PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62925
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

Taki sobie

ocenił(a) film na 6

Myślałam, że druga część Paranormal będzie lepsza. Bardzo się zawiodłam. Przez dobrą
godzinę film był przyjemną historyjką o rodzince mieszkającej w domu, w którym coś tam
się niby dzieje. Akcja zaczęła rozkręcać się dopiero pod koniec. Czyli podsumowując:
nudzisz się dobrze ponad godzinę, żeby na końcu chwilkę się bać. Reżyser moim zdaniem
totalnie zawalił, nie wiem czy to miało zbudować napięcie czy po prostu nie miał pomysłów.
Daję 6, bo pod koniec rzeczywiście zrobiło się trochę strasznie, ale ogólnie nie polecam
tego filmu. Pierwsza część była dużo ciekawsza.

ocenił(a) film na 7
flavoredsugar

A ja polecam ten film. Zgadza się jest odrobinkę gorszy ale i tak trzyma w napięciu.

Ta scena gdy Kristi zostaje wciągnięta do piwnicy i gdy córeczka łamie kręgosłup ojczulkowi ... ten chrzęst łamanego kręgosłupa ... poezja.

ocenił(a) film na 6
tomucho77

Rzeczywiście, to były jedne z tych (nielicznych) dobrych scen.

flavoredsugar

a mym zdaniem , to właśnie koncówka wypadła najsłabiej..ot pojawienie się dziewczyny i zabicie taty i eh macochy? ( szkoda , że nie wyjaśniono kto był tym złym duchem rodzinki ) ... dodatkowo wydaje mi się nie co dziwne , że po tym wszystkim ( Kristi opanowana przez ducha , pojedynek w piwnicy ) ta rozmawia ze siostrą która zwierza się ,że i u nich nagle się dzieje coś dziwnego ( tak sobie rozmawiają jakby nigdy nic ) .. sceny mym zdaiem które cisza , cicha u bum wypadły ciekawie , dodatkowo ta cisza brr... choć zastanawia mnie co się stało ze pieskiem ( szczeka , zostaje porwany poza kadrę i pisk )

ocenił(a) film na 6
hut334

Jest po prostu sporo niedociągnięć i scen, które powinny być wyjaśnione, a nie zostały (zapewne reżyserowi chodziło o zbudowanie napięcia i zrobienie tych konkretnych scen tajemniczymi, co raczej mu nie wyszło...)