PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547977}
5,7 63 tys. ocen
5,7 10 1 62913
4,4 17 krytyków
Paranormal Activity 2
powrót do forum filmu Paranormal Activity 2

nie oglądałem części pierwszej, ale ten film to stracone 22zł ;/
"Atak morderczych ryjówek" był ciekawszy...
2 momenty w których można było się przestraszyć pokazano w trailerze ;)

no3q_2

Tak to jest jak się chodzi do kina na kolejne części filmów, a pierwszych się nie oglądało. Po co chodzisz na 2, skoro 1 nie widziałeś? Żałosne.

ocenił(a) film na 1
agngrz

Żałosna jest twoja odpowiedź. zgodnie z twoim rozumowaniem druga część filmu nigdy nie przekroczyłaby oglądalnością pierwszej (jakiegokolwiek filmu). Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu, nawet jeśli miałyby być to 3 zdania. A tu był film który rozkręcał się przez 50 minut.

no3q_2

zgadzam się z no3q_2
ja widziałam 1 i stwierdzam ze 2 była tak beznadziejna że gorszego "horroru" nie widziałam...
MALKA

ocenił(a) film na 7
kinder_1988

Chetnie wyslucham twoich propozycji dobrych horrorow w takim razie:)

ocenił(a) film na 6
no3q_2

"że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu, nawet jeśli miałyby być to 3 zdania" buahahah dobre - takie wprowadzenie to masz w bajkach albo filmach familijnych - moja spostrzeżenie pomyliłeś sale kinowe i filmy !

ocenił(a) film na 8
rtyu

albo w klanie, na wspólnej lub na dobre i na złe :)

ocenił(a) film na 7
no3q_2

Totalnym nieporozumieniem to jest widz, który idzie na drugą część jakiegoś filmu nie oglądając pierwszej. W większości filmach składających się z kilku części jest tak, że jak nie oglądasz od początku to ciężko się połapać. Ale mniejsza z tym bo nie wspomniałeś, że się połapać. Dla mnie PA i PA2 są na tym samym poziomie.

ocenił(a) film na 4
lostek815

"Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę"--> i co jeszcze?:D Najglupsze stwierdzenie jakie ostatnio czytalem. Widze ze ty wrecz wymagasz od rezysera o retrospekcje. Ogarnij sie. Rezyser ci nic nie musi wyjasniac bo wyjasnil to w porzedniej czesci a jak tobie nie chce sie poswiecisc czasu na obejrzenie jedynki to juz jest twoj problem. "Żałosna jest twoja odpowiedź. zgodnie z twoim rozumowaniem druga część filmu nigdy nie przekroczyłaby oglądalnością pierwszej (jakiegokolwiek filmu"--> to stweierdzenie porzebija juz wszytsko--> co ma piernik do wiatraka? Kto normalny chodzi na 2 czesc jesli nie ogladal pierwszej. Swiadczy to tylko o twojej ignoracji co do danej produkcji. Nie wiem ogladal ktos,np . 3 czesc matrixa czy wladcy pierscieni nie ogladajac dwoch poprzednich? Czlowieku zastanow sie co ty piszesz. Boże co za debil bez kitu trzeba nazwac rzeczy po imieniu.

ocenił(a) film na 4
arielos

Co do kwestii ogladalnosci. Jesli nie ogladales jedynki to lukasz ja na dvd albo z neta a na dwojke idziesz do kina. W czym widzisz problem? Tym samym ogladalnosc dwojki w porownaniu do jedynki wzrasta i wiekszosc jak nie ogladala poprzedniej czesci tak wlasnie robi tylko takie pajace jak ty wchodza na forum piszac "totalne nieporozumienie" mysla ze sa fajni

ocenił(a) film na 1
arielos

Ochłoń :) ....Paranormal to nie trylogia. Zresztą przecież ten film ma tak płytką i ogólnie nic nie znaczącą warstwę fabularną że nic się traci jak się nie obejrzy pierwszej. Nic a nic. Ten film ma straszyć, a nie wciagać w story...zresztą IMO nie robi ani jednego ani drugiego. Dwa momenty straszne, dwa momenty śmieszne...nic ponad 1.
Szacunek za szacunek wobec kina...jednak nie popadajmy w skrajności ;)

ocenił(a) film na 4
kubacho

Nie wiem czy zrozumiales wypowedz autora postu ale sadzac po wypowiedzi chyba nie. To on ma pretensje ze nie zostal wprowadzony w fabule a ja mu dosadnie wytlumaczylem ze wcale wprowadzony byc nie musi

ocenił(a) film na 1
arielos

Pomijając twoje infantylne i obelżywe wypowiedzi na mój temat i domyślając się, że należysz do grupy docelowej produkcji disney'a, przejdę do sedna sprawy.
Wczoraj obejrzałem PA1 - i nadal podtrzymuje swoją opinię na temat PA2 mimo, że jedynka była ciekawsza. Po obejrzeniu obu części nie widzę konieczności oglądania 1 przed 2, co nie zmienia faktu że 50 początkowych minut filmu mających wprowadzić widza w klimat - niewiele daje - po prostu słabo zrobiony film.
Jak wspomniał "kubacho" PA to nie żadna trylogia w stylu matrix'a czy lotr'a, które wymieniłeś a raczej luźno powiązane części ze wspólnymi mianownikami. Myślę że oglądając klasykę typu 'Rocky' czy sławetne 'Szczęki' nie ma potrzeby oglądania tych 'serii' od pierwszej części mimo że w obu są jakieś motywy przewodnie, prawda?

Tak czy inaczej, zapamiętaj... nie każdego kto nie zgadza się z twoją opinią trzeba obrażać.

ocenił(a) film na 4
no3q_2

"Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu"
"Po obejrzeniu obu części nie widzę konieczności oglądania 1 przed 2, "
Ty wiesz o czym ty piszesz w ogole bo ja juz nie wiem o co ci chodzi... zreszta jak nie widzisz koniecznosci ? Koncowka dwojki ma ewidentny zwiazek z koncowka jedynki. Aha bo widze ze naprzemienie uzywasz slow klimat i fabula a przeciez te slowa nie znacza tego samego. Radze na przyszlosc sie zastanowic o czym chce sie pisac a potem to zrobic a nie na odwrot.

ocenił(a) film na 9
no3q_2

Ludziska po co się denerwujecie? Mistrz zakładający ten temat ma pojecie o filmach tylko i wyłącznie z telewizji 1 bodajże. Stracone 22 złote ma i to go martwi <lol2> wszyscy powyżej odpowiedzieli na nurtujące go zagadnienie typu dlaczego reżyser nie opowiedział na początku filmu o co chodziło w 1 części. Ja mam taki pomysł moze nakazać twórcom zeby przy pokazywaniu kolejnych części filmów mieli obowiązek puszczać wszystkie wcześniejsze części zeby widz nie byl zdezorientowany oraz w razie potrzeby na końcu dodał komentarze żeby każdy wszystko absolutnie zrozumiał :D hehehehe AAAA p.s te części poprzednie oczywiscie za darmo hehehe

Satyr1986

on uważa produkcje disney'a za rewelacje haha

ocenił(a) film na 6
no3q_2

film straszny prawie jak zapowiedź wzrostu cen w McDonald's o których dowiedziałem się idąc na film - ale ten news bardziej mną wstrząsnął niż uprawianie jazdy saneczkowej po schodach bez sanek...