10 w szczególności za dwie sceny. Pierwsza - otworzenie się szafek, gdy bohaterka przegląda jakiś katalog (czy coś takiego, nie wiem bo dokładnie widać nie ma) , a druga - wtedy gdy demon ciągnął bohaterkę po podłodze na schody aby nie zbliżała się do dziecka :D
Proponuję takie słowo jak "SPOJLER". Ktoś mógł tego filmu jeszcze nie oglądać ;]
Film to nie tylko dwie sceny . Przyznam że były one całkiem dobre . W scenie z szawkami spodziewałem sie czegoś małego , że spadnie kubek bądź patelnia , a tu bum ! Jako całość nie oceniałbym tak wysoko , jednak dla 15-20min akcji warto zobaczyc .
cały "strach" w tym filmie bazuje na efekcie zaskoczenia. ciężko nie podskoczyć kiedy niespodziewanie słyszysz głośny dźwięk. jak dla mnie motyw z trzaskaniem szuflad jest już zbyt wyświechtany. poza tym, dla kogoś kto widział 1 część, druga nie wnosi zupełnie niczego oryginalnego,a wręcz przeciwnie. film rozkręca się po godzinie, akcji jest mało, a zakończenie to totalne nieporozumienie. no ale co kto lubi :)
Scena z szafkami to jedna z niewielu dobrych ta ze schodami była śmieszna ja razem z cała salą śmiałem się i żartowałem.