Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42225
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

Ciekawosta

ocenił(a) film na 6

Zauważył ktoś ,że w momencie gdy Hoffman wynosi ciało tego typa co mu auto rozerwało szczękę i wyrwało ręce to jego głowa idiotycznie podskakuje (zbyt chamsko widać że to guma)

Jak korzystasz z wikipedii to czytaj uważnie"Gore (ang. rozlana krew, zakrzepła krew) – rodzaj dreszczowca, horroru filmowego, charakteryzujący się dużą ilością brutalności, scen z krwią i wnętrznościami"

użytkownik usunięty
michalzawiski

no, a co w Pile nie ma krwi i wnętrzności? Znam ludzi któzy bali się na Pile, więc dla nich był to horror. Ci których Piła obrzydziła też twierdzą że to horror. Każdy reaguje na dany film inaczej i nie masz prawa wpierać im, że się mylą tylko dlatego, że Ty masz inne zdanie. Oglądasz tylko Piłę jesli chodzi o kino grozy, więc za przeproszeniem gówno wiesz o tym gatunku!

tak, ale to że kogoś coś brzydzi nie znaczy że od razu jest horrorem. " Oglądasz tylko Piłę jesli chodzi o kino grozy, więc za przeproszeniem gówno wiesz o tym gatunku!" i znowu próbujesz wmówić nieprawde, często tak robisz jak nie masz sie do czego przyczepić?

użytkownik usunięty
michalzawiski

Ok, skoro i tak się nie dogadamy to ponawiam moją propozycję. Nie pisz do mnie nigdy na żadnym forum FW, a ja nie będę pisac do Ciebie. Nie wspominaj mojego nicku w każdej swojej wypowiedzi jak to robiłeś wcześniej i ja zrobie to samo. Pełne ignorowanie ok?

ocenił(a) film na 8

ohoho Buffy prawda w oczy kole? Co poddajemy się bo nie możemy zbić argumentu Michała?

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Którego argumentu? On na razie nie odpowiedział na żadne moje pytanie

"On na razie nie odpowiedział na żadne moje pytanie" akurat to mnie nie dziwi, trudno jest oczekiwać innego wpisu od osoby, która ma problemy.

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Ja już mu przed ta dyskują proponowałam wzajemne olewanie się, bo nie trawię tego faceta i jego idiotycznych, obraźliwych wpisów. Przeczytaj uważnie, że pare godzin temu już to proponowałam, ale dalej nie dał mi odpowiedzi na tę propozycję i czekam na nią cały czas

ocenił(a) film na 8

zaskoczę cię czytałem. skoro go nie trawisz to go olej i tyle a nie bawisz się w jakieś układy

Little_Jacob

Buffy się nie podda nigdy, bo0 uważa że zawsze ma racje.

Ja mam dla ciebie inną propozycje nie odzywaj się na forach Saw, szanuj ludzi, naucz się czytać ze zrozumieniem i nie wmawiaj innym czegos czego nie napisali( tym bardziej , że jak sama napisałaś nie lubisz tego) wszyscy na tym skorzystamy.

użytkownik usunięty
michalzawiski

"Ja mam dla ciebie inną propozycje nie odzywaj się na forach Saw: - przepraszam to Twoje forum?

ocenił(a) film na 8

nie rozumiem cię w większości przypadków ty go atakowałaś nie on ciebie, a teraz mówisz o wzajemnym olewaniu

Little_Jacob

dokłądnie, a odwraca kota ogonem

nie, chodzi o to , że po co wchodzisz,i gadasz głupoty, na forach filmu, którego nie lubisz.

użytkownik usunięty
michalzawiski

LUBIE TRZY CZĘŚCI, LUBIĘ TRZY CZĘŚCI, LUBIE TRZY CZĘŚCI. A co można tylko komentowac filmy, które sie lubi?

użytkownik usunięty
michalzawiski

Nie chcesz rozejnu? ok. Skoro nie potrafisz się chociaż ignorowac tylko dalej chcesz czepiac sie kobiety (dżentelmen pierwsza klasa) to ok. Chcesz nadal się bezsensownie kłocić to ok. Zaczynaj nową kłótnię, cwaniaku. Ja jestem na tyle dorosła, że chce tę głupią gadkę zakończyc, ale z dzieciakmai tak nie ma, więc trzeba kontynuuować.

ocenił(a) film na 8

nie chcę się z tobą kłócić, ale czym był twój bodajże wczorajszy temat o Michale? Jawną prowokacją. Także jak on może chcieć rozejmu skoro ty nie potrafisz go olać?

nieźle Ci idzie ta próba zakończenia tematu heh.. ja myślę że by Ci jednak Misiała brakowało.. wygląda to jak 'M jak Love'..
spójrzmy

ocenił(a) film na 8
zjadacz_filmow

raczej L jak LOL:P

aha a teraz będziesz mnie uczyć kultury? to co z tego, że rozmawiam z kobiętą? Równouprawnienie? chyba, ze to słowo ci jest obce. dorosły człowiek umie sie przyznać do błędu, ty tego nie robisz.

użytkownik usunięty
michalzawiski

Sprawdź swojego bloga. I żegnam, pełna olewka Twojej niemoralnej, bezczelnej osoby. Życzę Ci jednej z pułapek Jigsawa, bo to, jak mnie obraziłeś jest nie do wybaczenia. Obelgi są ok, nie ruszają mnie, ale przegiołes pałę i dobrze wiesz z czym, więc powodzenia Ci życzę w Twoim nędznym, beznadziejnym zyciu. Pa

ocenił(a) film na 8

to się nazywa odejść z klasą! strzelić focha na do widzenia. Nie jesteś aby nadwrażliwą osobą ?

ocenił(a) film na 9

Skończy się tak że wszystkich was trafi szlak w tych dyskusjach a ja tu będę siedział i się śmiał :)

ocenił(a) film na 8
Konradla

Mogę się przysiąść? :)

ocenił(a) film na 9
Little_Jacob

Serdecznie zapraszam

Konradla

spokojnie to jeszcze nie koniec.. Buffy nie powiedziała jeszcze "game over" ^^

użytkownik usunięty
zjadacz_filmow

Game over:)

You lost.

"Sprawdź swojego bloga. I żegnam, pełna olewka Twojej niemoralnej, bezczelnej osoby. Życzę Ci jednej z pułapek Jigsawa, bo to, jak mnie obraziłeś jest nie do wybaczenia. " ale to jest twój problem nie mój, widać, kto ma nedzne zycie. trudno nie dociera do ciebie to nic na to poradze.. może jak zaczniesz rozmawiać bez odwracania kota ogonem, to będzie lepiej

a poza tym nikomu się nie złorzeczy

użytkownik usunięty
michalzawiski

Game over

ocenił(a) film na 9

Co najwyżej zmienią się gracze

Założę się że wkrótce znowu ktoś przyjdzie założy temat i napisze ( Piła to gówno bla bla bla bla idioci oglądają bla bla) nie poda żadnych argumentów

Odpowiem tej osobie i w tym momencie słuch po nie zaginie

Prawdopodobnie otrzymam jakąś odpowiedź od innego użytkownika i trochę z nim podyskutuje

Przyjdzie Supernatural i powie coś bez sensu

następnie wypowie się Michał i zleci się kilka osób które zamiast mówić na temat będą kłócić się z nim o coś innego

Oczywiście pojawi się jakiś argument który obaliłem już tysiąc razy ale co to kogo interesuje :)

Supernatural znów napisze coś bez sensu

Ze wszystkiego wyniknie zupełnie inny temat i ty zaczniesz się o niego kłócić z Michałem

podam jeszcze 1000 argumentów na 1000 różnych zarzutów

Obrazisz się i skończysz dyskusje z Michałem

Ja będę się śmiał :)

Supernatural napisze coś bez sensu

Temat zniknie w napływie kolejnych takich samych

ocenił(a) film na 8
Konradla

O mnie zapomniałeś?:)

you lost

użytkownik usunięty
michalzawiski

game over

użytkownik usunięty
michalzawiski

game over

ocenił(a) film na 8

spam Spam SPAM!

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Napisałam raz to do niego nie dotarło, więc musiałam powtórzyć:)

ocenił(a) film na 8

ale to i tak spam. będzie kara od wujka Google:)

ocenił(a) film na 9
Little_Jacob

Robi się tu większy cyrk niż w Wyższej szkole katolickiej im. Zbuntowanych Betanek w Licheniu

Konradla

Myslę tak. Jeżeli trudno jest jednoznacznie sklasyfikowac "Saw " serie bo wrazenia i odbior scen wskazują na horror a calosc wszystkich elementow filmu na thriller to uwazam , ze problem stanowi DEFINICJA.
" Saw " seria wychodzi poza ramy thrilleru a nie można Saw w ramy horroru wsadzic.
Definicje widać wobec oryginalności pomysłów twórców filmu są stare, nieprecyzyjne, niepełne a " Saw" niejedyną już taką luką.
Polecając czy relacjonując znajomemu film nie powiem : gore, nie sklasyfikuje względem opisu jako thriller a odwołam się do przeżyć i emocji mówiąc :
Qrwa , sceny tam takie , że mowie ci no horror to był.

ocenił(a) film na 9
come2me27

Kiedy ja opisywałem znajomym Piłę
Streszczałem po prostu o co mnie więcej chodzi

Ja zostanę przy tym że Piła Jest Thrillerem Psychologicznym

Ale zgadzam się że pojawiają się w niej elementy (i to jeszcze ile) filmu Gore

ocenił(a) film na 1
Konradla

Drogi Znachorze ,mógłbyś mi przepowiedziec kim będe w przyszłości?

ocenił(a) film na 9
Supernatural

Durniem tak samo jak i teraz

ocenił(a) film na 1
Konradla

Co jest cięższe? Kilogram gwoździ czy kilogram pierza z głowy Zawiskiego?

Supernatural

dobrze wiedzieć, że zamiast mózgu masz pierze.

Konradla

Konrad ,
Ja natomiast napisałam, że oczekiwałam, że to Michał w tym wątku wyłoży swój pogląd w pytaniu czy śmierć żony Dagena jest jego zdaniem usprawiedliwiona czy nie. Bez " zasłaniania się" tym, że jej śmierć jest konsekwencją porażki jej męża bo to jest jasne i znane z przebiegu akcji i gry w filmie. Zjadacz z trudem wystękał pod moim postem to o co na początku Supernatural pytał.

Jeżeli mówisz , że nie ględzisz a przedstawiłeś gdzieś jakieś własne godne uwagi wyjaśnienie tego czy śmierć tej laski jest dla Ciebie słuszna lub nie , to nie daj się prosić i nie będziesz wiśnia tylko powiesz jak krowie na rowie gdzie ta twoja konkretna wypowiedź jest ?

come2me27

jeśli chodzi o smierć żony moim zdaniem , to nie potrzebne było. Mogliby zrobić tak, że w przypadku oblania testu to Bobby by umarł, a jak to sie skończyło wszyscy wiemy

ocenił(a) film na 9
come2me27

Pytasz o śmierć żony Dagena ?

Powtarzam zatem

Gra Dagena została przygotowana przez Hoffmana bez jakichkolwiek instrukcji od Jigsawa ponieważ ostatnie jego instrukcje dotyczyły gry z części 6

a to oznacza że śmierć kobiety w piecu jest winą psychola Hoffmana który nigdy nie podzielał poglądów Jigsawa na szacunek do życia