PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62927
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Byłem pod wrażeniem 1 części ale patrząc na wasze wypowiedzi i ocene mam wątpliwości czy w ogóle brać sie za 2 część ma to sens czy film jest totalną klapa i nie ma co marnować wieczoru ?

kucharz333

2 jest gorsza od 1, nie ma już tego napięcia, bo wiemy czego oczekiwać - cieni, hałasów itp. Da się obejrzeć, ale tylko jeśli 1 część naprawdę ci się podobała, jeśli nie to nie oglądaj 2 bo zaniżysz jej średnią ;)

ocenił(a) film na 7
kucharz333

Nie jest to tragiczna część i na pewno warto ją obejrzeć, oczywiście jeżeli lubiło się 1. Myślę, że niektórzy z komentarzami przesadzają, bo gdyby nie było 1 części to według mnie ta druga odebrana była by jak 1, bo mimo wszystko zagrania itd. są podobne. Mimo wszystko odpowiednie warunki do oglądania musisz mięc zapewnione (noc, cisza itd).

kucharz333

Jeżeli podobała Ci się 1sza część to spokojnie polecam 2. Co prawda wiadomo czego się spodziewać, jakiego rodzaju jest to film i czym straszy. Mimo to potrafi sprawić, że widz mało z fotela/kanapy nie wyskoczy. Ja oglądałem wczoraj wieczorem będąc sam w domu i w takich warunkach mało jajka nie zniosłem. Najbardziej straszy to czego nie widać. Ode mnie solidne 7!

zalew

dzieki za wypowiedzi w takim razie obejrzę ;)