się nie uśmiałam na horrorze. porażka. kilka razy trzasną drzwi, dziecko popłacze i to ma mnie trzymać w napięciu!, no proszę. rozwalił mnie ujęcie basenu:D. kurde co za chłam!!!

lintu555

Ty jesteś jedno wilkie gówno i tyle znawca się znalazł

ocenił(a) film na 1
alex_72

alex - lintu555 dobrze prawi. Jeszcze nigdy nie widziałem tak nudnego filmu. Poza można by samemu taki film stworzyć. Kaszana, nuda, nuda, esencja nudy. Nudziarstwo przez duże N. Tak właśnie powinien nazywać się ten film: "N jak Nuda". Po filmie byłem zdegustowany, zniesmaczony, obrażony i rozżalony i było mi przykro, że taki film puszczają w kinach. Serdecznie pozdrawiam : )

traidor86

Trzeba było się zgłosić po zwrot kasy za bilet ;)
Jedynkę oceniłam 9/10, ten 5/10 za mało się działo, ale niestety jak się już obejrzało część pierwszą, wiemy czego się spodziewać w drugiej, dlatego dwójka nie zaskakuje, nie straszy. Ale sam pomysł powiązania obu części ok.

lintu555

Pierwsza część była świetna, nie znacie się

ocenił(a) film na 5
faraya

Piszą o drugiej!

ocenił(a) film na 10
lintu555

najlepiej powiedziec "sam bym lepsze zrobil" ale jak zwykle konczy sie na gadaniu, jesli takie to proste to robcie "dobre" kino grozy, ale was chyba najbardziej straszy pila lancuchowa hektolitry krwi i bezmozgie, groteskowe potworki..

dragunov1984

Mnie wkurzało to, że przez pół filmu nic się nie działo. Cały czas tylko GANEK, BASEN, DOM i nic, GANEK, BASEN, DOM i nic. Ja rozumiem napięcie, żeby rosło, ale dla mnie za długo się to ciągnęło. Po prostu nudne. Pod koniec się rozkręciło, ale to za mało by jakoś pozytywnie ocenić film.

ocenił(a) film na 1
dragunov1984

nie! nie straszą mnie piły łańcuchowe i mnóstwo krwi. Ja poprostu wymagam od horroru by pozostawił on coś do myślenia, i by po czasie można było do niego wrócić. Horror który jest inteligentny, mądrze i na poziomie zrobiony jest wart obejrzenia. Natomiast PA to powtórka miliona dosłownie takich samych filmów. Jak wiele już było horrorów o duchach czy bezmózgich potworach. Ja żądam czegoś więcej od filmów na miarę kina. Jednym z horrorów który uwielbiam jest "oko"! to dopiero dobrze zrobiony film a PA to zwyczajna podróbka innych bardzo podobnych fimów

lintu555

podróbka ? to jedna z oryginalniejszych produkcji, "pozostawił coś do myślenia" ? wtf ? taki ćwierćinteligent ja Ty będzie szukał ukrytych prawd w horrorach, natomiast ktoś na wyższym poziomie sięgnie po inny rodzaj kina.

lintu555

Czemu taki brak szacunku ,jeśli chodzi o cudze upodobania ? To pytanie do wszystkich. Odbiór tego filmu, jak i często innych horrorów zależy od światopoglądu odbiorcy, tego w co wierzy i czego tak na prawdę sam się boi. Trzaśnięte drzwi ,których w ruch nie wprawiło żadne naturalne i fizyczne zjawisko są bardzo niepokojące ,pod warunkiem ,że uwierzysz w ducha i nie będziesz wyszukiwać się kawału. Sam nie wierzę w duchy i PA mnie zwyczajnie nudzi ,ale pisać że to gówno itd, to policzek dla ludzi ,którym ten film się bardzo podoba.

DesertEagle

denerwuje mnie wchodzenie na filmweb zaraz po obejrzanym filmie. skad w ludziach pomysl by zakladac miliony watkow typu 'straszne, okropne, gowno i scierwo!'. jesli ktos chce dyskutowac o filmie to jak najbardziej, ale wskazana bylaby krytyka na poziomie tak jak i poszanowanie tych osob ;] zachecam do zredukowania ilosci watkow z ocenami pozytywnymi i negatywnymi. bo klotnie nad wartosciami filmu mozna by prowadzic dlugo, a nikt i tak nie ma zamiaru dojsc do porozumienia ;))

ocenił(a) film na 1
DesertEagle

Przecież o to tu chodzi!!! O własną ocenę filmu a nie o cudze upodobania, piszesz nie o tym co mogą myśleć inni ludzie ale o tym co ty sam myślisz o tym filmie.
Film jest też według mojej opinii gówniany...taka moja opinia i mam do niej takie samo prawo jak inni do oceny pozytywnej.

kubacho

ok! ale czy setny watek jest potrzebny do kolejnej, identycznej oceny? nie wyrozniasz sie niczym w swoim przekonaniu, a poniewaz jest tak z wiekszoscia forumowiczow, to uwazam, ze starczylby jeden wielki watek dla ocen negatywnych i jeden wielki dla pozytywnych. nie szkoda osobnego tematu dla paru nieprzemyslanych slow, ktore nie tyle wplyna na osobe chetna na film, co dla jego fanow?

ocenił(a) film na 1
alunieek

to raczej sugestia dla moderatorów tej strony a nie dla samych userów ;)

kubacho

taa, ale w pewnym sensie tez tworzymy to forum ;)

DesertEagle

i calkowicie sie z Toba zgadzam! gratuluje i serdecznie pozdrawiam ;))