Kolejs sredni film o wampirach,ciekawe po tylu dniach tulaczki bohaterowie nie sa brudni no no no ,troche realizmu
5/10 Jestem wielkim fanem tego gatunku filmów czyli w stylu walking dead.Film trzyma dobrą akcję ale reżyser nie miał pomysłu na koniec filmu dlatego tylko 5 a miał szanse na 7
magik to racja koncowka zbaniona ale ogolnie film polecam ps walking dead uwielbiam ;)
Mi też się film podobał. Trzeba przyznać że w tym filmie wampiry bardziej przypominały zombie jakie znamy z The Walking Dead. Ogólnie trzymał w napięciu. Ciekawy jestem ilu z was gdy ogląda filmu tego typu, zachowuje się tak cicho jak to tylko możliwe? Też tak macie, że wczuwacie się w klimat po takiej apokalipsie? Bardzo lubię takie klimaty, zarówno z filmów z lat 80-90 gdzie zombie charakteryzują się 'gumowymi efektami', jak i te nowe, gdzie charakteryzacja to czysty majstersztyk.
Uwaga spoiler....... Najgłupszą akcję jaką odwalili bohaterowie to pozostawienie babeczki w ciąży przy ognisku podczas pogoni w sam środek lasu. Za tą akcję obniżam ocenę. Ale ogólnie dałem 7/10
Hey z nowej filmoteki moge polecic ten film
Daybreakers - Świt(2009)
przyjemnie sie mi go ogladalo.
Wampiry tu były tylko tłem a motywem przewodnim to jak w TWD co sie dzieje z ludzmi kiedy nie ma nieuchronnej kary za przewinienia i do czego człowiek staje sie zdolny.
Za krajobraz i muzykę plus. Jak by za wampiry wkleić Zombie to by powstał dobry film.
Hey z nowej filmoteki moge polecic ten film
Daybreakers - Świt(2009)
przyjemnie sie mi go ogladalo.
Potwierdzam poprzednie opinie. Klimat, napięcie na 7, ale końcówka wszystko psuje dlatego w mojej ocenie 6
Magik skocz po piwo, maja bzykasz trochę?
A daybreakers całkiem niezły, fajny klimat miał. Zabrakło czegoś mocniejszego w tym filmie, ale klimat świetny.