PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200370}

Plaga

The Reaping
2007
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30792
4,3 7 krytyków
Plaga
powrót do forum filmu Plaga

Zero strachu, zero emocji. To nawet nie był horror :/ O ile wydarzenia miały jakiś sens, to co z tego?
Gdzie klimat grozy, gdzie akcja?

Zdecydowanie poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 1
Never__Mind

Jaki sens miały mieć wydarzenia?

Że ileś tam lat wstecz Bóg zesłał na pobożnych mieszkańców wioski kataklizm, więc ci się odeń odwrócili, za co ten musi ich poddać anihilacji.

Dlatego nie lubię religijnych wątków w filmach, gdyż niemal zawsze są kretyńskie.

Never__Mind

film wg. mnie był rewelacyjny ... może to taki horror nie był ale trzeba było to również zobaczyć ze strony innego gatunku ... wtedy może i by była u ciebie wyższa ocena :)

ocenił(a) film na 5
Never__Mind

Zgadzam się z ALEXEM. Film miał naprawdę nieliczne plusy (nie nudził się, dobrze się go oglądało do pewnego momentu,ciekawie zbudowane choć źle poprowadzone napięcie, zdjęcia). Zawiodła Hilary Swank, efekty specjalne na poziomnie. I za dużo watków(najciekawczy z odwróconym sierperm trwał może z 10 minut !!). Dodatkowo słabo wplecione retrospekcje i oglądając nie wiesz, czy to jawa czy znowu jakaś chora wizja. Ja wystawiam mu srednie 5/10. Dużo po tym filmie nie oczekiwałem i wsumie dużo nie dostałem. Myślę, że gdyby dopracować scenariusz, który poprostu jest nieprzekonywujący, a wręcz nierealny oraz, gdyby Hilary Swank bardziej przyłożyła się do roli (myśli, że 2 Oscary zwalniają ją ze starania ) to ''Plaga'' mogła by byc nawet dobra (artystycznie, finansowo oraz klimatycznie).