PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736788}

Piękna i Bestia

Beauty and the Beast
2017
7,2 144 tys. ocen
7,2 10 1 143837
5,5 50 krytyków
Piękna i Bestia
powrót do forum filmu Piękna i Bestia

I może to mnie właśnie zawiodło? Wersja z 1991 należny do moich ulubionych Dinseyowskich bajek(zaraz po Pocahontas), więc oczekiwałam że i wersja z 2017 mnie zachwyci, kiedy przeczytałam dobre recenzje i zobaczyłam pozytywną ocenę na filmwebie jak i IMDB. Ale jednak w połowie filmu po prostu zaczęłam się nudzić, strasznie nudzić. Zabrakło mi tej magii, czegoś co wciągnie mnie fabułę i jej nowe dodatki, ale tak się nie stało niestety, a szkoda, bo obsada jest naprawdę dobra(szczególnie Ewan McGregor, którego uwielbiam!). Niektóre przejścia w filmie wydawały mi się za szybkie, takie na odwal się chociaż może to ja tak tylko odbieram, scenariusz był w porządku, choć zabrakło mi trochę więcej humoru. Co do aktorów, to Watson mi się podobała w roli Belli, Stevens zrobił na mnie dobre wrażenie, najlepsi jak dla mnie byli McGregor, McKellen i Evans, co do Josha Gada to się zawiodłam, myślałam że będzie jakoś... śmieszniej, bardziej będzie pasował do roli. Dla mnie ten film to takie mocne 6/10.