Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242179
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Uwielbiam sadystyczne filmy !
i kompletnie nie rozumiem dlaczego ten film nie jest określony gatunkowo jako horror albo gore! I porada dla wielbicieli krwi i flaków - przewińcie, końcówka jest najlepsza!

ocenił(a) film na 8

to z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e, nadęty kanciarzu

użytkownik usunięty
Andrewx51

Hahaha... i jak na dzwonek już Ci znowu nerwy puszczają ;)

Boski ubaw!

ocenił(a) film na 8

nigdy mi jeszcze nie puściły

użytkownik usunięty
Andrewx51

Jasne ;)

ocenił(a) film na 8

ciemne

użytkownik usunięty
Andrewx51

Ty? Tak... niestety jesteś ciemny.

ocenił(a) film na 8

w małym palcu mam więcej wiedzy niż ty w głowie, wybacz

użytkownik usunięty
Andrewx51

Wybaczam, kochanie, wybaczam.
Jak mógłbym w takiej sytuacji mieć cokolwiek Tobie za złe, skarbie? Jestem z Tobą, zawsze.

ocenił(a) film na 8

Idź się dalej onanizuj, a ja idę spać. Narazie

użytkownik usunięty
Andrewx51

Słodkich snów, piesku :*

ocenił(a) film na 8

Dzięki

użytkownik usunięty

Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie ma podświadomości?

Ach... już się kuźwa muszę przez tego natrętnego dzieciaka Andrzeja zastrzegać: Nie, to nie jest żadna prowokacja. Tylko pytanie :D

użytkownik usunięty

Ciężar dowodu

użytkownik usunięty

Stany hipnotyczne

użytkownik usunięty

Emm, nie widzę związku.

użytkownik usunięty

W stanach hipnotycznych uśpiona zostaje Twoja swiadomość (a przynajmniej ta część analityczna). Przez człowieka przemawiają siły, nad którymi nie panujesz, gdyż nie jesteś ich świadom. Hence... podswiadomość (?).

użytkownik usunięty

Odmienne stany świadomości nie muszą implikować mitycznego pod. Nie będę udawał, że znam się na magii ponad normę (ku uciesze twojego sumienia, ponoć już nie masz serca mnie ośmieszać, he, he), ale dowodów wprost jak nie ma tak nie ma.

użytkownik usunięty

Nie pisałem, że nie mam serca Cię ośmieszać. Ale zauważyłem, że się ostatnio zlitowałeś nade mną, więc pragne być fair :D

Nie skreślałbym mimo wszystko podświadomości. Może ona przynajmniej służyc za model ułatwiający rozumienie ludzkich działań. (Czy ja napisałem "model"? Ups... :))

użytkownik usunięty

Mam bardzo spóźnioną ripostę - Wielki wybuch to też model, do przedstawicielki najstarszego zawodu i nędzy.

użytkownik usunięty

No ale jednak wierzysz w Wielki Wybuch. Więc dlaczego zakladasz, że podświadomość nie istnieje?

użytkownik usunięty

W fakty się nie wierzy. Z jednej strony mam procentowy udział pierwiastków, ucieczkę galaktyk i promieniowanie reliktowe, a z drugiej... Nic.

użytkownik usunięty

Ale nie chcę mi się o tym gadać, bo znów będzie, że się czegoś na pamięć nauczyłem albo co :D

użytkownik usunięty

Bulszit.

ocenił(a) film na 4

Das Model, dobra piosenka niemieckiego zespołu Kraftwerk :D

użytkownik usunięty
Kamileki

Też wolę wersję Kraftwerk od wersji Rammsteina ;)

ocenił(a) film na 4

Rammstein to zrobił już cover, ale to też jeden z nielicznych zespołów niemieckich, które cenię:D

użytkownik usunięty
Kamileki

Właśnie też nie pamiętam żadnej niemieckiej grupy, która by mnie fascynowała. Chyba ten język mnie po prostu odstrasza :D

użytkownik usunięty
Andrewx51

No fajnie, a psychologia nią nie jest. :D

ocenił(a) film na 8

Co to ma do rzeczy? To co zostało tutaj napisane o wpływie filmów na psychike jest prawdą. Fajnie? Lubisz być błaznem?

użytkownik usunięty
Andrewx51

Prawdą? Na jakiej podstawie? Ale takiej poza kolorowankami.

ocenił(a) film na 8

Oglądając cokolwiek poruszasz w głowie tysiące skojarzeń. Nie panujesz nad tym co i jak zapamiętasz. Wszystko co pochodzi z zewnątrz jest poza twoją kontrolą i zapada w podświadomość jeśli tego nie pojmujesz w sposób pozwalający się do tego odnieść. Czemu lubisz być błaznem?

użytkownik usunięty
Andrewx51

Podświadomość? To te czary, tak?

ocenił(a) film na 8

Ty nigdy się od niej nie uwolnisz.

Głuchy jesteś pajacu? Chyba zadałem ci pytanie, dlaczego lubisz robić z siebie błazna

użytkownik usunięty
Andrewx51

Pojęcie względne. A ty czemu jesteś takim frustratem?

ocenił(a) film na 8

Jesteś błaznem. Gdziekolwiek się pojawiasz nikt nie traktuje cie poważnie. Chcesz żebym to udowodnił, powklejał różne wypowiedzi i linki do dyskusji? Każdy ma cie za błazna. Tutaj widze coś dostałeś skrzydeł bo wziąłeś koleżankę za głupią? Nieważne, przejdźmy do mojego frustractwa, dlaczego jestem frustratem?

użytkownik usunięty
Andrewx51

Bo wyzywasz od najgorszych?

ocenił(a) film na 8

Bo jesteś najgorszy? Ale co to ma do frustractwa?

użytkownik usunięty
Andrewx51

Sporo.

ocenił(a) film na 8

No na przykład co? Skąd ty możesz wiedzieć co ja myśle

użytkownik usunięty
Andrewx51

Na forum nie ma jak artykułować dykcji i tonu wypowiedzi, obrażanie to najlepszy wyznacznik braku spokoju w jakiejkolwiek formie (i dziecinady).

ocenił(a) film na 8

Ale nie u mnie

użytkownik usunięty
Andrewx51

Co za mniemanie o sobie.

ocenił(a) film na 8

Zamknij się już

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8

Zamknij się, mówie ci

użytkownik usunięty
Andrewx51

Grozisz mi?

ocenił(a) film na 8

Oczywiście

użytkownik usunięty
MeMarie

Nic tu nie jest "wyjaśnione".

Przemoc jest naturalną częścią naszego świata... niestety. Byłoby czymś niezwykle dziwnym, gdyby sztuka na to reagowała na swój sposób. To by była hipokryzja. Czy Ci się to podoba czy nie: świat jest i zawsze był brutalny. W starożytności i w średniowieczu nie oglądali filmów gore i wbijali sobie topory w głowy.

A porównywanie Pasji do horrorów czy gore to chyba jakieś żarty. W Pasji jest dużo brutalnych scen, owszem... ale NIE zachęcają one do czynienia komuś krzywdy. Wręcz przeciwnie po tym filmie nawet miałem wyrzuty sumienia komara utłuc.

Także nie pisz od rzeczy pseudo-humanistko ;)

Nara

ocenił(a) film na 8

Nara

ocenił(a) film na 2

wypraszam sobie pseudo-humanistkę.
Jestem świadoma jaki jest ten świat, dlatego może warto byłoby nie iść z prądem i przyjmować cały ten syf jaki serwuje nam telewizja i trendy, tylko pomyśleć chwilę "a co mi przyjdzie z oglądania tego bezsensu".
Pasja to nie gore, ale ma nieodpowiednie, brutalne sceny. Tyle w temacie. Nie chodzi mi o (w przypadku tego filmu) zachecanie do zrobienia krzywdy, jednak na samo przesycenie głowy takimi scenami z tego i innych filmów. Nie wiem jak Wam, ale mi oglądanie aż tak brutalnych scen sprawia fizyczny ból. Pozatym dotąd pamiętam jak będąc malcem wielce inteligenta katechetka oopisywała nam te sceny i szczegóły, które ją przeraziły. Małym dzieciom, sic!