PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597319}

Pirania 3DD

Piranha 3DD
2012
3,7 19 tys. ocen
3,7 10 1 19244
3,7 13 krytyków
Pirania 3DD
powrót do forum filmu Pirania 3DD

...jako komedia spisuje się zaskakująco dobrze.
Absurd goni absurd, ale bądźmy szczerzy czy nie o to w tym wszystkim chodziło ??
Film jest debilny, ale wyjątkowo śmieszny, mimo iż połowa sali w ogóle się nie śmiała to za
to druga wraz ze mną i grupą moich znajomych pękała ze śmiechu co parę minut.
Z horroru kompletnie nic, ale to nic nie ma, to jest przykład zwykłej komedii miejscami dość
brutalnej, ale śmiesznej.
Moja ocena to mocne 7/10.
Ratownik po prostu miażdżył. :-D

ocenił(a) film na 4
ArghesS

Mam identyczne zdanie jak Ty,i taka sama ocena!
Ale przyznaj że jedynka lepsza...?!

ColdAsFire

Szczerze chciałbym, ale jeszcze nie oglądałem części pierwszej. :)
Niedługo nadrobię zaległości i obejrzę jedynkę.
Wiem, że nie ogląda się, że tak to ujmę "od dupy strony", ale pirania jest filmem, która prawie nie łączy się z częścią pierwszą pod względem postaci, jakiejś głębszej fabuły itd. jedynie co jest tu łącznikiem to owe piranie i jedna, dwie postacie.
Co do Piranii 3DD trzeba mieć odpowiednie nastawienie na debilne kino amerykańskie, żeby naprawdę dobrze się dobrze przy nim bawić i to jest przepis na ten film, bo jest naprawdę dobry.

ColdAsFire

Jestem świeżo po obejrzeniu części pierwszej no i niestety nie mogę się zgodzić.
Moim zdaniem pierwsza część za bardzo udaje bycie poważnym filmem, owszem jest kilka scen, w których możemy się uśmiechnąć z głupoty, ale jednak poziom debilizmu który nas może śmieszyć jest mały. W większości przypadków bardziej mnie głupota tego filmu drażniła, bo wyglądała tak jakby twórcy chcieli nam udowadniać "Nie to nie jest komedia to jest ostry horror !" przez większość seansu.
W części drugiej jest już moim zdaniem postawione tylko i wyłącznie na humor, mega debilny ale przez to bardzo śmieszny.
Deszcz śmiesznych piranii, niedołężny ratownik, odcięta głowa za pomocą plastikowej zawieszki, policjant ratujący martwych ludzi i wiele innych debilnych rzeczy i sytuacji.
Przy odpowiednim nastawieniu po prostu pompa co parę minut.

ocenił(a) film na 2
ArghesS

Żebym nie wiem jak próbował się do tego nastawić, to takie debilne sytuacje w komediach wcale mnie nie śmieszą, ale budzą zażenowanie.

ocenił(a) film na 4
ArghesS

Nastawienie miałem bardzo odpowiednie:)
Wiedziałem doskonale na co się wybieram i absolutnie w żaden sposób nie staram się krytykować filmu bo uważam go za przyzwoitą pozycję danego gatunku...jedynka dla mnie była idealna,i może mas rację że mniej w niej śmiechu,ale chodzi mi o to że w dwójce brakuje mi takiej sieczki jak w jedynce-pomijając fakt że być może nawet dwójka była bardziej krwista to brakowało mi tego ataku piranii w parku wodnym,strasznie szybko rozegrali tę akcję,a przecierz to jakby był punkt kuliminacyjny całego filmu...coś na co szykowali nas od pierwszych minut,dlatego napisałem że jedynka pod tym względem była lepsza,bo zauważ że obie części oceniłem na 7!

ColdAsFire

Prawda z tą sieczką.
Sam byłem pod wrażeniem jak szybko się zakończyła.
A szkoda, bo przez to film trwa ok. godziny i 10 minut, potem lecą przez ok. 10 minut napisy końcowe mieszające się jeszcze z różnymi scenami nie wykorzystanymi w filmie lub scenami z kręcenia.

ocenił(a) film na 4
ArghesS

i właśnie tylko o to mi chodzi...
Całość uważam za przyzwoity film:)

ocenił(a) film na 5
ArghesS

jestem za :) świetna komedia. Uśmiałam się na prawdę zdrowo. Świetna rola Davida H. :D

ocenił(a) film na 3
ArghesS

Jak na komedię spoko, ale przyznacie, że podstawy były dobre :) tylko jakby za szybko nakręcili