Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242164
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

18 kwietnia 22:35. Będzie lektor czy napisy?

ocenił(a) film na 8
krissovsky96

I ciekawe czy to będzie wersja dłuższą

ocenił(a) film na 9
Konieczko

Była, jak się okazuje.

ocenił(a) film na 10
LavenHart

Tak, była wersja kinowa (127 min). Ale wydaje mi się że Polsat emitował tę samą wersję któregoś roku. Wersja z Polsatu dostępna jest na YT "https://www.youtube.com/watch?v=1We4uQqTPCw"

ocenił(a) film na 9
krissovsky96

Tak było! Choć pierwsza emisja w Polsacie w 2014 roku była wersją Recut - obciętą o sześć minut z najbardziej drastycznych fragmentów. Godzina emisji także była wówczas wczesna - 20:10, więc być może bali się wspomnianej przez Ciebie kary. Stąd zapewne przy pierwszym podejściu złagodzona wersja.

ocenił(a) film na 10
LavenHart

Kurde, nie pamiętam :/

ocenił(a) film na 9
krissovsky96

Mam nawet gdzieś na dysku nagraną ówczesną wersję Polsatu. Tą "ocenzurowaną".

ocenił(a) film na 10
LavenHart

oo, tutaj https://vod.tvp.pl/live,1/tvp-1,399697/2025-04-18/pasja,2019011 póki co dostępna, ale nie słyszę tłumaczenia gdy Piłat umywa ręce

ocenił(a) film na 10
Konieczko

Dziwne, że w tym roku kary nie dostali. Pamiętam że w 2006 TVP dostało karę za ten film za emisję o 21:00 z oznaczeniem "16+", ale to pewnie dlatego że zmieniły się standardy przez lata

ocenił(a) film na 9
krissovsky96

Niestety znów lektor. A szkoda, bo w 2006 w TVP były napisy.

ocenił(a) film na 9
LavenHart

Przynajmniej scena biczowania była tłumaczona. Lektorem był Paweł Straszewski, który średnio tu pasował, wolałbym Borowca tak jak na Pulsie.

ocenił(a) film na 10
Liuton

Serio? Wiesz, że nie zauważyłem. :/ W Polsacie nie było?

ocenił(a) film na 10
Liuton

Najlepiej to Olejniczak, Borowiec taki sobie.

ocenił(a) film na 9
krissovsky96

Pełna zgoda. Olejniczak to nie jest lektor z tak "ostrym" głosem jak Borowiec. Był świetny pod względem intonacji i dobrze pasował do całego klimatu filmu. Samo tłumaczenie również lepsze w Polsacie niż na Pulsie.

ocenił(a) film na 10
LavenHart

A wie ktoś z Was może czy w C+ (premiera 26 marca 2005) był lektor czy napisy? I pewnie było dozwolone od 18 lat

ocenił(a) film na 9
krissovsky96

Niestety, ja w tamtym czasie nie miałem dostępnego Canal+. W internecie nie ma na ten temat informacji?

ocenił(a) film na 10
LavenHart

Nie widze