Czy nie sądzicie, że cała seria zapoczątkowała tzw. escape roomy? Ma się 60-70 min na odgadnięcie rebusów i połączenie wszystkiego w całość aby wydostać się z pomieszczenia. Oczywiście escape'y aż tak hardkorowe jak filmy nie są i chwała im za to :)
W sumie to sie odblokowuje klucze do wyjsciowych drzwi, nie wiem jednak czy tak jest we wszystkich bo jak na razie bylam w jednym escape roomie :) I akurat na styk nam sie udalo wyjsc, po przekroczeniu czasu pewnie otwieraja drzwi i mowia "game over" ;)
Wydaje mi się, że pierwszymi takimi escape roomami w filmach był film Cube później SAW bardzo się inspirowało tworząc pułapki
No to bedziesz miał niedługo ucztę, bo wychodzi horror właśnie o tytule ,,Escape Room". Oczywiście zbudowany na tym motywie
*Miała, dziewczęciem jestem ;) Jakiś czas temu słyszałam o tym tytule, widziałam nawet zwiastun, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Najmocniej przepraszam, pograżyłem się doszczętnie. Nie wiedzieć czemu, haniebnie zlekceważyłem sobie wszystkie przejawy dziewczęcości (awatar, login i oczywiście info w profilu)):
chyba pierwszym, a przynajmniej pierwszym popularnym był Cube. Ale pierwsza Piła, na swój sposób była też innowacyjna. Ten to już tylko odrywanie kuponów i to w słabym stylu