PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62925
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

No błagam was.. jak można to oceniać pozytywnie? Pierwsza część pachniała świeżością mimo, że to już kolejny po Blair Witchowskich filmach produkcja w amatorskim stylu. Pierwsza miała to coś. Ten charakterek, lepszy klimat, noce nie nudziły mimo, że również wolno się rozkręcały. Trzy różne zakończenia - w dwóch Katie ginie no i w trzecim niestety, lizać kamerę podeszła a potem okazało się, że przeszła się w zakrwawionej koszuli do siostry. To akurat mi się podobało jak wpadła na koniec i zabiła wszystkich, ładne też było wprowadzenie pierwszej części, jednak cała akcja w domu była beznadziejna. Aktorkę kojarzyłem z seriali czy z filmów więc nawet autentyczności nie było. Ogólnie tylko jakość stracili przez kręcenie filmu z gównianych kamerek. Jakby to był typowy film fabularny nie było by różnicy (patrz np. Blair Witch Project 2) - ba myślę, że byłoby nawet ciekawsze. Durne dialogi o demonach pomiędzy siostrami (akurat przed kamerką włączoną), prawie 19 z wszystkich nocy nic się nie działo (!!), jak już coś demon robił, to raczej było zabawne niż straszne... no smiech na sali.. na jedynce czuć było, że cała sala czuje jakis niepokój, strach a na dwójce wszyscy lali ze śmiechu albo spali, albo wychodzili. 3/10 to max. Trzecia częśc pewnie będzie w 3D.