PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1168}
6,9 118 tys. ocen
6,9 10 1 118336
6,0 30 krytyków
Pieniądze to nie wszystko
powrót do forum filmu Pieniądze to nie wszystko

Ten "film" to totalne nieporozumienie. Że też ktoś wogóle pozwolił, że coś takiego powstało??? Głupi do granic wytrzymałości, naiwny, denny i bynajmniej wogóle nie śmieszny. Ukazuje przykrą i żenującą sytuację Polskiej zacofanej wsi. Wątpię czy istnieje miejsce nie tylko w Polsce, ale gdzieś na świecie, gdzie ludzię mogą być aż tak skrajnie głupi!!! Jak dla mnie to 1/10, a jakby się dało to nawet 0/10!
Wiem, że pewnie odezwą sie jakieś komentarze, złośliwe zresztą, od ludzi którym się ten film podobał, ale nie mam zamiaru się nimi przejmować. Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnej opinii, a moja odnośnie tego filmu jest właśnie taka i nie sądzę, żebym ja kiedykolwiek zmieniała! Jednocześnie szanuję opinię innych i rozumiem to że komuś mógł się ten film podobać.

ocenił(a) film na 1
Karola

Absolutnie się zgadzam. Totalne nieporozumienie i dziwne, że Machulski to zrobił, a Kondrat w tym zagrał...

ocenił(a) film na 2
Karola

Z takiego zacofania wsi też się można śmiać, ba, można nawet robić to z szacunkiem. Ale rzeczywiście, film nieśmieszny, moze poza jakimiś pojedynczymi scenami. Nawet obsada i dobra gra niektórych z aktorów nie ratują, bo nie ma w zasadzie czego.

Ale w sumie nie dziwię się wcale, skoro scenariusz pisał Jarosław Sokół, który nie ma jakichś szczególnych produkcji na swoim koncie. Szkoda tylko, że reszta obsady przeczytała i zgodziła się ten film robić.