PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62925
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Horror, który nie pobije nigdy "Blair Witch Project" - ani "jedynki", ani "dwójki".
Wszystko było pod publikę w tym filmie, byle kogoś przestraszyc. Takie mamy dzisiaj horrory? A może jakieś bardziej dopracowane sceny? Bo jeśli ten horror miał przypminac typowe codzienne charaktery i zachowanie ludzi to wolę oglądnąc coś poważniejszego...

Zachowanie właścicieli, które przypisac można twardzielowi o EKSTRA małym rozumie. W nocy coś nie daję wam spac, na kamerach zamontowanych w całym domu odtworzyc można rzeczy, których nie da się wytłumaczyc, zachowanie psa jest nieco dziwne do tego w biały dzień w kuchni otwierają się przy was wszystkie szafki, a ty co robisz? Biegniesz do góry krzycząc "zostaw mnie!" a gdy przychodzi kompan domu to idziesz przed lusterko i udajesz, że wszystko w porządku. Jeśli to jest normalne zachowanie człowieka w takich sytuacjach to pozdrawiam was ludzie.

Mój krzyżyk na szyi i medalik sprawiają cuda! W niektórych momentach niemal wiedziałem co będzie się dziac, co jednocześnie mnie przerażało - to sępy na zrobienie tylko głupiej strasznej i przewidującej sceny - wystarczyło, że dotknąłem mojego artefaktu na szyli - artefaktów - i cały horror stał się wielkim znakiem zapytania.

Podsumowując film: nie jestem zaskoczony, szkoda mi tylko psa. Sceny niczym poukładane puzzle, w których widac luki, gdy bliżej się im przyjrzysz, ale oni chowali te błedy przez strach oglądających, którzy nie bardzo zwracali na to uwagę. Dla mnie wielka kicha, widziałem mnóstwo lepszych horrorów.

ocenił(a) film na 2
benburney

wcale nie podobny do jedynki...tutaj akcja 300razy "lepsza"- czyli te szafki, które otworzyły się w jednej chwili, dlatego tez...zamiast oceny 1 (częśc 1) dostanie 2 ;D;D