PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Chciałam się dowiedzieć czy warto zobaczyć ten film... co wy o nim sądzicie :)

Hope_never_dies

Dziś właśnie na nim byłam , moim zdaniem rewelacyjny ! Ale każdy oczywiście ma swoje zdanie :)

ocenił(a) film na 5
szakalaka_2

Nie podobał mi się, bardzo naiwny, bardziej mnie śmieszył niż ciekawił, al myślę, że to głównie sprawa mojego gustu(nie lubię filmów typu "zmierzch"). Jedynie co mogę ocenić na plus to muzyka i efekty dźwiękowe.

ocenił(a) film na 3
jar126

zgadzam się. Nie mozna powiedzieć, ze film był nudny, lecz fabuła była strasznie infantylna i przewidywalna. Oglądanie tego filmu nie sprawiło mi zadnej przyjemności.

ocenił(a) film na 4
sarcia158

Zgadzam się ! :3

ocenił(a) film na 9
szakalaka_2

ja polecam..dla mnie też rewelacyjny

Hope_never_dies

nie ma to nic wspolnego z "saga z" dla mnie rewelka lekko smieszny lekko wzruszajacy fajni aktorzy...luzno i przyjemnie:)

ocenił(a) film na 10
Hope_never_dies

wczoraj właśnie byłam na P.I.,moim zdaniem film fantastyczny,chwilami wzruszający i zabawny jak dla mnie świetna mieszanka!!!!!

Oliwia_Hart

Podpisuję się pod tym :)

ocenił(a) film na 4
Hope_never_dies

Dokładnie, każdy ma swój gust, a mojemu gustowi chciało się wyjść w połowie filmu.
Kolejny film o tym, że dziewczyna i chłopak zakochują się w sobie, ale nie mogą być razem, bo jedno jest wampirem, wilkołakiem, zombie, potworem, magikiem, wiedźmą *niepotrzebne skreślić*.
Nie polecam.

Hope_never_dies

Przyjemny.

ocenił(a) film na 3
pam001

średni jak dla mnie moze dlatego ze nie lubie fikcji .... do zmierzchu tez nie podobny ;p

Hope_never_dies

Do kina poszłam ze względu na Jeremy'iego Ironsa i Emmę Thompson, bo co jak co, ale założyłam, że dwójka takich aktorów w totalnym gniocie by jednak nie zdecydowała się zagrać. Film okazał się całkiem przyjemny, Irons i Thompson jak zwykle super, ale największym zaskoczeniem był dla mnie ten chłopak, który grał główną rolę, rewelacja! Az błyszczał na ekranie - na pewno będę śledzić filmy z jego udziałem.

ocenił(a) film na 9
Hope_never_dies

Jak dla mnie świetny ;) Nie byłam przekonana do tego filmu a tu takie zaskoczenie ;D Ale każdy ma swój gust ;P

ocenił(a) film na 9
Hope_never_dies

jeśli mój mąż nie żałował wyjścia do kina to znaczy, że źle nie było, moim zdaniem warto, bo w swoim gatunku i konwencji nie ustępuje innym ().

ocenił(a) film na 4
MEGOLAND

Nie podobal sie.jedynie ten chlopak fajnie gral

ocenił(a) film na 6
Hope_never_dies

Jeżeli lubisz niewymagające, lekkie kino, to jak najbardziej, wybierz się do kina. Ot tak, zwyczajna rozrywka. Nie zachwycał ani fabułą, ani oryginalnością. Osobiście oceniłam film jako niezły i uważam, że ta ocena idealnie odzwierciedla moje odczucia po seansie. Nie uważam, żeby to były zupełnie zmarnowane dwie godziny. Jednak były dwie perełki, które długo zostaną w mojej pamięci, nadal, tyle godzin po powrocie do domu, o tym myślę. Mianowicie muzyka i gra głównego bohatera. Coś wspaniałego, zwłaszcza to drugie. Dzisiejsi reżyserze zazwyczaj stawiają na wygląd, nie na, niestety, talent i umiejętności aktora. Jednak tego pana bardzo chciałabym zobaczyć w innym filmie i na pewno będę śledzić jego dalsze kroki jako aktora.

Jeśli chcesz zobaczyć wznoszącą się gwiazdę kinematografii to jestem skłonna polecić Ci film, jeśli jednak zależy Ci na czymś więcej, nie warto wydawać pieniędzy.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Bates_2

mi się bardzo podobał, ale myślę, że gdyby akcja była ukazana z perspektywy dziewczyny, a nie chłopaka, to bardziej bym się wczuła, dlatego nic nie zostanie w mojej pamięci z tego filmu, zabiorę się jednak za książkę, lubię fantastykę,a film narobił mi apetytu...

Hope_never_dies

Bardzo dobry film, rola Leny doskonała, chłopak lekko uciążliwy, ale reasumując świetny :)

ocenił(a) film na 3
Hope_never_dies

Bardzo mi się nie podobał:/ Nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło żeby po 45 minutach filmu mieć ochotę opuścić salę. Było wiele filmów które mnie rozczarowały i których obejrzenia żałuję, ale ten jest zdecydowanie numerem jeden na liście obejrzanych przeze mnie kinowych gniotów:/ Naiwny, niespójny, nielogiczny.

ocenił(a) film na 4
Hope_never_dies

wg nie jest typem zmierzchu tak jak wszyscy mowia ten jest rewelacyjny a zmierzch nie dorasta temu do piet! musisz obejzec bedziesz zachwycona!! <3

użytkownik usunięty
Hope_never_dies

Nie warto. Sam film równie głupi co jego tytuł.

no właśnie, a co tytuł miał do tego filmu? Film dla dzieci

Hope_never_dies

Akuart mi nie przypadł go gustu, ale jakoś mnie to nie dziwi to książki też nie. Ale na film warto iść moim zdaniem z jednego powodu - to co nie podoba się innym może spodobać się tobie i odwrotnie - trzeba samemu zobaczyć a nie kierować się ocenami innych

Hope_never_dies

Film wg. mnie kiepściutki.... To był zmarnowany czas:( Jestem zawiedziona! Na głównego bohatera nie dało się patrzeć- sztuczny do granic możliwości. Dziwie się jak E. Thompson i J. Irons dali się namówić na taki projekt. To najlepszy przykład tego jak można zepsuć książkę, która moim zdaniem czyta się bardzo fajnie. Generalnie nie polecam!!!

ocenił(a) film na 1
Hope_never_dies

Jeśli ktoś lubi historię o postaciach nadprzyrodzonych to film powinien mu się spodobać. Jestem trochę zawiedziona zakończeniem ale ogólnie polecam :)

Hope_never_dies

Mnie się podobał :)

ocenił(a) film na 9
Hope_never_dies

Bardzo mi sie podobał . Polecam i pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
Hope_never_dies

Film bardzo fajny, ma coś uroczego w sobie dzięki czemu przyjemnie i lekko się ogląda:)

ocenił(a) film na 5
Hope_never_dies

Na film udałem się jedynie z braku jakiejkolwiek alternatywy i muszę przyznać, że tak jak się spodziewałem - film był okropny. W filmie zostało wykorzystane mnóstwo najbanalniejszych chwytów, fabuła jest niesamowicie przewidywalna, film nie zawiera w sobie absolutnie ani jednej ciekawej sceny, od biedy za interesujący można uznać spacer bohatera do posiadłości podczas którego natyka się na siebie samego (posiadłość chroniona jest przez jakiś czar). Porównywanie filmu do produkcji "Zmierzch" wcale nie jest przypadkowe, gdyż w obydwu przypadkach mamy do czynienia z obrazem pretensjonalnym, banalnym i infantylnym. Polecam miłośnikom kinowego fast-foodu.

ocenił(a) film na 5
Sewer007

Widzę swój błąd - więcej razy powtórzyć słowa "film" już się chyba nie dało :)

ocenił(a) film na 7
Hope_never_dies

Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc :D