Hmm dopiero po obejrzeniu drugiej części doceniłem "zayebistość" pierwszej. PA 2 to totalne dno... fakt że otwierające sie szafki mnie przeraziły ale wydaje mi się że nie mieli pomysłu na tą część ... końcówka ? totalny bezsens, to podchodzi już pod jakieś nadprzyrodzone moce... psuje cały klimat. A o co chodziło z tym jak światła zgasły i gość zrobił sobie spacer po domu ? Znalazł dziecko, położył kamerę na ziemi żeby złapać dzieciaka po czym coś dotknęło kamery, on złapał kamerę i coś się zaczeło dziać po czym widok kamery skierowany był na jakieś puszki ? I co to niby miało być ? Później dziwna zmiana akcji i przyspieszenie całej akcji... co to miało być że sie zapytam ? Na
A dodatkowe pytanie. Rozumiem że PA 2 to tak naprawde pierwsza część ? Te wydarzenia to były przed PA 1 ? Oni mieszkali w tym domu który niby spłonął tak ?
Skoro tak to dlaczego pod koniec filmu jest początkowa scena z PA 1 jak Katie przyjezdza samochodem i jest zachwycona jego nową kamerą ? Po czym znowu wracamy do PA 2, jak to Katie [?] dostaje super mocy i morduje dwie osoby w domu... totalne nieporozumienie.
Dodam jeszcze że... ściągnałem sobie tego PA 2 i po pomieszczeniach na trailerze wydaje mi się że to dobra wersja, z tym że nie ma u mnie tej akcji ze stojącą postacią w tych drzwiach po prawo, pies nigdy nie szczeka na te drzwi po prawo, a poza tym te drzwi po prawo są zawsze zamknięte. Czy ta akcja istnieje tylko w trailerze czy to JA po prostu mam złą wersje ?
też jej nie miałem, fakt ze film ściągnięty ale raczej wersję kinową oglądałem ;)
dużo nieścisłości się rodzi - a może po prostu tego jeszcze dokładnie nie pookładaliśmy - zdjęcie. demon, opętanie kto i dlaczego (obie czy jedną siostrę) co ma do tego ich przeszłość o której nie chcą mówić, dziecko ...
Ja również nie ogarnęłam, co się działo, gdy zgasło światło. Rozumiem, że miał być chaos, ale bez przesady. Coś ich zaatakowało, tak? A co z tą matką dziecka? Co ona robiła w momencie, gdy zrobiło się ciemno?
Moim zdaniem oni sami nie wiedzieli co to miało być, po prostu zrobili taką scenę aby przerazić widza i zmusić go do myślenia -.- Idiotyczny pomysł no ale cóż...
Z tego co widać trailer filmu też nieco inny od oryginału, chyba że to ja miałem taką wersję. Fakt, pies szczekał na drzwi ale nie pojawiła się żadna postać w prawych drzwiach które przez cały film były praktycznie zamknięte. Jedyną przerażającą sceną były szafki w kuchni a ostatnie 2 minuty filmu to po prostu bajka, nadprzyrodzone moce... to już nie w stylu Paranormal Activity. PA 1 znacznie lepszy i trzymający w napięciu.
Film jest na faktach jest przedstawiona prawdziwa historia która sie wydarzyła...2cześć opowiada wydarzenia z przed 1 cześci...
Wiem że sprzed 1 części i wybacz że zniszcze teraz twoje przekonanie i dobry humor ale żadna część Paranormal nie jest prawdziwa. Jakiś idiota po prostu Ci to powiedział i uwierzyłeś. Wystarczy obejrzeć wywiady z głównymi bohaterami i wiadomo że "Paranormal nie jest bazowany na żadnych prawdziwych wydarzeniach" . Jest to po prostu film horror, wymysł reżysera. Przepraszam :(