PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 63005
4,7 13 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Nie żałuję wydanych pieniędzy, było naprawdę warto. W porównaniu do 'jedynki' film ten
rozkręcał się dość długo, jednak to co działo się później warte było tego oczekiwania. Były
momenty naprawdę przerażające i zaskakujące, w dodatku cała fabuła świetnie
skomponowała się z pierwszą częścią 'PA', co dało w samej końcówce piorunujący efekt.
Kto oczekuje czegoś nie wiadomo jak innowacyjnego w porównaniu do pierwszej części,
niech daruje sobie oglądanie 'dwójki'. Forma pozostała niezmieniona, dla mnie jest ona
świetna i tworzy niesamowity klimat, ale nie dla każdego taka być musi. Jedno dla mnie jest
pewne - jeśli ktoś pójdzie do kina i wcześniej nastawi się na po prostu dobry horror, a nie
na nie wiadomo jak głębokie dzieło - nie będzie zawiedziony.

ocenił(a) film na 3
kuba989

Widac, ze kolega malo horrorow ogladal, a piszac, ze forma pozostala niezmieniona to wg mnie absurd roku, po pierwsze w pierwszej czesci byl konkretny powód tego, ze Micah to wszystko filmowal, natomiast w drugiej czesci to przy wszystkim (nie zdziwilbym sie jakby przy sraniu) uzywano kamery - bezsensowne strasznie, klimat? pfffff, pare huków, urwanych garnków i to ma tworzyć klimat? No prosze Cie.. Obejrz jeszcze raz jedynke i dopiero sie wypowiadaj na temat dwojki:] Z wyrazami szacunku.

ocenił(a) film na 6
feevcio

Zapraszam na moją recenzje / omówienie :P

ocenił(a) film na 8
feevcio

Po pierwsze oglądałem naprawdę mnóstwo horrorów, tych klasy A, tych klasy B, dlatego też przy dzisiejszej ogólnej kondycji gatunku horror na świecie, w porównaniu do lat chociażby 80., uważam 'PA' za coś naprawdę pozytywnego.
Po drugie - czy filmowanie najmłodszych lat dziecka to coś dziwnego? Rodzice kupili kamerę żeby nakręcać Huntera, dla mnie jest to dobre wytłumaczenie. Prócz tego była tam Ali, która, jak to dziecko, bawiła się kamerą przy wielu okazjach. Dla mnie ten argument to szukanie dziury w całym.
Po trzecie - klimat to rzecz całkiem względna i subiektywna, jeśli go nie czujemy to nie mamy o czym mówić. Dla mnie ta forma kręcenia filmu taki klimat daje, dało się to odczuć zarówno w 'jedynce' jak i teraz w 'dwójce'. Chociażby akcja z Kristi, która została sama w domu z Hunterem. Albo zapętlenie akcji z pierwszą częścią. To też było pójście twórców na łatwiznę?

ocenił(a) film na 10
kuba989

Ta czesc to porazka.........