PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6396
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

ponieważ nie wiedzą, jak sklasyfikować ów film. Dla fanów horrorowej sieczki bedzie to nudny szajs, natomiast dla wielbicieli kina ambitnego ( a w tym stylu mieliśmy już np. "The Road" z Mortensenem) będzie to produkcja zbyt mało zawiła emocjonalni i zbyt miałka psychologicznie. Cóż za łamigłówka!! Nie mniej jednak mnie się film podobał. Polecam go tym, którzy są pomiedzy fanami filmów, o których wczesniej wspominałem. 6.5/10. Byłoby 7.5, gdyby dali mniej scen z wampirami i trochę popracowali nad wstępem aby byl bardziej tajemniczy) i nad zakończeniem ( żebyśmy nie musieli sobie sami dopowiadać, że "no tak, pora już na pana Mister, aby odszedł" - za mało finezji). Polecam!!

ocenił(a) film na 5
klandestino

mimo wszystko twórcy chyba do końca nie wiedzieli co z tego zrobić - sceny z wampirami nie były wcale złe, wątek ambitno-sentymentalny za to wyszedł co najwyżej średniawo, Mister z samotnego twardziela szybko przeistoczył się w Jana Serce niańczącego osieroconą młodzież i babcie, zakończenie było już zupełnie milusie - Janek Serducho odszedł w las, a zakochana parka mimo bolesnych wspomnień wyruszyła ku nowej nadziei, wypadałoby połączyć się z nimi w bulu i nadzieji ale jakoś mi się nie chce

klandestino

Przeciekał tandetnym Amerykańskim patetycznym stylem. Bez przerwy ta muzyka mająca na siłę nadać filmowi "charakter". Za dużo zbyt słabo rozwiniętych wątków, słabizna. Porównywanie z "The Road" w ogóle nie wchodzi w grę.

ocenił(a) film na 5
fummo

Zgadzam się w całej rozciągłości.

ocenił(a) film na 9
Sprite_87

Aleś się rozciągnął...normalnie jak jamnik na dopingu.... Muzyka świetna... Fabuła bardzo dobra... same plusy..

ocenił(a) film na 7
fummo

"Porównanie z "The Road" w ogóle nie wchodzi w grę" No nie licząc samotnej wędrówki po zrujnowanym świecie, dorosłego mężczyzny z chłopcem w celu dotarcia do "bezpiecznej przystani" to masz rację te porównanie W OGÓLE nie wchodzi w grę bardziej przypomina mi "Czy leci z nami pilot"

ocenił(a) film na 8
fummo

Mi osobiście podobał się dużo bardziej niż The Road. Myślę, że zachowania ludzi w Stake Land są dużo bardziej prawdopodobne - ludzie będą łączyć się w grupy, pomagać sobie, mała część z nich będzie przestępcami, niż jak w Road - wszyscy dobrzy ludzie popełnią samobójstwo, a całą reszta bedzie się zjadać;P

klandestino

jak to dobrze, że jesteś ty, rasowy homo sapiens i wskazałeś nam, człekokształtnym właściwą ścieżkę do zrozumienia tego filmu.

klandestino

Jak dla mnie ciekawy film. Część z rozwiązań mi się bardzo spodobało.

"Pan" nie jest jakimś kolejnym Rambo. Zabija wampiry z zasadzki. A jak więcej to ucieka. Porzucił zakonnice itd. Podobało mi się.