Na pewno pierwszej części nie przebije. Ale zastanówmy się od czego się zacznie. Opcja mamy dwie, albo od nowych lokatorów w tym domu, albo od opętanej przez demona Katie, co wynika z dwóch zakończeń, bo w 3 jak wiemy poderżnęła sobie gardło.
Jeśli wygra zakończenie z policjantami, to może być tak, że ktoś kto tam zamieszka będzie świadkiem kolejnych ataków demona. Ale może pójdzie na policję i zgłosi, że ktoś mu po chałupie nocą chadza i może są to złodzieje. Wtedy dowie się, że tam coś się działo i dostanie filmy z materiału dowodowego. Wiec oglądając te filmy lokator postanawia, że wypędzi to coś z jego domu za który wydał kupę kasy. Dzwoni więc do tego doktora od demonów i sprowadza go. Może się jednak okazać, że doktorek nie da rady i zamiast wypędzić demona wszystko skończy się krwawą jatką.
Nikt nie pisze, że dwójka mam być dokumentem więc może będzie to po prostu normalny film a nie amatorski.
Wersja druga czyli Katie opętana przez demona zostaje w domu. Rano przyjeżdża znajoma, odkrywa że nie ma Micach (lub że nie żyje) i że z Katie jest coś nie tak. Nie wzywa policji tylko tego doktora od demonów, bądź też on sam się zjawia bez ingerencji koleżanki. Przecież pierwszy doktorek mówił, że ktoś się zjawi. i tak zaczynają się egzorcyzmy takie same jak na filmie który znalazł Micach. Oczywiście nic nie pomogą i Katie umrze. Ale przecież dom dalej będzie stał. Więc może tutaj zacznie się to samo co w pierwszej wersji, czyli ktoś się wprowadzi, i będzie się działo. Z tym, że nowi lokatorzy znajdą taśmy z nagraniami i tu się zacznie.
Mam kilka wizji na temat dwójki, ale znając życie jak zwykle producenci zawalą robotę, bo pójdzie o kasę a nie o jakość
z całym szacunkiem ale co kogo obchodzi czy tobie się chce to przeczytać czy nie? jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to po co zaśmiecasz wątek? :)
KornFanHead, bardzo ciekawe pomysły na 2. część! :) Obydwie wersje mi się podobają, ale chyba 1. lepsza
Wydaje mi się, że w dwójce będą nowi bohaterowie
Ja przeczytałam wszystko ;D i podoba mi się 1 wersja :D ale zobaczymy jak to będzie ;)
JA przeczytałam całość... Podoba mi sie 2 opcja... a najbardziej to ze nowi lokatorzy znajda tamte tasmy ;d. Hardcore, yesss ! ;)
Mając na uwadze drugą część Blair Witch Project, sądzę, że w drugiej części Paranormal Activity poznamy nowych bohaterów, którzy gdzieś zasłyszeli historię o Micah i Katie. Postanowią więc odwiedzić dom, w którym działa się pierwsza część i tak mniej więcej w połowie filmu znajdą demona i zaczną się wykruszać, a na koniec pojawi się opętana Katie i zje ostatniego bohatera filmu razem z kamerą...
Tylko, że to przecież sama Katie była nawiedzona, a nie dom. Dlatego też nie chcieli się wynieść, bo "to" by za nimi podążało. Myślę, że coś innego, beznadziejnego wymyślą.
Właśnie ;/
Demon ścigał Katie a dom nie miał z tym nic wspólnego ... Jakby się wyprowadzili to demon i tak by ja ścigał ...
Ja mam nadzieję, że w 2 części wyjaśnią niektóre ze spraw bo po obejrzeniu zostało kilka pytań. - Dlaczego właśnie ją opętał demon, czy ma to coś wspólnego z tą dziewczyną, której egzorcyzmy oglądali na komputerze no i, w zależności od zakończenia, co się stało w końcu z Katie.
Hmm.. Właściwie, to ten film w ogóle nie musi nawiązywać do 'jedynki'. Przecież można opowiedzieć nową historię o tej tematyce, może w zupełnie inny sposób? Ja nawet byłbym za takim rozwiązaniem.
I ja też jestem za takim rozwiązaniem.
dober2. przecież mówili, że ten demon wybiera losowo ofiarę.
KornFanHead. druga wersja odpada bo jak napisali na końcu Katie zagineła... chyba, że po X latach wraca do tego samego domu z innym typem czy coś w tym stylu
kaja887 i HAIKO: Fakt, to Katie była nawiedzona.
Ale jeśli ktoś oglądał zakończenie z policjantami, być może zwrócił uwagę, że gdy policjanci wchodzą po schodach do sypialnina korytarzu widać jak w pokoiku, gdzie było wejście na strych zapala się światło, a następnie po chwili gaśnie. To tak jakby to coś opuściło ciało Katie i schował się na tym strychu.
Demon raczej nie chciałby, żeby jego "zabawka" ginęła.
I skoro losowo wybiera ofiarę, to zaczeka na następnych lokatorów i wśród nich wybierze swoją kolejną ofiarę.
Takie jest moje zdanie. ;D
Tu jest zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=8XAqJxFHRoE
To ten sam dom? Bo schody są jakoś podobnie ułożone..
łaa, dopatrzyłam się czegoś w zwiastunie ;D!
Porównajcie pod koniec zwiastunu , kiedy dziewczyna stoi w drzwiach łóżeczko dziecka, a jego odbicie w lustrze ;D
Szczerze...przez połowę pierwszej części spałem... a co do Twoich wizji na temat II, gdybyś uważnie oglądał wiedziałbyś ze 'demon' nie nawiedza samego domu lecz Katie ;) Wspominała przecież za dziecka też ją nawiedział.
w drugiej części wszystko będzie z kamer zainstalowanych w całym domu. (taka przed włamywaczami) nie wiem czy będzie tam Kate, ale chyba tak, bo widziałem na trailerze podobną do niej postać. Wiem że będzie to w nowym domu, z małym dzieckiem i psem (bo tylko ich (razem z Kate) było widać...
wpisać w youtube - Paranormal Activity 2 i wszystko ;)