PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433222}

Piosenki o miłości

Les chansons d'amour
2007
6,9 2,5 tys. ocen
6,9 10 1 2457
5,5 4 krytyków
Piosenki o miłości
powrót do forum filmu Piosenki o miłości

Only in Paris

użytkownik usunięty

Bardzo fajny i przyjemny musical. Można powiedzieć że trochę słodko-gorzki, bo choć na początku widzimy słodkie życie i miłosne rozterki, to potem następuje zwrot akcji. Tak więc mamy tu zarówno piosenki wesołe jak i smutne. A naprawdę miło się ich słucha. Doskonale są wkomponowane w film. Dzięki temu jest on bardzo klimatyczny. Paryż jest niesamowity, te piękne kamienice, uliczki. Aż chciałoby się tam zamieszkać i także śpiewać piosenki :) Polecam - zarówno film jak i soundtrack!

Film jest naprawdę cudowny i mocno poruszający. Do tego, szczerze mówiąc po raz pierwszy widziałem wątek homoseksualny, który dla mnie - hetero nie wydał się w żaden sposób wulgarny. A odnośnie dvd i soundtracku, to jeżeli ktoś wie, gdzie można je zakupić to proszę o bezzwłoczny kontakt na gg:977 13 49.
Wracając do filmu to dla mnie kawał dobrej, francuskiej roboty.

zloob

Mnie się też bardzo podobał. Szczególnie elektryzująca jest piosenka "Si Tard" wykonywana przez Ludivine Saigner.
A propos wątków homoseksualnych także uważam, że było taktownie. Generalnie wydaje mi się, że Francuzi dobrze ujmują takie klimaty.