z tego sie robi maly tasiemiec, niedlugo moda na sukces wymieknie
w czesci 10 bedzie zabijac mama typa ktory odcial sobie noge z czesci 1 bo amanda zgwalcila jej brata i on dlatego zastrzelil swoja zone ktora z kolei zabijala w czesci 9
BREDNIE
kretynska seria dla naiwnych
oczywiscie mieso lata tak samo a nawet bardziej bo im scenariusz bardziej glupkowaty i niedorzeczny to musi leciec wiecej miecha zeby widz nie mial czasu pomyslec
Pomysł na film i postacie był/jest fajny. Problem Piły polega na tym, że nie może się skończyć. Twórcy karmią fabularnym bełkotem fanów pierwszych części. Zależy im głownie na kasie :D. A mięso i krew musi być bo to thriller/horror z el. gore.
pomysl byl fajny na czesc 1, naprawde fajny film, swiezy i orginalny, ale z kazda czescia coraz mniej w tym wszystkim sensu, a wiecej fruwa miesa,
z ciekawej i interesujacej doprawionej brutalnoscia i krwawymi scenami potrawy o orginalnym smaku
stworzyli zupe,ktora jest tylko popluczynami po orginalnym daniui dorzucili mnostwo miesa zeby zamaskowac brak dobrego i ciekawego smaku
niestety ten film to juz poprostu coraz wieksze brednie i nawet do tych ekstremalnych jak na kino amerykanskie scen gore widz juz sie przyzwyczail. o ile 1czesc ,mimo iz miala mocne sceny, byla bardzo ciekawa,a nastepne czesci coraz bardziej szokowaly,a mniej ciekawily to dobrnelismy do przykrego momentu gdzie kogos kto obejrzal calosc juz nic nie szokuje, a co najwyżej zniesmacza. metna historia stala sie juz poprostu nudna,a to mieso co lata dookola juz nawet nie robi wrazenia, co najwyzej nie mozna zjesc przy tym obiadu
ile razy mozna patrzec na to samo paskudztwo?
moze zrobia cos wstylu "niku daruma" czy innego swinstwa bo fabula juz nie jest i tak dla nikogo interesujaca,a wszystko sie sprowadza do tych elementow gore
ile razy mozna odgrzac tego samego kotleta? za ktoryms razem nawet psu nie bedzie juz smakowal
Zgadzam się na 100% 1 była świetna, 2 nawet też. 3 była momentem, w którym producent nie miał pomysłu jak zdobyć widza fabułą. Więc stworzył rzeź. Schemat filmu w którym bohater przechodzi przez kolejne pokoje decydując o życiu innych lub swoim.
I tak przez 4,5,6 i 7 Wykręcanie, rozrywanie, urywanie. Za dużo tego.
P.S Ale jedno muszę przyznać muzyka z 3 jest świetna.
Według mnie pierwsze 2 części były dobre, względnie 3....a potem jest jak z grą Final Fanatsy (której robią już 15 część) = Brak pomysłów
tak tylko ze w ff ciagle sie fajnie grai jak ktos zagra w najnowsze ff nie grajac w poprzedniczki to stwierdzi ze to swietna gierka, a jak ktos nie widzial wczesniejszych pil to ta najnowsza i tak dalej bedzie gniotem
Ale marudzicie, jeśli nie kupiliście dalszej historii to czemu oglądaliście dalej? Dla mnie np. tylko Piła 3D odstaje od reszty z wielu powodów o których moznaby mówić godzinami. Piły od 1-6 trzymają wysoki poziom, bo nie było do tej pory filmów gore z tyloma zwrotami akcji, a nieprzewidywalność scenariusza jest dla mnie najważniejsza. Mam wrażenie że to co odepchnęło was i odpycha innych od tej serii jest to że ma ona tyle części, poprostu idziecie do kina czy oglądacie film na kompie nastawieni na "nie", trudno wtedy zaspokoić czyjeś oczekiwania.
wiec jak mamy krytykowac nie ogladajac? i nie chodzi o to ze ma tyle czesci, choidzi o to ze 1 czesc byla swietna a potem to rownia pochyla w dol i przy czesci 7 to juz tworcy robia z wdza debila i chodzi tylko o to zeby latalo w powietrzu mieso
Może dla Ciebie równia pochyła, dla mnie najlepszą częścią serii wcale nie jest jedynka a VI. Najlepiej wyważona część dużo zaskoczeń, najlepsza i najbardziej trafna gra, brutalność oczywiście spora, no ale cóż, nie jest to kino dla wszystkich. Nie wem czmu krytykujecie filmy gore za to że są brutalne? chyba taka jest ich rola? :P A nie mozna zarzucić Pile braku fabuły, bo ona jest i ciekawszej w tego typu filmach nigdy nie znalazłem.
zwroc uwage jak wyglada 1 a 6, to sa zupelnie inne filmy
1 to wlasnie byc bardzo fajny film, ciekawy, orginalny, nieprzewidywalny
a pozniej jest coraz wiecej wlasnie tego gore
i nie uwazam ze elementy gore to minus, na gore nie wybrzydzam ale fabula jest coraz mniej sensowna a za to wiecej krwi
i co ze nie ma to juz sensa bo odgrzewaja kotlet po raz niewiadomo ktory? dadza wiuecej latajacego miesa
wiesz ze w pile 8 ma zabijac kon johna a pomagac mu bedzie kuzyn tesciowej dr gordona z 1czesci? i potem maja wystapic goscinnie w klanie na tvp
Spokojnie, seria jest skończona i Piła 3D była ostatnią częścią. A co do tego że są to dwa różne filmy (1 i 6) to się oczywiście zgadzam, jednak moja fascynacja jedynką przeminęła już dawno, bo uważam że inne części były znacznie lepsze. Z perspektywy czasu niechętnie wracam do jedynki ponieważ dla mnie czyli kogos kto film już oglądał uważam ją za strasznie nudną gdzie zakończenie jest jedynie mocne. Znacznie chętniej wracam do II, IV, V i VI w których przynajmniej dużo się dzieje w środku a nie tylko na końcu. Są one również pełne świetnych zwrotów akcji więc nie możesz zarzucać pozostałym częściom że są przewidywalne. Fabuła owszem jest czasami naciągana, ale jak ktoś nie umie przymknąć oka i tego nie kupuje to w dalszym ciągu nie wiem po co oglądać coś co się zwyczajnie nie podoba.
to racja ze jak ktos raz obejrzal 1 to potem juz nie ma sensu zabardzo wracac do tego jak juz sie zna zakonczenie
nie mowie ze sa nast czesci sa calkiem przewidywalne ale wszystko sprowadza sie do tego samego, fabula coraz bardziej naciagana i uboga a wiecej gore, dla mnie ta seria to porazka i tyle, jeszcze czesci 2 i 3 sa do przyjecia ale nastepne to juz mul
to tylko moje zdanie a co do ogladania
to po co istnieje cos takiego jak forum? zeby dyskutowac
jaki jest sens dyskusji w ktorej kazdy ma to samo zdanie? zaden
a zeby o czyms dyskutowac to trzeba to poznac
teksty "to po co ogladasz" sa nie na miejscu troche
chcialbys takie forum ze piszesz "super film" a pod spodem 100odp "tak, tak, masz racje" i wszystkie posty takie same, byloby super
Teksty typu "po co oglądasz" są na miejscu w przypadku widocznego nastawienia na "nie". Skoro uznałeś że następne części to "muł" to po co się katowałeś oglądając je skoro fabuła dla Ciebie zeszła na psy. Nie lepiej w tym czasie obejrzeć coś bardziej interesującego, coś bardziej pod Twoj gust?
Ja rozumiem jak ktoś wystawia niepochlebną opinię bo do tej pory lubił a ta część go zawiodła. Natomiast Ciebie ta seria zawiodła po 3 części a jednak się przemęczyłeś i obejrzałeś jeszcze 4 i tego już nie rozumiem :D Ja na przykład nie lubie filmów Polańskiego i się do nich nie dotykam, żeby nie psuć sobie nerwów i stwierdzać za każdym razem "no i znowu to samo.... dupa"
Z resztą jestem ciekaw czy znasz ambitniejsze serie Horrorów gore.