PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62927
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Opinia

ocenił(a) film na 7

Powiem wam tak... dzisiaj byłem w kinie. I wchodząc tutaj i czytając komentarze doszedłem do jednego wniosku - ten film nie jest dla każdego. Jeśli spodobała Ci się jedynka, to i dwójka zrobi na Tobie podobne wrażenie. Nie jest to typowy horror, nie jest przesycony efektami specjalnymi, kostiumami gumowych potworów i wiadrami krwi itp W tym wypadku postawiono na klimat i treść. Robiony niczym jakiś dokument, z niskim budżetem... trzeba ten film po prostu "czuć". I gdybym oglądał go na zwykłym komputerze w domowym zaciszu to też bym pewnie się zraził, w tym filmie chodzi głównie o efekty dźwiękowe, trzeba oglądać na porządnym sprzęcie lub w kinie. Jedynkę widział em na ciekawym basie, więc tez miał swój urok, ale oglądając dwójkę w kinie to było coś, przy kilku momentach było widać jak cała sala podskakuje, a mnie przechodzą ciary (motyw w kuchni czy też ze schodami :p). I już tylko czekać na krytyczne komentarze i bluzgi pseudo-znawców...

Więc powtarzam nie każdemu ten film przypadnie do gustu, i nie dziwię im się, ale jeśli lubisz takie filmy i ujął Cię fenomen pierwszej części to z drugą częściś będzie to samo i szczerze POLECAM :) !!!

P.S. Zresztą nie spodziewajcie się fajerwerków po czymś o budżecie fanowskich filmów... więc tym bardziej jeśli nie oczekujecie wysokobudżetowego show, rodem z Piły czy innych horrów, to będziecie w stanie polubić ten film :p

Pozdrawiam !