nie oglądałem części pierwszej, ale ten film to stracone 22zł ;/
"Atak morderczych ryjówek" był ciekawszy...
2 momenty w których można było się przestraszyć pokazano w trailerze ;)
Tak to jest jak się chodzi do kina na kolejne części filmów, a pierwszych się nie oglądało. Po co chodzisz na 2, skoro 1 nie widziałeś? Żałosne.
Żałosna jest twoja odpowiedź. zgodnie z twoim rozumowaniem druga część filmu nigdy nie przekroczyłaby oglądalnością pierwszej (jakiegokolwiek filmu). Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu, nawet jeśli miałyby być to 3 zdania. A tu był film który rozkręcał się przez 50 minut.
zgadzam się z no3q_2
ja widziałam 1 i stwierdzam ze 2 była tak beznadziejna że gorszego "horroru" nie widziałam...
MALKA
"że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu, nawet jeśli miałyby być to 3 zdania" buahahah dobre - takie wprowadzenie to masz w bajkach albo filmach familijnych - moja spostrzeżenie pomyliłeś sale kinowe i filmy !
Totalnym nieporozumieniem to jest widz, który idzie na drugą część jakiegoś filmu nie oglądając pierwszej. W większości filmach składających się z kilku części jest tak, że jak nie oglądasz od początku to ciężko się połapać. Ale mniejsza z tym bo nie wspomniałeś, że się połapać. Dla mnie PA i PA2 są na tym samym poziomie.
"Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę"--> i co jeszcze?:D Najglupsze stwierdzenie jakie ostatnio czytalem. Widze ze ty wrecz wymagasz od rezysera o retrospekcje. Ogarnij sie. Rezyser ci nic nie musi wyjasniac bo wyjasnil to w porzedniej czesci a jak tobie nie chce sie poswiecisc czasu na obejrzenie jedynki to juz jest twoj problem. "Żałosna jest twoja odpowiedź. zgodnie z twoim rozumowaniem druga część filmu nigdy nie przekroczyłaby oglądalnością pierwszej (jakiegokolwiek filmu"--> to stweierdzenie porzebija juz wszytsko--> co ma piernik do wiatraka? Kto normalny chodzi na 2 czesc jesli nie ogladal pierwszej. Swiadczy to tylko o twojej ignoracji co do danej produkcji. Nie wiem ogladal ktos,np . 3 czesc matrixa czy wladcy pierscieni nie ogladajac dwoch poprzednich? Czlowieku zastanow sie co ty piszesz. Boże co za debil bez kitu trzeba nazwac rzeczy po imieniu.
Co do kwestii ogladalnosci. Jesli nie ogladales jedynki to lukasz ja na dvd albo z neta a na dwojke idziesz do kina. W czym widzisz problem? Tym samym ogladalnosc dwojki w porownaniu do jedynki wzrasta i wiekszosc jak nie ogladala poprzedniej czesci tak wlasnie robi tylko takie pajace jak ty wchodza na forum piszac "totalne nieporozumienie" mysla ze sa fajni
Ochłoń :) ....Paranormal to nie trylogia. Zresztą przecież ten film ma tak płytką i ogólnie nic nie znaczącą warstwę fabularną że nic się traci jak się nie obejrzy pierwszej. Nic a nic. Ten film ma straszyć, a nie wciagać w story...zresztą IMO nie robi ani jednego ani drugiego. Dwa momenty straszne, dwa momenty śmieszne...nic ponad 1.
Szacunek za szacunek wobec kina...jednak nie popadajmy w skrajności ;)
Nie wiem czy zrozumiales wypowedz autora postu ale sadzac po wypowiedzi chyba nie. To on ma pretensje ze nie zostal wprowadzony w fabule a ja mu dosadnie wytlumaczylem ze wcale wprowadzony byc nie musi
Pomijając twoje infantylne i obelżywe wypowiedzi na mój temat i domyślając się, że należysz do grupy docelowej produkcji disney'a, przejdę do sedna sprawy.
Wczoraj obejrzałem PA1 - i nadal podtrzymuje swoją opinię na temat PA2 mimo, że jedynka była ciekawsza. Po obejrzeniu obu części nie widzę konieczności oglądania 1 przed 2, co nie zmienia faktu że 50 początkowych minut filmu mających wprowadzić widza w klimat - niewiele daje - po prostu słabo zrobiony film.
Jak wspomniał "kubacho" PA to nie żadna trylogia w stylu matrix'a czy lotr'a, które wymieniłeś a raczej luźno powiązane części ze wspólnymi mianownikami. Myślę że oglądając klasykę typu 'Rocky' czy sławetne 'Szczęki' nie ma potrzeby oglądania tych 'serii' od pierwszej części mimo że w obu są jakieś motywy przewodnie, prawda?
Tak czy inaczej, zapamiętaj... nie każdego kto nie zgadza się z twoją opinią trzeba obrażać.
"Jak idę na dowolny film cz. 1,2 czy 3 oczekuje że zostanę wprowadzony w fabułę na początku filmu"
"Po obejrzeniu obu części nie widzę konieczności oglądania 1 przed 2, "
Ty wiesz o czym ty piszesz w ogole bo ja juz nie wiem o co ci chodzi... zreszta jak nie widzisz koniecznosci ? Koncowka dwojki ma ewidentny zwiazek z koncowka jedynki. Aha bo widze ze naprzemienie uzywasz slow klimat i fabula a przeciez te slowa nie znacza tego samego. Radze na przyszlosc sie zastanowic o czym chce sie pisac a potem to zrobic a nie na odwrot.
Ludziska po co się denerwujecie? Mistrz zakładający ten temat ma pojecie o filmach tylko i wyłącznie z telewizji 1 bodajże. Stracone 22 złote ma i to go martwi <lol2> wszyscy powyżej odpowiedzieli na nurtujące go zagadnienie typu dlaczego reżyser nie opowiedział na początku filmu o co chodziło w 1 części. Ja mam taki pomysł moze nakazać twórcom zeby przy pokazywaniu kolejnych części filmów mieli obowiązek puszczać wszystkie wcześniejsze części zeby widz nie byl zdezorientowany oraz w razie potrzeby na końcu dodał komentarze żeby każdy wszystko absolutnie zrozumiał :D hehehehe AAAA p.s te części poprzednie oczywiscie za darmo hehehe