Czy ktoś miał wrażenie oglądając 1 i 2 część, że akcja dzieje się w tym samym domu?:>
i to chyba jest ten sam dom. zastrzeżenia budzi tył domu (np. basen). jednak nie pamiętam zbyt dobrze rozmieszczenia - układu - parteru. z jednej strony wydaje się być taki sam, jednak coś tu nie pasuje
Dom jest inny. W pierwszej części film kręcony był w domu reżysera. Ten nie wiem, ale na pewno nie jest to ten sam dom.:)
Jednym słowem LOL o.O Przecież to od razu widać że to inny dom wystarczy zobaczyć w którym miejscu są schody na piętro. Mi się wydaje że to po prostu było na tym samym osiedlu kręcone (Gdzieś obok tego reżysera) i dlatego wydaje Ci się że to było w tym samym domu
Drugim słowem również LOL;) Jakiego reżysera? Reżyserem filmu jest Tad Williams - który zapewne mieszka na innym osiedlu, i możliwe że w innym mieście:D A Micah nie jest żadnym reżyserem tylko kupił kamerę. Chociaż na pewno niektórzy zaczynali od tego swoja reżyserską karierę:)
Te dwa filmy dzieją się tak jakby równocześnie. Można to dopiero stwierdzić po obejrzeniu 2. części. Reszta, jak poniżej. Widać, że nie tylko Amerykanie uwierzyli w autentyczność tego filmu.
Poczytaj sobie ciekawostki z pierwszej części Paranormal Activity. I nikt tu nie pisze że Micah jest reżyserem. Reżyserem jest właśnie Tad Williams i w pierwszej części to było u niego w domu kręcone.
Nie:) I część była u Micaha i Katie, II część u jej starszej siostry - Kristiny. Wynika to zresztą z samej fabuły.
Hej, babella - a czy Ty rozumiesz właściwie o czym się tu "gada"? Bo w samym opisie filmu masz napisane kto jest reżyserem PA2.
hej, music - a czy Ty wiesz, co sam piszesz? Cytuje Twój wpis: "Mi się wydaje że to po prostu było na tym samym osiedlu kręcone (Gdzieś obok tego reżysera)" - no to k.... a, jakiego reżysera??? Bo w tym filmie żadnego reżysera nie było.
Pisz tak żeby Ciebie inni rozumieli
sama nie wiedziałam o tym że to było kręcone u reżysera filmu,ale czytając sie dowiedziałam.Tak trudno zrozumieć że chodzi o rezysera filmu,a nie o aktorów którzy grali w tym filmie?
Na początku myślałam że to ten sam dom,potem już nie.
film ogólnie spoko,tylko pod koniec już sie nie orientowałam o co chodzi z tym że u katie i kristi działo sie to wszystko jednocześnie..
Film miał reżysera... W Pranormal Entity reżyser Shan Van Dyke sam grał w swoim filmie Thomasa Finleya, brata Samanthy. On kręcił film. Łaził z kamerą.
Natomiast Paranormal Activity 1 nie wyreżyserował żaden Tod Williams tylko Oren Peli jak już... Drugą część zaś wyreżyserował Tod Williams.
OREN PELI był nie tyle reżyserem, co scenarzystą, montarzystą, producentem i dyrektorem castingu.... Tak dla Waszejj informacji... I on zadecydował, że film ma być kręcony w jego domu. Micah i Katie dostali jedynie wskazówki jak mają się zachowywać i grać. I tyle w tym temacie.