PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433222}

Piosenki o miłości

Les chansons d'amour
2007
6,9 2,5 tys. ocen
6,9 10 1 2457
5,5 4 krytyków
Piosenki o miłości
powrót do forum filmu Piosenki o miłości

Podobał mi się sposób, w jaki problem orientacji seksualnej został ujęty. Nie zaatakowano widza pewnymi treściami, nie ma krępujących scen miłosnych (są "delikatne").
Ścieżka dźwiękowa jest świetna, jednak b. kiepsko podłożona, wypada nienaturalnie, gdy aktorzy ruszają ustami. To psuje film!
Atutem wydają się również piękne ujęcia Paryża, a także ukazanie Francuzów jak "zwierząt towarzyskich".
Wart obejrzenia, myślę.

scarlett672

Wiesz może gdzie można obejrzeć film online?

ocenił(a) film na 7
scarlett672

fakt, piosenki wypadają kiczowato. Ale caly film interesujący

ocenił(a) film na 9
enddi

"Piosenki wypadają kiczowato"??? Ludzie, to jest musical, pewna forma, którą przyjmujesz w ciemno. W musicalu tak się śpiewa - podczas akcji, i określenie kiczowaty wydaje mi się tu wyjęte z jakiegoś innego porządku.
A co do przedstawienia relacji miedzy Ismaelem i Erwannem to pełna zgoda; scena "łóżkowa", w której ten pierwszy śpiewa, że chce go, żeby zapomnieć o bólu, to jedna z najgenialniejszych scen, jakie widziałam w kinie.

ocenił(a) film na 7
selene_

zgadzam się, ta scena jest bardzo dobra. ale wydaje mi sie ze glowni bohaterowie mieli zbyt malo charyzmy jak na musical, no i Grégoire jest wg mnie po prostu cieniutkim aktorem.

ocenił(a) film na 9
enddi

A mi on właśnie urasta do rangi mojego ulubionego francuskiego aktora młodego pokolenia. Jeśli masz możliwość teraz zobaczyć, to obacz sobie scenę podawania kluczy. Koleś nie wypowiada tam słowa, samymi oczami wyraża niepewność, nadzieję i oczekiwanie - po prostu cudo. To Garrel wypada przy nim jak amator.

ocenił(a) film na 9
selene_

zgadzam się. uwielbiam grę Garrela, ale ta scena jest naprawdę genialna.

scarlett672

Przyłączam się do pytania "paranoidalny", gdzie można obejrzeć?

Shrew27

obawiam się, że trzeba by go ściągnąć... sama widziałam go w czasie jakiegoś festiwalu w Nowym Wspaniałym Świecie... można by spróbować znaleźć film szukając wg oryginalnego tytułu, gdzieś na pokątnych amerykańskich stronach...

scarlett672

Dzięki, właśnie szukałam na wielu amerykańskich, angielskich, ale wszyatkie są płatne:/

ocenił(a) film na 10
Shrew27

Osobiście ściągnęłam wersję francuską bez napisów, przy czym te z kolei ściągnęłam osobno i zmontowałam. Jeśli chcesz, mogę wysłać na GG bądź mailem :).

sayako

Dzięki. Już sobie poradziłam, ale jeśli masz dostęp do jakichś innych filmów z Garrelem (tych mniej popularnych typu "Ukochany") - pisz śmiało :)))

sayako

od kilku dni próbuję zdobyć ten film, byłabym Wam wdzięczna za informacje, gdzie mogę go znaleźć, najchętniej właśnie wersję oryginalną

ocenił(a) film na 10
zofia_z

Mogłabym Ci przesłać wersję już z napisami, jeśli masz ochotę.

sayako

Ja bardzo proszę o podesłanie :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem