PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6402
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

Hmm..

ocenił(a) film na 6

Spodziewać się czegoś na 'spasie' - klimatycznego horroru typu '28 dni później' czy lepiej nie, by się nie rozczarować?

ocenił(a) film na 5
nnz

nie do końca - 28 dni jest szybszy - więcej się dzieje.
Nie chcę Ci marnować filmu .Napiszę może tak - ja nic nie wiedziałem o filmie nie oglądałem trailerów - nic nie czytałem. Lubię filmy tego typu choć nie jestem ich fanem. Moim zdaniem film daje radę .Jednym się będzie BARDZO podobać inni obejrzą i zapomną.
Jednak jestem pewien że kto "TAKIE" filmy ogląda na pewno nie powie że to chłam.
Można się do paru rzeczy w filmie przyczepić ale wg.mnie film jest do obejrzenia a kto nawet pójdzie do kina nie powie że zmarnował czas i pieniądze.

ocenił(a) film na 4
nnz

Fajny świat , dobry pomył - schrzanione wykonanie , kolejny film klasy B - ale i one maja swoich fanow

ocenił(a) film na 6
nnz

Pomijając troche kiczowatą charakteryzację to całkiem niezły film. Szału nie ma ale ma swój klimat, nie żałowałem że obejrzałem.

ocenił(a) film na 6
nnz

taki zombieland na poważnie z niższym budżetem. no i oczywiście są tu wampirki a nie typowe zombie. ogólnie niezły filmik. 6/10

ocenił(a) film na 8
nnz

Byłem pozytywnie zaskoczony - widać że budżet niski, ale historia miło płynie, nie ma typowo amerykańskiej historii gdzie wszyscy żyją długo i szczęśliwie, podobają mi się pomysły i analiza tego co się dzieje z ludźmi w obliczu katastrofy - ale nie będę spoilował :-)

ocenił(a) film na 7
ShaXbee

zgadzam się z ShaXbee, film odbiega od typowych amerykańskich filmów o wampirach gdzie farba jest rozlewana co 5 minut,tutaj pokazują problemy i zachowanie ludzi w obliczu katastrofy,zwracanie się do Boga czy może nawet "walka" z Nim (co widać po głownym bohaterze)i fajni sa ci fanatycy,akcja z helikopterem niezła.pozdrawiam i zapraszam do seansu 7/10