PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128652
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Najsłabszy para dokument jaki widziałem w życiu.
Historia naprawdę ciekawa lecz rozwiązania użyte w filmie, gra aktorska, efekty specjalne których nie mam, plus zakończenie z wielkim rozczarowaniem wszystko daje do zrozumienia że reżyser i producenci nie przemyśleli tematu i film stworzono dla słabego przeciętnego odbiorcy, który nie skupi się na całości filmu lecz na jednym wątku.

Widziałem na dodatek alternatywne zakończenia też nic nie wnoszą do filmu, nie są nawet przemyślane.
Po co oglądać horror który nie jest straszny, gdzie aktorzy a szczególnie główna bohaterka słabo sobie radzi z rolą.
A jej chłopak i jego zachowanie jest niedorzeczne, robi wszystko na przekór, momentami mamy wrażenie że sam chce sprowadzić demona pod swój dach, a raczej do pokoju.
Zwlekanie z telefonem do specjalisty w sprawach nadprzyrodzonych też bezsensowne.
Naprawdę ciężko w całą tak przestawioną historię uwierzyć bądź się jej bać, chyba że się nie oglądało filmu o wiedźmie z Blair, lub Projektu Monster, wtedy film może się wdawać nowatorski, straszny i wciągający.
Jednak dla ludzi znających gatunek pozostanie słabym nawiązaniem do gatunku.

ocenił(a) film na 6
_Animal_

Mam gorącą prośbę - piszę tu bo wiele osób się wypowiedziało, więc jest duża szansa na odpowiedź.
Sprawa dotyczy post scriptum które znalazło się po drugiej części:

[SPOILER]
Mowa tam o tym, że policja na drugi dzień znalazła ciało Micah, ale miejsce pobytu nie jest znane.
Pytanie moje: jaki komentarz znajduje się po zakończeniu z policją oraz podrzynaniem gardła?
Jeśli ktoś wie, to proszę o napisanie, pozdrawiam