PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62927
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Duch w rodzinie

ocenił(a) film na 6

Paranormal activity mnie przeraził. Budował napięcie i było kilka scen które były przerażające. Natomiast paranormal activity 2 nie jest wcale takie złe. Jest trochę słabsze od jedynki. Filmie nie podobało mi się że każdej nocy był taki sam schemat pokazywanych scen. Czyli najpierw basen, potem podwórko, następnie kuchnia, później przedpokój, a na końcu pokój dziecka. Dla mnie było to trochę nużące. Głupie były też niektóre zachowania i teksty bohaterów. Ten pomysł z tą wróżką która odprawiała te rytuały też był dziwny. Ale najbardziej co mnie zdziwiło w tym filmie to kwestia opętania. Ta żona została przecież opętana przez tego demona. To jak to możliwe że ten mąż wypędził z niej tego demona. To znaczy widziałem jak ta babcia daje mu krzyż czym się tam pokropiony i kazała mu tym wypędzić demona z ciała ukochanej żony. Ale to powinien zrobić bardziej jakiś egzorcysta a nie taki przeciętny człowiek bez przygotowania. To co jak każdy teraz spryska sobie krzyż czymś tam specjalny to już będzie umiał wypędzać demony. Dla mnie to było zbyt naciągane. Te wszystkie zjawiska pokazane filmie nie wierze żeby mogły się dziać w rzeczywistości. Przesuwanie nauczyć i takie inne to tak ale reszta dla mnie to czysta fikcja. Nie mniej film dobrze buduje klimat. Uważam że dobrze połączyli obie części twórcy. I jak się łatwo można domyślić zakończenia na pewno powstanie jeszcze 3 część. Choć twierdze że takie film jak paranormal activity nie powinny mieć kolejnych części. Filmie przestraszyłem się tylko może w 2 lub 3 scenach. Tak to film raczej jest monotonny.
Tak więc film paranormal activity 2 dostaje ode mnie 6,5/10
Mam nadzieje że 3 część będzie o wiele lepsza od 1 i 2 części