Nie przepadam za takimi fimami. Akcja zaczyna się dopiero w ostatnich 10 min... Po za tym nuda...
Rozumiemy. Jednakowo przestrzegam wszystkich, którzy tu zaglądnęli, że nie warto brać pod uwagę wypowiedź cassie_95 z uwagi na to, że filmy typu: "Zwierzch", "Avatar", czy "Za szybcy, za wściekli" ocenił(a) na 10/10. ;-) Sam filmu nie oglądałem, ale wchodząc na filmweb, oczekuję od użytkowników portalu(który cenie sobie bardzo wysoko), aby pisali rzetelnie i nade wszystko z sensem. Nie wiem czy jest tu dostępna opcja minusowania wątków w dyskusjach, lecz niesamowicie przydałaby się ona. Tak bezsensowną wypowiedź cassie_95 należałoby zminusować i określić mianem SPAM. I nie, żebym coś do Ciebie miał, cassie_95. Po prostu nie znoszę głupoty.
Każdy ma swój gust, więc można mieć swoją opinię na temat każdego filmu. Nie wszystkim można dogodzić, a nie oglądając filmu, o którym jest tu mowa raczej nie powinno się go oceniać i krytykować wypowiedzi innych.
Myślę też, że należałoby mieć troszkę więcej szacunku do siebie nawzajem, a Pana, bądź Pani wypowiedź nie była w stosunku do mnie zbyt uprzejma.
Na wstępie: "Akcja zaczyna się dopiero w ostatnich 10 min... Po za tym nuda..." nie wiem, gdzie doszukujesz się tu akcji, bowiem jest to film z gatunku: horror. Jeżeli "Zmierzch" jest dla Ciebie horrorem z elementami akcji, fantasy i dokumentu przyrodniczego o współżyciu wampirów to mogę Ci tylko współczuć. Zauważ, że filmy osobiście nie oceniłem, skrytykowałem jedynie Twoją wypowiedź, która wydała mi się (szczerze) głupia i to wszystko. Jak zaznaczyłaś, każdy ma swoją opinię. Ja również mam do niej prawo, dlatego pokusiłem się o napisanie kilku słów o Tobie w formie delikatnej krytyki. To moje zdanie, z którym nie musisz się zgadzać. Mi akurat na Twoich wypocinach tu nie zależy. Poza tym próżno oczekiwać od kogoś szacunku, gdy nie zachowuje się obiektywności. Chwała Ci, że nie ośmieliłaś się wystawić oceny Paranormal Activity 2. Naród polski jest za to po stokroć wdzięczny. Doszukuj się w tych słowach czego tylko dusza zapragnie. Jesteś po prostu niesprawiedliwa, wystawiając ulubionemu filmowi 10/10 tylko dlatego, że Ci się podobał, a nagradzając inny notą 1/10, bądź 2/10 tylko dlatego, że nie potrafiłaś go zrozumieć lub po prostu do niego nie dorosłaś. Tyle z mojej strony. Życzę Ci udanych seansów nocnych i większej logiki w wypowiedziach. Pozdrawiam.
Na tym forum powinno się raczej wyrażać swoje opinie na temat filmów, a nie na temat ludzi wypowiadających się tutaj. Ja także wypowiedziałam się na temat jednego z nich i równie jak Pan/Pani mam do tego prawo. Szczerze wątpie, czy jakakolwiek moja wypowiedź miałaby wpływ na naród polski, podobnie jak Pańska.:-) Paranormal activity 2 ma ciekawą fabułę. Mając na myśli akcję, nie myślałam tu o bezcelowych strzelankach, a o tym, że film poprostu nie trzymał w napięciu. A jeśli już tak bardzo Pan/Pani poruszył(a) temat "Zmierzchu" to ma on u mnie taką, a nie inną ocenę, ponieważ ma wiele elementów wspólnych z książką i tyle. Mnie osobiście nie podobał się film "Obcy - 8. pasażer "Nostromo", który dostał od Pani/Pana ocenę 8/10. Ale to Pańskie zdanie i ma Pan/Pani do niego prawo, a ja zachowam swoją opinę dla siebie.
Serdecznie pozdrawiam.
"A jeśli już tak bardzo Pan/Pani poruszył(a) temat "Zmierzchu" to ma on u mnie taką, a nie inną ocenę, ponieważ ma wiele elementów wspólnych z książką i tyle". Aha, czyli wg Ciebie film który jest wierną adaptacją książki i nie różni się niczym od niej zasługuje automatycznie na 10/10? Racja, jest to forum do wypowiadania się na temat filmów, a także ich oceniania. Tylko napisz mi proszę cassie_95: Jaki sens ma nieobiektywna ocena, którą nagrodziłeś/nagrodziłaś "Zmierzch"? Akurat film "Obcy - 9. pasażer Nostromo" nie jest filmem idealnym, a na chwilę obecną prezentuje bardzo ubogie efekty specjalne. Czy z tego powodu zasługuje na niższą ocenę? Rzecz jasna, że nie, bo należy wziąć pod uwagę m.in. rok produkcji - 1979 jak i również błędy, niezgodności czy niedociągnięcia, co przekłada się na końcową ocenę. Mogę uznać, że "Obcy" należy do grona moich ulubionych filmów(lubię po niego sięgać), a mimo to nie nagradzam go notą 10/10. Rozumiesz, co staram Ci wytłumaczyć cassie_95, czy nie za bardzo? Odnoszę wrażenie jakbym gadał do ściany. Zresztą, nie ma co więcej rozpisywać się tu dla Ciebie. Każdy użytkownik portalu lub gość który zajrzy do Twojego wątku przyzna mi rację. Bo kto o zdrowych zmysłach nagradza film maksymalną oceną tylko dlatego, że jest podobny do książki, albo bardzo przypadł do gustu oglądającemu? Ja w takim wypadu mogę wystawić "Zmierzchowi" 1/10, ponieważ nie lubię wampirów... Dalsze ciągnięcie dyskusji nie ma dla mnie sensu. Przedstawiłem to co miałem do powiedzenia. Pozdrawiam.
Takich użytkowników jak Ty powinno się blokować. Masz coś do powiedzenia na temat filmu oprócz tych kilkudziesięciu linijek spamu? Popieram cassie_95, film nudny jak flaki z olejem.
Nie zamierzam wdawać się po raz drugi w dyskusję z osobą, która ocenia film 10/10 tylko dlatego, że należy do jej ulubionych. Forum służy do dyskusji pomiędzy użytkownikami. Jak na razie oglądnąłem pierwszą część "Paranormal Activity". I szczerze, nie zasługuje na wysoką ocenę (waham się między 6-7/10, 5 byłaby krzywdząca dla tej produkcji), ale z pewnością nie jest "nudny", bo jest ten element który trzyma widza w napięciu. Wystarczy się tylko pozytywnie nastawić. Ale jeśli ktoś ogląda film i powtarza sobie w główce "o zaraz się stanie to, a potem to, a tamto się przesunie, to zleci, wyskoczy zza ściany" itp. to po co w ogóle sięga po gatunek horroru? Poza tym warto zaznaczyć, iż film przypadł do gustu widzom, ponadto jest to niskobudżetowa produkcja. Bazując na Wikipedii: "W samych tylko Stanach Zjednoczonych film zainkasował blisko sto milionów dolarów amerykańskich, pokrywając znacznie koszty produkcji, która wyniosła zaledwie piętnaście tysięcy USD. Paranormal Activity jest jednym z najbardziej dochodowych filmów w historii, w oparciu o zwrot z inwestycji". Jeżeli już zamierzacie oceniać film uzasadnijcie swoje wypowiedzi. Brak tu logiki, by oceniać film nisko, bo ktoś nie przepada za takimi filmami lub wydał mu się "nudny jak flaki z olejem". WOREK2005_2 polecić mi horror, który wg Ciebie jest wart obejrzenia. Co jest lepsze od Paranormal Activity i dlaczego?