przez pół filmu sie gówno działo. Niektóre momenty były śmieszne np . jak ten duch tą babke po schodach ciągnol ;p albo jak spadł ten garnek ,a ta babka zaczela uciekac :D
Najbardziej podobalo mi się zakończenie , nie zdradze szczegołów. ogólnie uważam że to film klasy b
"przez pół filmu sie gówno działo"--> zgadzam sie.
"Niektóre momenty były śmieszne np . jak ten duch tą babke po schodach ciągnol ;p" --> wedlug mnie to byl najbardziej schizujacy element w tym filmie(Co bylo w tym smiesznego?) Jak dla mnie takimi wypowiedziami sie wrecz kompromitujesz i do horroru nie dorosles.+ otwieranie sie wszystkich szafek na raz no i sama koncowka tez dala rade. Zostaly zastosowane proste wrecz prymitywne (podobnie bylo w kedynce)efekty naglych hukow i wrzaskow (jesli ktos oglada w skupieniu to nie wierze w to ze sie nie wystraszy albo przynajmniej serducho nie zabije mocniej)ale w przeciwienstwie do jedynki stoworzyly (przynajmniej pod koniec) przyzwoity klimat
Ogolnie PA ocenilem na 2/10 ale widze ze Pan Wiliams wyciagnal wnioski (zaluje ze nie zrobil PA 1)i zrobil cos wiecej a mianowicie zastosowal prosty trik z kamera i pomieszczeniami ktore obejmowala. Byly one na maksa duze i widz musial je cale ogarniac dzieki czemu powstal efekt przytloczenia i zaobsorbowania wzroku ciemnymi pomieszczeniami. Ogolnie film nadrobil koncowka -->daje 5/10.
Dalem 6/10 bo w swoim gatunku to calkiem dobry film. BYlem wlasnie w kinie. Przestraszylem sie 2 razy chyba, ogladalem w pelnym skupieniu. Na sali cisza, nie bylo wixy rodem Centralny-Zlote Tarasy.
Najbardziej smieszyl mnie moment w koncowce. Jako jedyna osoba na sali zasmialem sie hah, troche mi glupio bylo, ale jakos nie moglem sie powstrzymac. Wygladalo to bynajmniej dziwnie, troche zle ocenilem sytuacje z poczatku i stad ta reakcja :P
Ogolnie polecam film. Byly momenty w miare straszne, smiesznie tez bylo w paru chwilach.
Nie wiem ja w tym filmie nie widzialem nic smiesznego ale to chyba dlatego ze nie jestem juz nastolatkiem chociaz naprawde nawet gdybym jeszcze nim byl to dalej nie widzice powodow do smiechu (moze czasami ale tylko ironicznie)
SPOILER
Ja bylem bardzo pozytywnie nastawiony na ten film. W samym filmie pare momentow bylo zabawnych, specjalnie aby rozladowac emocje troche. Ogolnie mialem dobry humor i arielos sam przyznasz, ze ta scena jak koles zostal uduszony wygladala bardzo sztucznie. Rozbawilo mnie to na chwile
W tym filmie ktos zostal uduszony? Ja jedynie widzialem jak klientka mu kark skreca i to wcale sztuczne nie bylo.
Upps.. Pomylka. Zlego slowa uzylem. I to bylo sztuczne ze wzgledu na ogromna sile kobiety, ktora az podrzucila do gory goscia. Patrzylem nie tam gdzie powinienem i nagle patrze koles "podskoczyl" a za nim stala babka. To mnie rozbawilo. !
Ciekawe czy jakby Tobie garnek spadł dwa razy bez powodu, a wiedziałbyś, że dobrze go powiesiłeś to czy byś nie zaczął uciekać :P Jak dla mnie było dużo strasznych momentów, a najbardziej wystraszyłem się jak te szafki się wszystkie otworzyły. To była masakra. I popieram arielosa, facet nie został uduszony, tylko skręciła mu kark i nie było w tym nic śmiesznego...
hej :)
wie ktoś moze od ilu lat jest ten film? horrory zazwyczaj bywają od 18 ale niektóre od 15 :)
prosze o odp.
???????
"Sugerowany wiek: 18".
Co do filmu: Przewidywalny i nudny jak flaki z olejem. Przestraszyłem się może dwa razy. Motyw hiszpańskiej niańki-chrześcijanki powielany któryś raz, końcówka banalna i za krótka a postacie były po prostu głupie. Przyznam, że jedynki nie oglądałem, dlatego nie będę porównywał obu "dzieł", ale mam zamiar i mam nadzieje na coś lepszego.
Zgadzam się film nudny... i przewidywalny - niestety. Próbowałem się wczuć w atmosfere filmu od momentu targania laski na schodach... lecz niestety za mało momentów było ażeby pozostać "pochłoniętym" przez film No i jeszcze na dodatek laski z tyłu sali które non stop śmiały się z tego filmu... tak przeszkadzały i przesadzały ale także się juz zaśmiałem gdy garnek spadł a ona zaczęła lecieć ;)
Materiał jak na film strasznie nudny... oczywiście jakby nam sie takie coś przytrafiło garki spadały drzwi sie nagle otwierały to nie było by nic śmiesznego ani nudnego ale niesetety to jest film moja ocena 2/10 już nawet słaby red box bardziej mnie zaciekawił (3/10)
Aaa i jeszcze jedno moment z nagłym otworzeniem szafek był dobry ;)
No właśnie ,oglądałem pierwszą część w domu i porządnie mnie wystraszyła. Na nowy poszedłem do kina i przez takich kretynów co rechotali przez pół filmu miałem komedię a nie horror. Na szczęście w wielu momentach nie zdążyli zareagować śmiechem ....Po co chodzić do kina na horrory jak się rży z kolegami.PACANY!
Poza tym tak świetne horrory powstają raz na kilka lat!
Ten film jest bez sensu przez zrytą końcówkę. Tak byłby nawet ciekawy, ale z racji 2 zakończeń jedynki nie wiadomo o co chodzi w 2 na końcu :P