PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6402
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

6/10

ocenił(a) film na 5

Kolejs sredni film o wampirach,ciekawe po tylu dniach tulaczki bohaterowie nie sa brudni no no no ,troche realizmu

ocenił(a) film na 5
mario2525

a ty slepy chyba bo widac ze sa brudni jak niewiem a film podobal mi sie

ocenił(a) film na 5
mario2525

5/10 Jestem wielkim fanem tego gatunku filmów czyli w stylu walking dead.Film trzyma dobrą akcję ale reżyser nie miał pomysłu na koniec filmu dlatego tylko 5 a miał szanse na 7

ocenił(a) film na 5
magik30

magik to racja koncowka zbaniona ale ogolnie film polecam ps walking dead uwielbiam ;)

ocenił(a) film na 7
magik30

Mi też się film podobał. Trzeba przyznać że w tym filmie wampiry bardziej przypominały zombie jakie znamy z The Walking Dead. Ogólnie trzymał w napięciu. Ciekawy jestem ilu z was gdy ogląda filmu tego typu, zachowuje się tak cicho jak to tylko możliwe? Też tak macie, że wczuwacie się w klimat po takiej apokalipsie? Bardzo lubię takie klimaty, zarówno z filmów z lat 80-90 gdzie zombie charakteryzują się 'gumowymi efektami', jak i te nowe, gdzie charakteryzacja to czysty majstersztyk.
Uwaga spoiler....... Najgłupszą akcję jaką odwalili bohaterowie to pozostawienie babeczki w ciąży przy ognisku podczas pogoni w sam środek lasu. Za tą akcję obniżam ocenę. Ale ogólnie dałem 7/10

ocenił(a) film na 5
superpocisk

a wlasnie mam takie pytanie do lubiacych tego typu filmy jakie polecacie :)

ocenił(a) film na 7
maja2901

Hey z nowej filmoteki moge polecic ten film
Daybreakers - Świt(2009)
przyjemnie sie mi go ogladalo.

ocenił(a) film na 5
superpocisk

Wampiry tu były tylko tłem a motywem przewodnim to jak w TWD co sie dzieje z ludzmi kiedy nie ma nieuchronnej kary za przewinienia i do czego człowiek staje sie zdolny.

ocenił(a) film na 7
magik30

Za krajobraz i muzykę plus. Jak by za wampiry wkleić Zombie to by powstał dobry film.

ocenił(a) film na 7
magik30

Hey z nowej filmoteki moge polecic ten film
Daybreakers - Świt(2009)
przyjemnie sie mi go ogladalo.

ocenił(a) film na 5
marspl_fw

Swietny film ogladalam;)

ocenił(a) film na 5
maja2901

potwierdzam 7/10 Daybreakers

ocenił(a) film na 5
magik30

Magik ;)

ocenił(a) film na 6
maja2901

Potwierdzam poprzednie opinie. Klimat, napięcie na 7, ale końcówka wszystko psuje dlatego w mojej ocenie 6

ocenił(a) film na 5
maja2901

tak Maju ?? :-)

ocenił(a) film na 5
magik30

Nic nic magik :D

ocenił(a) film na 6
maja2901

Magik skocz po piwo, maja bzykasz trochę?

A daybreakers całkiem niezły, fajny klimat miał. Zabrakło czegoś mocniejszego w tym filmie, ale klimat świetny.

ocenił(a) film na 5
androgenius

piwko by sie przydalo:P no ba ze bzykam :P