PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1168}
6,9 118 tys. ocen
6,9 10 1 118336
6,0 30 krytyków
Pieniądze to nie wszystko
powrót do forum filmu Pieniądze to nie wszystko

Naprawde gniot jak każdy Polski film nie polecam...

ocenił(a) film na 7
wisniarafal

Kłamiesz. Film dużo lepszy od innych polskich produkcji z tamtego okresu :)

użytkownik usunięty
wisniarafal

byl calkiem niezly

ocenił(a) film na 8

zależy kto co lui mi się to nawet podobało nie najgorsze

ocenił(a) film na 8
wisniarafal

Jeśli uważasz, że każdy Polski film to gniot to nie ma z tobą nawet o czym gadać. Po prostu niedorozwojem jesteś.

ocenił(a) film na 8
Quatr0

I tu się zgadzam ;)

ocenił(a) film na 10
Quatr0

Brawo, święte słowa ;)
Niestety, pewne filmy trzeba ROZUMIEĆ.

Quatr0

Sam jesteś niedorozwój, polskie filmy w znaczącej większości (a już na pewno te ostatnie, z okresu ja wiem 10-20 lat, a może i dawniej) to jeden wielki kał, choć i dawniej tak pewnie było. Jednym słowem gdybym miał wymienić na prawdę dobre polskie filmy to wystarczyłoby mi chyba palców jednej ręki, no, eweeeeeeeeeeeeeentualnie dwóch)! Polska kinematografia (jak i ten kraj w ogóle) to się na mydlo marki fallus nadaje!

ocenił(a) film na 8
cOOba

Dla takich jak ty powinni Auschwitz znowu otworzyć.

ocenił(a) film na 3
Quatr0

niedorozwojem to ty jestes dzieciaku czy ja cie obrażam? nie lubie polskich filmów i tyle

ocenił(a) film na 8
wisniarafal

yhym bo amerykańskie to same mega produkcje,nie takie gnioty dostają Oscary

ocenił(a) film na 8
wisniarafal

Jendna z ostanich dobych komedi

użytkownik usunięty
wisniarafal

idź lepiej oglądać twoją ulubioną bajką na jedynce albo transformersów który nie jest takim gniotem jak ten film

ocenił(a) film na 6
wisniarafal

Bez przesady, film gniotem nie jest, aczkolwiek miałam nadzieję, że będzie lepszy. Miał być śmieszny, a wyszedł średnio. Momentów śmiesznych (jak dla mnie) było bardzo mało. Nieprawdą jest również to, że każdy polski film jest gniotem. A "Kiler"? "Kogel-Mogel"? "Jak rozpętałem II wojne światową"? No tylko nie mów mi, ze to są gnioty. Fakt, "Testosteron", "Baby są jakieś inne" itp. to się zgodzę.

wisniarafal

Chyba oszukujesz sam siebie ,jak można się nie śmiać z takich tekstów ;
My do porwania...mamy kumplet,
Pieniadze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniedzy to ch.j
Dlaczego problemy się mnożą jak króliki, a pieniądze – impotenty?
Kto nie ma pieniędzy, tego Pan Bóg nie kocha.
Celińska i te jej ohydne rajstopy ,Sapryk jak jeździ po pijaku,Maciejewski itd itd..

użytkownik usunięty
wisniarafal

Dzień Świra i Wesele to według Ciebie gnioty?

Bo według mnie to dwa najlepsze filmy w polskiej kinematografii

wisniarafal

Nie zgodzę się .Film jest świetny i według mnie bardzo śmieszny;)

ocenił(a) film na 7
wisniarafal

I Kto Za To Płaci?

wisniarafal

To ja takie gnioty chcę żeby dziś były kręcone.
Bardzo fajny do oglądania.

użytkownik usunięty
wisniarafal

Jedna z nielicznych polskich komedii ostatnich lat, przy której się dobrze bawiłem i mi się spodobała.

ocenił(a) film na 9

Ilekroć leci w TV ogladam zawsze i za każdy razem ubaw mam po pachy ! Super film, absolutnie cudownie dobrana paczka aktorów, wszystko wygrane na maxa. Rewelacja .. szkoda, że tak mało jest takich świetnych komedii

ocenił(a) film na 8
wisniarafal

Dużo filmów polskich nie jest dla prostaczków, te filmy mają głębszy sens którego z takim nastawieniem nigdy nie zrozumiesz...

ocenił(a) film na 8
blaidd96

W końcu znalazł się ktoś, to po obejrzeniu takiego filmu potrafi zauważyć więcej...

ocenił(a) film na 1
wisniarafal

Film ten jest mega porażką. Nie śmieszny, sztuczny, płytki, tani humor dla debili.
Ale ze stwierdzeniem "jak każdy polski film" oczywiście nie moge sie zgodzić ponieważ stwierdzenie to jest po prostu idiotyczne.
Starsze polskie filmy są świetne.
Humor w STARSZYCH polskich komediach jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju.
Polskie filmy takie jak np : wesele, rozmowy kontrolowane, miś, kuracja smarzowskiego, nie ma róży bez ognia, dług, przesłuchanie, wielki szu, znachor......... są prawdziwymi dziełami !!!
A więc @wisniarafal twój post jest być może po prostu prowokacją bo nie wierze w to że jesteś aż tak ograniczony albo może po prostu niedoedukowany.
Obecnie polskie kino sięgnęło dna. Wspólczesne polskie komedie są beznadziejne, nieśmieszne i bez charakteru.
90% procent polskich aktorów wystepujących w wspólczesnych polskich filmach branych jest z polskich telenoweli i jak patrze na te twarze to kojarzą mi sie tylko z tymi serialami i niczym innym. Do niczego to nie pasuje.
Kłade ukłon przed starym polskim kinem które już nie wróci.

ocenił(a) film na 7
Varza

Tez nie zgadzam się co do stwierdzenia "jak każdy polski film"!
I tez uważam, ze starsze polskie produkcje trzymały o niebo wyższy poziom niż obecne.
Ale nie zgodzę się co do tego konkretnego filmu - jest w nim coś, coś ciepłego i coś co przyciąga ludzi. I do tego powstał w okresie największego nagłośnienia tragedii byłych PGR-ów . To nierealna bajka, ale ludzie odnajdywali w niej wiele z mentalności tamtej epoki i problemów z nią związanych - w nowej rzeczywistości .
Widzę, ze masz naprawdę dobry gust :) i pewnie Cię nie przekonam do tego filmu, ale chce tylko troszkę go obronić, bo jest w nim coś i mimo 13 lat nadal istnieje w szerszej świadomości i nie zanosi się na to by zniknął , a to o czymś świadczy, prawda ?
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
gr_obbin

osobiście to dobre polskie filmy można policzyć na palcach obu rąk, większość to same gnioty

ocenił(a) film na 8
Varza

to nie jest film dla debili... to raczej tragikomedia, której nie zrozumiałeś

ocenił(a) film na 1
VVilczek

No to żeś teraz zaświecił z ta "tragikomedią" haha
@Wilczek tutaj nie ma nic do zrozumienia. Jeżeli już chcesz sie pobawić w odmiany lub gatunki filmów to celujesz zbyt nisko.
Jest to głupia komedia, która miała byc śmieszna ale im nie wyszło. Być może jakieś nastolatki uważają taki humor za śmieszny.
Niestety 95 % nowych polskich filmów właśnie tak wygląda :(
Starsze poskie komedie są świetne i klimatyczne.
pozdro.

ocenił(a) film na 8
Varza

Ja się w nic nie chcę bawić po prostu uważam, że to fajne przedstawienie w krzywym zwierciadle okresu przemian ustrojowych. Dlatego nie zgadzam się z Twoją opinią, że to głupia komedia i to jeszcze dla debili. Dialogi w tym filmie, w mojej ocenie są bardzo dobre, aktorzy spisali się świetnie. I, tak jak napisał któryś z moich przedmówców, to chyba ostatni polski film, który warto oglądnąć.
Wypowiadasz się bardzo autorytatywnie, zapominając, że ludzie mają różne poczucie humoru i różne oczekiwania. Dla mnie np "Straszny film" jest zupełnym nieporozumieniem ale nie przyszło by mi do głowy, fanów tego filmów nazwać debilami bo widocznie ich właśnie to śmieszy.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
VVilczek

@Wilczek
Uważam że film ten jest beznadziejny ale to tylko moja opinia. Masz racje że stwierdzenie jest to film dla debili było błędne.
Każdy ma inny gust.
Pozdro.

wisniarafal

Żaden gniot, przyzwoity film bez rewelacji.

ocenił(a) film na 1
wisniarafal

Dobre polskie to się dawno skończyły..teraz co produkcja to żal. W życiu do kina nie pójde na polska produkcje. Współczuje tym co chodzą :)

wisniarafal

W sumie mogę ci przyznać rację, że ten film to jeden z większych gniotów w polskiej kinematografii (która sama z siebie jest gniotem, już dAAAAAAAAAAAAAA....Awno sobie nie przypominam byśmy wyprodukowali coś dobrego) !

ocenił(a) film na 1
cOOba

Polskie kino obecnie znajduje sie na samym dnie. Jedyny dobry polski film który nie jest stary to "Róża" Smarzowskiego z 2011 roku.