PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=739524}

Pięć koszmarnych nocy

Five Nights at Freddy's
2023
5,7 16 tys. ocen
5,7 10 1 16176
4,3 23 krytyków
Pięć koszmarnych nocy
powrót do forum filmu Pięć koszmarnych nocy

Witam!
Nie jestem wielkim fanem Fnafa, ale oglądałem trochę filmików.
I szczerze mówiąc w mojej opinii słabo się zapowiada. Kenan i Tyler Burton Smith to dość słaby wybór jeżeli chodzi o reżysera oraz scenarzystę.
Pan Kenan ma na koncie tylko słabe oraz średnie filmy. Na plus jest fakt, że przy filmie będzie pracował Scott, ale powiedzmy sobie szczerze, o czym może być ten film?
Fabuła całej serii w mojej opinii została już wyczerpana i z każdą częścią jest z nią coraz gorzej, ale Scott ma tendencję do robienia dobrej, pełnej tajemnic historii, co może na udowodnić najnowsza część, która jest stosunkowo dość tajemnicza, i jeszcze nikt nie potrafi określić o co chodzi w tej części.

Trzeba czekać! Nie krytykuję gry, a nawet ją trochę lubię, więc mam nadzieję, że film wypali, ale na to się nie zapowiada...
Okaże się dopiero jak będzie premiera!
A co wy sądzicie?

(przepraszam za ewentualne błędy ;p)

JohnixPL

Ja jestem, powiedzmy, fanką serii, i od pewnego czasu przeczuwam że niestety będzie gniot. Odstawić już na bok fakt, że od mniej więcej 10 lat nie powstał praktycznie żaden dobry horror- FNaF średnio podpada pod ten gatunek, z domieszką oldschoolu i może nawet czarnego humoru uzyskało by się coś a'la Burton w nieco mroczniejszym wydaniu i jako tako byłoby fajnie- to niestety po ogłoszeniu nazwiska reżysera nadzieja ze mnie uleciała. Ewentualnie sam Cawthon utrzyma to jakoś w ryzach, jak weźmie w tym udział, ale szczerze... już się przygotowuje, że będzie co najwyżej 5/10.

ciotkaEliza

Film fnaf to będzie cała fabuła fnafa więc będzie epicko i strasznie (moim zdaniem)

KoksPL

To, że gra była dobra, nie znaczny, że film będzie. Od wielu lat nie widziałam żadnej dobrej ekranizacji gry, a horrory po 2002 są po prostu beznadziejne. Chyba, że jak mówię, zrobią jakąś hybrydę gatunkową, a nie czyste kino grozy. Tym jest trudniej, że fabuła w grze jest ukryta, a nie wprost. Więc będzie twardy orzech do zgryzienia co do scenariusza.

ciotkaEliza

Horrory PO Five Nights at Freddy's polepszyły swoją jakość
wcześniej było sporo które były straszne, bo postać wyglądała strasznie
Teraz? Klimat, muzyka, mapa, fabuła a nawet Jumpscare'y
.
A co do fabuły - Scott sam ją napisał i od lat daje nam wskazówki, więc skoro on odpowiada za fabułę w filmie, to na pewno będzie nowe źródło do opierania swoich teorii na nim.

ciotkaEliza

Do Burtona ten kał nie dorośnie, było dziesiątki dobrych horrorów w ciągu ostatnich lat. Co do następnego wpisu i teko że nie widziałaś żadnej dobrej ekranizacji to się zgodzę, nie było więc po filmie z budżetem mniejszym niż jeden odcinek TWD lepiej nie będzie, może być tylko gorzej ;)

JohnixPL

Ta na pewno FNaF ma już 7 części (razem z Fnaf World i Pizzeria Simulator) wiem piszę to późno ale i tak wtedy FNaF był zajegrany. Kilka razy udało mi się od tej serii ucieknąć ale jestem od niej tak uzależniony, że nie mogę uciec. :( (Kocham Circus Baby XD)

Supercrafterpl

Fnaf World nie jest kanoniczny, nie jest częścią głównej serii
Jest spin-off'em, który zawiera elementy fabularne łączące go z fabułę FNAFa
Podobnie jak Special Delivery, kanoniczne są tylko maile i chyba cutscenka na początku gry

JohnixPL

Fabuła została wyczerpana (żeby taka była, najpierw musiałaby być rozwiązana)
Scott: *histeryczny śmiech* Oj nawet nie jesteście blisko rozwiązania