Ten "film" to totalne nieporozumienie. Że też ktoś wogóle pozwolił, że coś takiego powstało??? Głupi do granic wytrzymałości, naiwny, denny i bynajmniej wogóle nie śmieszny. Ukazuje przykrą i żenującą sytuację Polskiej zacofanej wsi. Wątpię czy istnieje miejsce nie tylko w Polsce, ale gdzieś na świecie, gdzie ludzię mogą być aż tak skrajnie głupi!!! Jak dla mnie to 1/10, a jakby się dało to nawet 0/10!
Wiem, że pewnie odezwą sie jakieś komentarze, złośliwe zresztą, od ludzi którym się ten film podobał, ale nie mam zamiaru się nimi przejmować. Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do własnej opinii, a moja odnośnie tego filmu jest właśnie taka i nie sądzę, żebym ja kiedykolwiek zmieniała! Jednocześnie szanuję opinię innych i rozumiem to że komuś mógł się ten film podobać.
Absolutnie się zgadzam. Totalne nieporozumienie i dziwne, że Machulski to zrobił, a Kondrat w tym zagrał...
Z takiego zacofania wsi też się można śmiać, ba, można nawet robić to z szacunkiem. Ale rzeczywiście, film nieśmieszny, moze poza jakimiś pojedynczymi scenami. Nawet obsada i dobra gra niektórych z aktorów nie ratują, bo nie ma w zasadzie czego.
Ale w sumie nie dziwię się wcale, skoro scenariusz pisał Jarosław Sokół, który nie ma jakichś szczególnych produkcji na swoim koncie. Szkoda tylko, że reszta obsady przeczytała i zgodziła się ten film robić.