PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1168}
6,9 118 tys. ocen
6,9 10 1 118336
6,0 30 krytyków
Pieniądze to nie wszystko
powrót do forum filmu Pieniądze to nie wszystko

Film "Pieniądze to nie wszystko" nie imponuje "zabójczymi" tekstami dobrą operatorką ,mogłoby się wydawać że to kolejna beznadziejna komedyjka typu "Poranek Kojota". Jednak o dziwo "Pieniądze to nie wszystko" jest filmem bardzo dobrym bo ma kilkanaście płaszczyzn i śmieszne (ale nie tanie ;) ) moralizatorstwo.Poza świetną grą aktorów warto zwrócić uwagę na podejście starszych ludzi do dzisiejszych czasów i ich tęsknoty za dawnymi latami (nawet ja mimo młodego wieku czasem wspominam jak to kiedyś było zajebiście ;) ). Czy nawet charakterystyczne podejście polaków którzy przecież przy robalach!? nie będą pracować. Wielu ludzi twierdzi że "Pieniądze to nie wszystko" jest filmem beznadziejnym ale ja sądze że to wynika z tego że mimo rozwoju techniki i urbanizacji ten film nadal jest o nas a prawda w oczy kole (co niektórych :P ) . 7,5/10

ocenił(a) film na 8

Dokładnie. Chociaż ja osobiście uważam, że dialogi nie były takie najgorsze - po prostu nie szukali śmieszności na siłę ;)

Lubię ten film :) Było kilka momentów wywołujących u mnie uśmiech na twarzy. Fajnie wykreowane postacie, przejaskrawione. Pod koniec już jednak film trochę nudzi, ale mimo wszystko polecam :)