Nie dowiarki dadzą 5 lub 4 bo ich nie rusza żaden horror lub poprostu są zbyt zadufani w sobie by wierzyć w zło a fani (mniej ignorantcy) dadzą od 8 -10 bo mają otwarty umysł na wszelkie psychiczne motywy strachu...
No cóż nic tylko czekać na dobre kino którego wieże że nie zabraknie
Zgadzam sie w 100%. Bardzo mi sie podobała pierwsza część gdyż byłam bardzo przyjemnie nastawiona i otwarta na tego typu strach dlatego tez czekam z niecierpliwoscia na druga czesc :)
Ale jedynka była nudna i mało straszna,oglądałem ją po ciemku w nocy i powiem szczerze,że tylko raz mi się włosy zjerzyły,a tak to ogólnie nuda.
ja jestem fanką takich horrorów, ten rodzaj jest dla ludzi z wyobraźnią.Ci co czekają na krwiste bebechy latające po ekranie z siekierami zawsze będą zawiedzeni- bo to inny rodzaj ludzi - oni muszą mieć bodźce ohydne wizualne żeby coś poczuć.
"Niedowiarki", "Wierzę".
Nie chodzi tu o to czy się w to wierzy, czy nie, tylko o sposób wykonania. W jedynce przez pierwsze 40 min. nic się nie działo, więc jak można dać 8/10 ?
Spójrzcie na to tak. Horror to gatunek od którego wszyscy czegoś oczekują, oczywiście najczęściej strachu, czyli w tym zalicza się kino azjatyckie (te wasze blade japonki itp. ; )), kino wysokobudżetowe (efekty specjalne, najczęściej dobra charakteryzacja, nic po za tym) oraz kino niskobudżetowe (te wasze flaki jak to określacie), ale są również filmy, które można zaliczyć do któregoś z tych kryteriów, ale wyróżniające się klimatem, muzyką itp. Według mnie ten film jest na prawdę b.dobrym filmem, poniważ nie skupia widza na efekty specjalne, na charakteryzacje duchów, upiorów czy tam zombie, tylko poprostu buduje ten klimacik, całość zaczyna siś powolutku, by zbudować dreszczyk emocji. Jeden z nielicznych filmów, który jest przedstawiony tak realistycznie, gdzie pokazany jest prawdziwy strach, a nie diaboliczny demon, który wyskakuje zza pleców aktora. Jak dla mnie film na 8 naprawdę zasługuje. Pozdrawiam. Domi :) Oczywiście tutaj opisuję PA1.
OK ja rozumiem i lubie filmy które mają klimacik ale ten film nie jest w stanie ruszyć małego dziecka niestety ale oglądałem go sam o 3 w nocy i nic , chociaż próbowałem dostrzec w Paranormal activity 1 choćby najmniejszy plus to i tak durni amerykanie go zrąbali od początku do końca.
A jak mówisz o horrorach które działaja na psychike to obejż Hitori kakurenbo i mi powiedz czy paranormal activity jest choćby w najmniejszym stopniu fajne.