Cały film poświęcony losom marszałka? świetnie! Ciekawe czy twórcy skupią trochę uwagi na jego drodze kariery sprzed 1908 roku (żeby nie przywoływać tytułu książki Michała Wójcika). Może ukażą relację marszałka z wywiadem Austro-Węgier? Zastanawia mnie jak rozegrana zostanie kwestia konwersji religijnej, którą poczynił Piłsudski żeby pożegnać się z jedną Panią a przywitać z drugą. No i szczególnie zastanawiający jest dla mnie wątek wydarzeń majowych i zamachu na demokrację. O! Zapomniałbym, może z filmu w końcu dowiemy się jaki los spotkał generała Zagórskiego?
Niestety, to jest smutny, wręcz antyczny tragizm - kult Piłsudskiego - jedena z największych gnid i zdrajców w historii Polski, uchodzi za największego bohatera, naszego nieszczęsnego kraju. A tymczasem prawdziwy bohater, Wielki Polak, zasługujący na najwyższe uznania i zaszczyty - Generał Tadeusz Rozwadowski, jest zupełnie zapomniany.
Osoba która całe życie poświęciła na to by dane państwo w ogóle powstało jest gnidą i zdrajcą tego właśnie państwa. Aha.
Z pewnością tekstu tzn. bełkotu większego trola jakim jesteś nie było dane mi jeszcze czytać.
Zamach odpowiedzią na porozumienie Rosja-Niemcy i tak wyszło, a zdrajcą Piłsudski nie był nawet dla Piaseckiego "Wiktora", prędzej jacyś zawiedzeni ukraińcy.