PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62925
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Dla mnie ten film to totalne dno a ocena na poziomie 7.5 to chyba jakaś kpina...
Przez pierwsza godzine spadły 2 garnki... Przez ostatnie 30min zrobiło sie troche akcji ale były to raptem 2 sceny... Widać że tworcy nie mieli pomysłu na kolejna cześć ale postanowili zarobić jeszcze troche na sukcesie pierwszej.
Nie polecam ;/

ocenił(a) film na 1
danek_malicki_2

"Widać że tworcy nie mieli pomysłu na kolejna cześć ale postanowili zarobić jeszcze troche na sukcesie pierwszej." Ta sama myśl nasunęła mi się po wyjściu z sali. Porażka.

danek_malicki_2

A ja polecam, bo jak długo można oglądać horrory, w których podstawowymi elementami są ludzie w maskach, krew i flaki.

Mnie ta tematyka (duchy, demony) przeraża, więc film momentami wciskał mnie w fotel.

ocenił(a) film na 1
Purslane

Duchy? Chyba tylko ten garnek ;/

ab_dom

Bardzo wkurza mnie u innych użytkowników to, że skoro oni twierdzą jedną rzecz, to nikt inny nie ma prawa myśleć inaczej.

Purslane

Na tym polega dyskusja, że każdy wyraża swoje zdanie i odpiera argumenty rozmówcy...

ocenił(a) film na 10
danek_malicki_2

A mi się bardzo film podobał, można było odnieść wrażenie prawdziwych zdarzeń, nie byłoby przyjemnością gdyby co 5 minut pojawiały się flaki jak w wielu aktualnie kręconych ,,horrorach"

oposik

Właśnie o tym mówię. W końcu coś nowego.

ocenił(a) film na 10
danek_malicki_2

mnie film się podobał, zauwazylem,ze po wyjsciu z kina, wielu ludzi go nie rozumiało...

ocenił(a) film na 1
danek_malicki_2

Film nie ma nic wspólnego z horrorem, brak jakiejkolwiek fabuły i pomysłu na film. Nuda, żenada. Strata czasu!

ocenił(a) film na 10
eveline_fw

takie bylo zalozenie tworcow, zrobic cos na bazie zwyklego zycia i normalnej przecietnej rodziny, myslisz ze gdyby u CIebie w domku straszylo i ktos nagral to amatorska kamera to bylby to majstersztyk fabularny i mistrzostwo scenariusza? watpie, jak dla mnie tworcy doskonale polaczyli to co w horrorach lubie najbardziej czyli niwyjasnione zjawiska polaczone z bezradnoscia przecietnych ludzi doprawione umiejetnym budowaniem napiecia. O to wlasnie chodzi, horror w ktorym glowny bohater znajduje sie w pozornie beznadziejnej sytuacji a pozniej magicznie zaczyna byc ekspertem w tematyce "jak sobie radzic z" i rozwala arsenalem wosjkowym wszystko co mu staje na drodze to kino klasy B tzn "siadz, wylacz mozg, ogladaj bez emocji" PA 2 to jak dla mnie rewelacyjny film i pozycja Must See dla fanow gatunku..

dragunov1984

Też uważam, że film jest słaby. W porównaniu do pierwszej części jest nudny a zakończenie ma wręcz idiotyczne. Po obejrzeniu trailera nastawiłam się na naprawdę straszny horror. Niestety bardzo się rozczarowałam.

ocenił(a) film na 10
kamacool4

Czym az tak roznia sie te dwie czesci ze skrajnie je oceniasz? Pierwszy super - drugi nuda?

dragunov1984

Podstawowa różnicą jest to, że pierwsza część trzyma w napięciu. Były momenty kiedy zamykałam oczy ze strachu. Może nie jest to jakieś arcydzieło, ale ogólnie film mi się podobał.W Paranormal Activity 2 przestraszyła mnie natomiast tylko scena w kuchni, kiedy to szafki same otworzyły się z hukiem. Reszta filmu była nudna, wręcz naciągana. Sztucznie budowane napięcie, szczekający pies i lewitujące dziecko- żenada!

ocenił(a) film na 10
kamacool4

Pierwsza polowa zgodze sie ze byla nudnawa co wcale nie znaczy ze skopalo mi to w jakis sposob caly film. Mnie tam sie podobala jedynka jak i dwojka no ale o gustach sie nie dyskutuje ;)

ocenił(a) film na 3
danek_malicki_2

zgadzam się, że w filmie dosłownie 3 sceny były dobre.
w połowie chciałem opuścić seans. zgoda, że 2 bazuje na sukcesie jedynki. porażka ten film jest i tyle.
NIE POLECAM. Jeśli oglądaliście jedynkę to nie psujcie sobie z niej wrażenia dwójką bo to bądźmy obiektywni KLAPA.