PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62927
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Nie rozumiem, film jednym słowem wypas, duzo lepszy od jedynki. No może nie dużo, ale na pewno, straszniejszy, a chyba o to tu chodzi? Fakt, przez pierwsze 30 minut nic sie nie dzieje ciekawego, ale kiedy juz sie zaczyna to jest czego się przestraszyć. Napięcie bardzo duzę, z każdą nocą coraz większe. Jak ktoś ogląda w grupie osob czy nawet we dwoje to wiadomo, że takiego efektu nie będzie, ale polecam obejrzec w samotności w ciemnym pokoju - tylko dla odważnych :) Bo 80% ludzi nie wytrzyma i wyłączy film, czekając z obejrzeniem do następnego dnia jak będzie widno.

8/10

ocenił(a) film na 10
Tankiel

Ja jak oglądałem ten film i jak coś się działo, to patrzyłem jednym okiem albo chamsko ściszałem bo już nie wytrzymywałem. Oglądałem sam, w nocy na słuchawkach. Klimat gwarantowany :D Paranormal Activity, to jest to !

ocenił(a) film na 5
Tankiel

Oglądałem film po 24, byłem sam w domu - film tylko zaskoczył z tymi otwierającymi się szafkami - cała reszta ma ten sam schemat "straszenia" co PA1 przez co osoby które oglądają horrory raczej się niczego nie wystraszą. Dla mnie dwójka zdecydowanie nie była "straszniejsza" od jedynki (która też nie była jakoś straszna) i jest gorsza bo to praktycznie to samo co PA1.
Zdecydowanie bardziej straszącym filmem jest Rec (lepszy niż Kwarantanna) - ma kilka niedoróbek, ale zdecydowanie lepszy klimat, jest akcja itd.