PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736788}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
2017
7,2 144 tys. ocen
7,2 10 1 144141
5,6 44 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

Podobno Le Fou jest homoseksualny
Brawo Disney, nareszcie jakieś postępy

livewire24

Jestem ciekaw czy scena sugerująca seksualność Le Fou nie została nieopatrznie zinterpretowana. Już kiedyś zrobił się niepotrzebny szum wokół rzekomej tematyki lesbijskiej w innej produkcji Disneya - "Czarownicy" (2014). Mnie od razu udało się zinterpretował głośną scenę z tego filmu we właściwy sposób, a z resztą widziałem, że na forum Filmwebu nie byłem w tym poglądzie osamotniony. Nie będę tego argumentować, gdyż mógłbym Tobie i innym użytkownikom, którzy nie mieli jeszcze okazji widzieć tego filmu zdradzić jego zakończenie. Film z Jolie trzeba po prostu zrozumieć i nie należy doszukiwać się czegoś, czego tam nie ma. A jeśli nawet w "Pięknej i Bestii" naprawdę biedny Le Fou (piszę biedny, bo doskonale pamiętam tą postać z wersji animowanej) zostanie ukazany jako homoseksualista, to liczę, że zostanie to pokazane w granicach dobrego smaku i nie będzie to nikogo [nieprzeczulonego] gorszyło. Jestem gorącym przeciwnikiem mieszania najmłodszych widzów do tego typu spraw. Filmy dla dzieci i młodzieży mają bawić i uczyć uniwersalnych wartości, bez zagłębiania się w politykę i ideologię jakichkolwiek ruchów. Już przywykłem do tego, że Hollywood to platforma dla lewej strony sceny politycznej i puki nie robi się z filmów narzędzi nachalnej propagandy to mogę taki film polubić i polecić. Tak więc spokojnie! - nie staram się zarzucać "Pięknej i Bestii" propagowanie czegokolwiek, ani nie negować pogłosek. Jestem po prostu ciekaw ile jest w tym prawdy. Z chęcią obejrzę film, zwłaszcza, że uwielbiam animowany oryginał i całą historię. Pozdrawiam.

ash_williams85

Coś na rzeczy jednak jest bo Alabama Theater już zapowiedział że nie wyemituje film i zapowiada się na to że taka sama sytuacja zaistnieje w innych kinach na terenie Południa. Mnie prywatnie to cieszy, dobrze wiedzieć że nie cała ameryka jest tak wypaczona i że jednak część stanów traktuje zaburzenia psychiczne tak jak się powinno.
http://screenrant.com/alabama-theaters-cancels-beauty-beast-gay-lefou/

Pallantides

Czyli jednak to prawda. Biedny Le Fou, jak nie w pysk o Gastona [ https://www.youtube.com/watch?v=ymSWtoCZsnI ] to staje się kością niezgody XD.

użytkownik usunięty
ash_williams85

SPOILER
Tak, na końcu filmu podczas sceny, gdzie wszyscy tańczą będzie w tle można zobaczyć dosłownie przez 2 sekundy jak Le Fou tańczy z jakimś mężczyzną.
Jednak prawdą nie jest to, że nie zostanie wyemitowane w tamtym kinie samochodowym ze względuna to, iż uważają to za zaburzenie psychiczne, jednak przez to, że chcą iść do kina z Jahwe u boku, a jeżeli występuje postać homoseksualna, to najwyraźniej nie mogą.

No tak - Głębokie Południe. Mnie akurat nie obchodzi, czy ktoś chce pójść do kina z Jahwe, Świętowitem, Wisznu lub innym bytem wyższym u boku (byle by nie z bogiem, z którego imieniem na ustach szaleńcy gotowi są wysadzić się w powietrze - wszyscy wiemy o co chodzi). Dobra, zostawmy w spokoju problemy Alabamy bo to w ogóle nie było meritum mojego wywodu.

Zatem w filmie przez dosłownie 2 sekundy Le Fou... tańczy z jakimś mężczyzną... I to ma być ten powód, dla którego lewacy i środowiska LGBT się tak podniecają, a homofobom leci piana z ust? Eh, chyba kolejne wiele hałasu o nic. W wersji animowanej w scenie śpiewania pieśni pochwalnej na cześć Gastona, Le Fou ściąga jednemu gościowi portki - zatem to też dowód na jego waginosceptycyzm? Coś czuję, że to kolejna medialna głupotą, którą mniejszości podchwyciły jako oczko puszczone w ich stronę, a ich przeciwnicy za bzdurną kontrowersję. No cóż, trzeba będzie obejrzeć ten film i nie zwracać uwagi na to co piszą o nim media.

ocenił(a) film na 1
ash_williams85

Nie powiedziałbym że na dwie sekundy. Dobrze że robią z tego szum, bo to na szum zasługuje.
https://www.youtube.com/watch?v=9oPxuAOZpSI

ocenił(a) film na 1
livewire24

Chyba postępy w cofnięciu się w rozwoju. A jak rozwój to homo, to ja chyba wracam do jazdy na dinozaurach.....