PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62925
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Pamiętacie jak na koniec II części przychodzi ta siora z demonem i robi zabijanie, i bierze dziciora, i jest informacja, że miejsce pobytu jej i tego dzieciaka jest nieznane.
W I części siedziała koło łóżka, przyszedł policjant i ją zastrzelił. no to chyba wiadomo gdzie była.

co wy na to?

teklaaa

są 2 zakończenia pierwszej części , jedno widziałeś/łaś . drugie to takie , że Katie zabija Micah i rzuca jego ciało w kamerę , po czym jest napis , że nie odnaleziono jej do dzisiaj .

ocenił(a) film na 3
karin_

Nie pamiętam już dokładnie jakie były ale widziałem trzy zakończenia pierwszej części.

ocenił(a) film na 5
xvr_01

dokladnie, byly trzy, jedno jak policjanci zabijaja Katie, druga jak Katie podcina sobie gardlo i trzecia jak rzuca w kamere Michah

ocenił(a) film na 8
karola_siwa

ej a nie wiesz może gdzie można..hmm...zobaczyć tą wersję z podcinaniem gardła? :P Z policja i rzucaniem w kamerę widziałam - jeszcze tylko ta mi została do "zaliczenia" ;)

ocenił(a) film na 5
teklaaa

nie wiem, możliwe, że było kilka zakończeń... w sumie to by trochę rozwiązało

ocenił(a) film na 4
teklaaa

No to ale zauważ że raczej robili na podstawie tego kinowego co byłoby najbardziej logiczne i przez to film tj końcówka nie trzyma się kupy straszliwie. Ja powiem tak, film był dobry do 75 min, do spalenia tego zdjęcia, ewentualnie jej przyjazdu, ostatnia noc zjebała cały film w moim odczuciu bo nie wiadomo tera co się stało z nią i z tym dzieciakiem....

ocenił(a) film na 3
Jurigag

Świetny materiał na TRZECIĄ część! :P

ocenił(a) film na 4
xvr_01

JAki materiał : D Tylko że końcówka I gryzie z końcówką II bo mam rozumiec to był prequel wersji kinowej? Bo jeśli tak to nieeeezła pomyłka autorów...

Jurigag

Prequel i zarazem krótki sequel. Nie rozumiem tylko po co w jedynce zrobili 3 zakończenia. Osobiście oglądałem tylko to z policjantem i musiałem sam się domyślać, że do jakiegoś innego zakończenia nawiązują wydarzenia z ostatniej nocy. Miałem nadzieję, że tylko w Paranormal Entity początek i koniec to wielka wpadka, ale najwyraźniej wisi nad tym rodzajem horrorów jakieś fatum. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że w przypadku Paranormal Activity jedynka kłóci się z dwójką (jeśli oczywiście ktoś nie oglądał wszystkich zakończeń), a nie początek i koniec jednej jak ma to miejsce w Paranormal Entity. Może autorzy wyciągną z tego jakieś wnioski i nie będą robić pierdyliarda zakończeń w PA 2.

ocenił(a) film na 5
Alathorn

heh, pierdyliarda

Alathorn

jakie fatum? myślisz, że reżyser nie wiedział, ze niedomówienia t najlepsza akcja promocyjna filmu? przyznać się kto NIE szukał wszystkich 3 wersji zakończenia części pierwszej? Ot co, marketing a nie ideologia.

ocenił(a) film na 9
enemiks

ja :o nie wiedziałam, że są :p

Maila

zauważyliście że wersja z policjantami trwa 1h 37min a wersja jak Katie rzuca Micah w kamere trwa tylko 1h 20 min?
I teraz pytanie czy wersja z policjantami to wersja rozszerzona?

adriano93

2 czesc paranormal activity jest strasznie slaba, zrobiona chyba tylko po to aby zarobic kase. Nie podobało mi sie pare scen, 15-16 letnia dziewczyna sama w nocy idzie szukac duchow ... to chyba nie w tym swiecie, babka siedzi sobie w kuchni po chwili wszyskie szafki sie otwieraja jakby bombe tam zrzucili a ta z krzykiem ucieka po czym wraca zeby zamknac szafki i wyl czajnik wtf .., i idzie do lazienki zeby sie umalowac ... jakas nadludzka sila zabiera dziecko z lozeczka, po malym spacerku po domu mogliby pokazac jak znow sie dostaje do tego lozeczka bo sam raczej tam sie nie wspiol , jedyna dobra scena to byla jak demon wyciagnal za nogi z pokoju ta kobiete ale niestety jest to skopiowana scena z 1 czesci.A na temat gry aktorskiej ciotowatego ojca sie nie wypowiem :). Po bardzo dobrej 1 czesci spodziewalem sie czegos rownie dobrego ale tu niestety takie bagno.

arut15

Z częścią się zgodzę, ale błagam nie myl postaci ojca który ma irytujący charakter z grą aktorską. Bo zabrzmiało tak jakby ojciec miał ciotowatą grę aktorską. Właśnie bardzo sugestywnie go zagrał bo był irytujący.

ocenił(a) film na 7
1z1000

Popieram.

ocenił(a) film na 8
enemiks

ja nie szukałem wszystkich zakończeń i całe szczęscie
bo widziałem tylko to w którym Katie na koncu znika i PA2 jak najbardziej logicznie się z nim połączyło